Un nou CAZ șocant la Spitalul Pantelimon. O asistentă dezvăluie că a găsit un injectomat scos din priză, în secția ATI. ANCHETĂ internă a spitalului

Un nou CAZ șocant la Spitalul Pantelimon. O asistentă dezvăluie că a găsit un injectomat scos din priză, în secția ATI. ANCHETĂ internă a spitalului
Publicat: 14/08/2024, 17:11
Actualizat: 14/08/2024, 17:16

Spitalul Pantelimon din Capitală se află în centrul unui scandal de proporții. Mai mult, se fac din nou verificări, după ce o asistentă a sesizat managerul că ar fi găsit un injectomat scos din priză, în secția ATI. În unitatea sanitară a fost începută o anchetă internă, iar procurorii fac și ei verificări. Între timp, șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătății a demisionat.

Întreaga poveste s-a aflat, după ce o asistentă a sesizat în scris managerul că sâmbătă, pe 10 august, a găsit în secția de terapie intensivă un injectomat scos din priză. Aceasta ar fi mărturisit că un pacient era cuplat la acest injectomat și că în seringă ar fi fost substanțe care mergeau la pacient.

În momentul în care a văzut această sesizare, managerul a verificat dacă asistenta a anunțat la momentul respectiv șeful de secție sau asistentul șef, lucru care nu s-a întâmplat.

„Am înaintat toate documentele către organele de anchetă”

Medicul, care este chirurg și care l-a operat pe pacientul al cărui injectomat a fost scos din priză, a sesizat imediat parchetul.

De la momentul în care asistenta a găsit injectomatul scos din priză și până la momentul în care a făcut sesizarea, pacientul a decedat. Vorbim despre o persoană în vârstă, care suferea de mai multe boli și era într-o stare gravă.

Radu Jitianu, managerul Spitalului Pantelimon, a povestit la Digi24 că a primit ieri sesizarea asistentei la două zile după incidentul reclamat.

„O asistentă din ATI mi-a înmânat o sesizare scrisă, pe care ulterior am înregistrat-o și am înaintat-o către Departamentul juridic, vizavi de un incident întâmplat în data de 10 august, adică sâmbătă, pe turele dumneaei, printre altele cum că ar fi găsit un injectomat decuplat, care era cuplat la pacient, în seringă fiind substanțe care mergeau la pacient, dar era decuplat de la priză. Treaba asta s-a întâmplat după 48 de ore”, a spus el.

„Nu a anunțat în ziua respectivă nici medicul șef de gardă ATI, nici linia a doua de pe ATI, nici garda de pe chirurgie care în weekend și în timpul săptămânii după ora 16 are atribuții de director medical”, a adăugat Jitianu.

„Am înaintat toate documentele către orgaenle de anchetă. O să facem probabil o comisie de anchetă care să ia declarații la tot personalul ATI din ziua respectivă. Din păcate sunt camere numai pe hol, nu și în saloane”, a mai spus managerul.

Șeful Corpului de control al Ministerului Sănătății și-a dat demisia

Este vorba de Sorin Luca, medic militar pensionat și interimar. Demisia are loc pe fondul anchetei de la Spitalul Pantelimon.

Corpul de control al ministerului a făcut ancheta în aprilie la Spitalul Sf Pantelimon, iar pe 17 aprilie concluzia a fost că „sesizările formulate de către angajații spitalului au la bază o comunicare defectuoasă între conducerea unității și persoanele care au făcut sesizarea referitoare la moartea suspecta unor pacienți.”

Acum, corpul de control al Guvernului verifica ancheta făcută de corpul de control al Ministerului Sănătății la Spitalul Sf. Pantelimon.

Informații halucinate în motivarea judecătorilor

Motivarea judecătorilor, privind decizia de arestare pentru 30 de zile, pronunțată de Tribunalul București, în cazul celor două cadre medicale, scoate la iveală detalii ireale a felului în care doctorițele se pronunțau asupra vieții pacienților pe care îi aveau în grijă.

