„Nicio masă fără pește”, spune un proverb vechi pescăresc din România. Peștele este o alegere excelentă pentru adulții care doresc să-și mențină silueta și să scape de kilogramele în plus, spune medicul nutriționist, Mihaela Bilic.
Peștele poate fi o soluție mai eficientă decât carnea la grătar cu salată, atunci când alte metode de slăbit nu mai dau rezultate, dar este important să fie gătit corespunzător la grătar, pe plită pe pat de sare sau la cuptor.
„Ce se întâmplă dacă mănânci pește dimineața, la prânz și seara? Ești înalt, slab, blond și cu ochi albaștri. Mai în glumă, mai în serios, locuitorii din țările nordice chiar mănâncă pește foarte des și arată diferit față de restul populației.
Nu mai pun la socoteală faptul că ei consumă produse lactate în cantități mari și nu suferă de intoleranță la lactoză, ca restul europenilor. Dar înapoi la pește – n-am văzut nicio piață în care peștele să ocupe mai bine de 80% din standuri, la ei totul e cu pește!”, scrie dr. Bilic pe Facebook.
Nutriționistul subliniază că „este incontestabil că nu poți să fii gras mâncând pește.” Pe lângă beneficiile sale pentru sănătate, peștele poate ajuta la accelerarea metabolismului, reducerea inflamației și intensificarea arderilor calorice.
„Pentru adulții care țin la siluetă și vor să scape de kilogramele în plus, peștele este soluția, acolo unde carnea la grătar cu salată nu mai dă rezultate. La același număr de calorii consumate, combinația de proteine și grăsimi din pește poate debloca metabolismul, elimina inflamația din organism și intensifica arderile”, explică Bilic.
În plus, dr. Bilic evidențiază că peștele contribuie și la menținerea unei pieli frumoase și hidratate.
„Iar când vine vorba de piele frumoasă, ameliorarea celulitei și protecție împotriva îmbătrânirii, cine credeți că vă ajută? Ați ghicit, tot peștele! Pe orice mal de mare v-ați afla, alegeți pește… și nu veți regreta”, încheie nutriționistul, potrivit Adevărul.