Asociațiile PRODUCĂTORILOR agricoli se delimitează de liderii PNL: Respingem orice încercare de capitalizare electorală

Asociațiile PRODUCĂTORILOR agricoli se delimitează de liderii PNL: Respingem orice încercare de capitalizare electorală
Publicat: 13/08/2024, 18:00

După reacția ministrului Agriculturii Florin Barbu la adresa liberalilor și Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) își exprimă echidistanța față de formațiunile politice din România în privința publicării a unor lideri PNL a semnăturilor și ștampilelor mai multor asociații profesionale din județul Olt.

Producătorii sunt nemulțumiți de faptul că unii lideri PNL au publicat semnăturile și ștampilele mai multor asociații agricole din judedțul Olt pe rețelele de socializare, într-o adresă trimisă către Ministerul Agriculturii în care îi solicită declararea stării de calamitate în județ.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă solicitarea fermierilor de a declara starea de calamitate, care a fost discutată inclusiv pe 31 iulie a.c. în cadrul celei mai recente întâlnirii organizate de MADR cu reprezentanții mediului asociativ din sectorul vegetal, transmite LAPAR.

Ministrul Florin Barbu a reacționat marți, arătând cu degetul către liberalul Gigel Știrbu.

Listele cu numele societăților, ștampilele și numele fermierilor publicate ilegal pe o rețea de socializare, într-o nouă încercare de manipulare, fac parte din campania electorală mincinoasă și agresivă specifică liberalilor olteni, transmite ministrul Barbu.

„Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România dezaprobă ferm și respinge categoric orice încercare a membrilor clasei politice de a folosi în scopuri electorale dramele fermierilor și a familiilor lor în această perioadă”, transmite LAPAR.

De asemenea, asociațiile producătorilor agricole își „exprimă echidistanța față de toate formațiunile politice din România, ca organizație negurvernamentală, apolitică și independentă, care reprezintă interesele producătorilor agricoli membri în relația cu autoritățile naționale și europene, cu alte asociații și federații”.

LAPAR: Apreciem deschidedrea ministrului Florin Barbu

LAPAR apreciază colaborarea și comunicarea cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, deschiderea Ministrului și a echipei sale, precum și atitudinea proactivă cu care sunt primite propunerile organizației noastre pentru rezolvarea situațiilor semnalate (prin acțiuni punctuale sau demersuri mai ample).

Sursa citată mai transmite că autoritățile naționale trebuie să-și asume responsabilitatea în luarea deciziilor care îi vizează pe fermieri – buna guvernanță atrage voturi mai mult decât discursurile inflamatorii care au ca scop atragerea de capital electoral, susțin aceștia.

LAPAR apreciază orice manifestare de interes și implicare cu bună credință din partea formațiunilor politice în rezolvarea problemelor fermierilor și găsirea unor soluții pe termen mediu-lung cu impact pozitiv în afacerile agricole și asigurarea profitabilității și rezilienței acestora. Soluțiile vizează în principal modificări sau inițiative legislative care reglementează activitatea în ferme și care oferă fermierilor stabilitate economică și predictibilitate în afacerile lor, pentru investiții în tehnologizare, digitalizare și, nu în ultimul rând, în capitalul uman, se arată în comunicatul Ligii.

Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România este o organizație profesională, neguvernamentală și independentă, constituită în anul 2001 prin asocierea voluntară dintre asociații profesionale și societăți comerciale. LAPAR reprezintă interesele producătorilor agricoli în relația cu instituțiile Administrației centrale, precum și cu alte asociații și federații, interne și internaționale, responsabile cu gestionarea politicilor și programelor pentru agricultură, respectiv cu atragerea fondurilor destinate activității din agricultură.

CITIȚI ȘI:

Ministrul Florin BARBU, atac la LIBERALI: Grija față de fermieri nu se exprimă pe FACEBOOK, iar soluțiile nu se găsesc pe rețelele de socializare

EXCLUSIV VIDEO | Dezastru în agricultură. România a ajuns să importe mere și pește. Carnea de porc este 90% din străinătate, după distrugerea fermelor din cauza pestei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FT: Flota rusă se antrenează pentru a lovi România cu rachete nucleare. Podul Giurgiu-Ruse și...
Nadia Comăneci, în doliu! A făcut anunțul în urmă cu puțin timp: 'Odihnește-te în pace!'
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi...
Conflictul care va afecta omenirea mai mult decât războaiele din Ucraina și Israel. „Se întâmplă...
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Mărturia eroului care l-a imobilizat pe atacatorul român după ce a înjunghiat o fetiță în...
Doliu la Antena 1! A murit Adrian Cherciu, antrenorul vedetelor de la Splash 😢
Formula NOUĂ de recalculare a pensiilor. Cum se face și de când vor primi românii...
"Ceva s-a întâmplat". Rudele unor pacienţi care au murit la Spitalul Pantelimon fac declaraţii dramatice
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
Polițistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni merge la închisoare. Câți ani...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Un român a redesenat o DACIA cel puțin... interesantă. Modelul țintește către clienții aventuroși
Zelenski spune că „războiul se întoarce acasă” în Rusia
De ce astronauții dorm MEREU cu un ventilator lângă ei?
Guvernul a dat ordin. Regulă nouă pentru femeile din România. Se va aplica peste tot
Schimbare majoră pentru pensionari. Se întâmplă de la 1 septembrie
Moment dureros la ziua de naștere a Selenei Olariu, sora tânărului ucis în accidentul de...
De ce s-a sinucis jandarmul de 24 de ani din Timișoara! Acum s-a aflat adevăratul...
Gabriela Cristea s-a trezit cu un șarpe în vila sa închiriată din Corfu: „Când am...
Scandalul pentru medalia de bronz ia amploare! Imparțialitatea arbitrului TAS, contestată
BANCUL ZILEI. Ion și Măria se decid să facă dragoste: - Vai, ce e asta?
Un studiu revoluționar arată ce riscuri există pe planetele care ar putea fi locuite