Saloanele „morții”, pacienți de „lăsat” și pacienți de salvat sunt detalii care dau fiori, mai ales că vorbim despre sistemul medical, acolo unde bolnavul merge să se trateze și să se facă bine.

Cele două doctorițe de la Spitalul Pantelimon, Miron Maria Alexandra şi Păiuș Mirela, ”au acționat cu intenția directă de a suprima viața victimei Militaru Marian” și au arătat ”un profund dispreț al inculpatelor față de viața persoanelor prin ignorarea tuturor dispozițiile legale care reglementează exercitarea profesiei lor, dar și a jurământului depus la terminarea facultății de medicină.”

Procurorii au reținut inițial, pentru 24 de ore, doctorițele Mirela Păiuș și Maria Miron de la Secția ATI a Spitalului „Sfântul Pantelimon”, fiind acuzate de omor calificat cu premeditare și tentativă de omor calificat.

Ulterior, ele au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, după ce instanța a emis un mandat în acest sens. Cele două cadre medicale sunt suspectate că au provocat moartea unui pacient de 54 de ani, aflat în stare gravă, prin scăderea deliberată a dozei de Noradrenalină, în două rânduri, în martie și aprilie 2024, ceea ce a dus la decesul acestuia.

Stenograma discuției între „Doamna cu coasa” și iubitul ei

Din stenogramele interceptate de procurori, obținute de jurnaliștii GÂNDUL, ies la iveală detalii șocante despre modul în care una dintre doctorițe, Maria Miron, poreclită de colegi și „Doamna cu coasa”, discuta despre situație cu iubitul ei, care este medic la rândul lui.

În discuție, cei doi abordează cazul unui alt medic, subliniind că Noradrenalina „prelungește o suferință, nu tratează absolut nimic”. Iubitul doctoriței îi sugerează acesteia că „tre’ să-l lași pe Cel de Sus, nu pe nora să decidă.”

Citește și: 

STENOGRAME: Discuție halucinantă între „Doamna cu coasa” de la „Sf. Pantelimon” și iubitul ei: „Tre’ să-l lași pe Cel de Sus să decidă”  

DOSARUL PANTELIMON. Detalii ireale în motivarea judecătorilor. Cum decideau doctorițele care pacienți erau de „lăsat”. Saloanele „morții” – 3, 6 sau 7

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce spun procurorii britanici despre motivul pentru care românul a atacat și înjunghiat fetița de...
BREAKING | Ioana, o tânără de 18 ani din Suceava, și-a pus capăt zilelor. Fata...
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie...
Românii nu au dreptul la o moarte demnă. Medic: Ne trebuie testament medical. Pacient: Dumnezeu...
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în...
Se urează “la mulți ani” pe 15 august, de Sfânta Maria Mare? Explicațiile preotului
Mega bombă în sport! Ana Bărbosu riscă să piardă medalia din nou! Imaginile video care...
Ce pensie va încasa un român care a muncit 40 de ani cu carte de...
N-au luat BAC-ul, dar au aplicat la joburi cu salarii de 2.000 de euro pe...
Moartă la 32 de ani după ce medicii i-au ignorat simptomele! De ce boală suferea,...
Un copil a fost luat de lângă mama sa, după o sesizare a medicului de...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Polițiștii maghiari vânează mașinile cu numere românești? Pățania unui șofer din Cluj
Germania emite un mandat de arestare pe numele unui scafandru ucrainean în cadrul anchetei Nord...
Veste EXTREM de PROASTĂ despre planetele din galaxia noastră
Mașinile sunt INTERZISE! Restricțiile se aplică începând cu 16 august, ora 18:00
Cutremur în lumea artistică din România. Actori celebri, poze indecente
Momentul cu Dani și Mădălina de la Insula Iubirii, așa cum nu a putut fi...
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
Cât a dat Gabriela Cristea pe un prânz pentru patru persoane în portul din Corfu....
Motivul pentru care Regele Charles al III-lea nu vine în România anul acesta
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-a costat 10.000 de euro atunci când soţia mea a fost...
Veste proastă despre planetele din Calea Lactee