Nutriționistul Mihaela Bilic explică despre beneficiul castraveților murați, un preparat gătit des de gospodine în această perioadă a anului.
Foarte mulți români au în cămara castraveți puși la fermentat pentru sezonul rece.
Folosesc castraveții murați pentru a prepara salata boeuf sau îi mănâncă alături de tocănițe sau grătar.
Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt beneficiile castraveților murați, care ar fi mai sănătoși decât cei proaspeți, potrivit DC News.
„Castraveții murați ,cresc semnificativ activitatea antioxidantă. Oamenii de știință ne vin în ajutor cu un studiu îmbucurător. S-a analizat conținutul de colesterol și concentrația în produși de oxidare ai colesterolului din 3 tipuri de produse: smântână simplă, smântână cu castraveți proaspeți și smântâna cu castraveți murați în saramură. Castraveții murați cresc semnificativ activitatea antioxidantă”, a mărturisit expertul pe rețelele de socializare.