Iubitul „Doamnei cu coasa” de la Spitalul ”Sf. Pantelimon” a încercat să se SINUCID după ce s-a confesat în fața procurorilor. „Avea sânge rece”

Publicat: 17/08/2024, 08:00
Actualizat: 17/08/2024, 10:17

Iubitul doctoriței Maria Miron, poreclită de colegi „Doamna cu coasa”, a încercat să se sinucidă la nouă zile după ce a fost audiat de procurori, în dosarul crimelor de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din București. Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul, ce s-a întâmplat în camera de anchetă.

Polițiștii brașoveni au deschis o anchetă, vineri 16 august, după ce, în jurul orei 13.00, într-o toaletă publică amplasată în Piața Sfântul Ioan din Brașov, a fost găsit un bărbat inconștient. Acesta își făcuse o perfuzie, iar lângă el erau mai multe fiole goale de Midazolam, medicament folosit ca anestezic.

Ulterior, polițiștii au stabilit că este vorba despre medicul ATI Cristian Laurențiu Pleșa, de la Spitalul Militar București, iubitul Mariei Miron, una dintre cele două doctorițe arestate preventiv în dosarul de omor de la Secția ATI a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din Capitală.

Doctorul Cristian Laurențiu Pleșa a fost transportat, în stare gravă, la Spitalul Județean de Urgență Brașov.

Nu părea să aibă remușcări

După ce medicul a fost găsit căzut în toaleta publică din Brașov, s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, însă, conform anchetatorilor, este vorba despre o încadrare provizorie, care ar putea fi schimbată în funcție de probele care se vor aduna pe parcursul cercetărilor.

Surse judiciare au spus, pentru Gândul, că medicul Cristian Laurențiu Pleșa a fost audiat în dosarul crimelor de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”. Sursele citate spun că, în timpul interogatoriului bărbatul a încercat să lase impresia generală că are sânge rece. Pleșa ar fi răspuns liniștit la întrebări și nimic din reacțiile lui nu ar fi trădat faptul că are remușcări sau că a suferit o depresie din cauza faptului că prietena lui a fost acuzată de crimă cu premeditare și închisă în Arestul Central al Poliției Capitalei.

De altfel, la dosar, există mai multe stenograme ale unor conversații telefonice în timpul cărora Cristian Laurențiu Pleșa vorbea cu Maria Miron despre noradrenalină. Cei doi filosofau pe marginea vieții și a morții, iar din interceptări reiese că Pleșa nu era deloc împotriva reducerii dozei de noradrenalină, pentru ca pacienții aflați în stare gravă să moară mai repede. Cei doi medici erau de acord că noradrenalina nu tratează, ci doar prelungește viața în mod artificial, în condițiile în care, spuneau ei, momentul morții unui om ar trebui să fie exclusiv decizia Celui de Sus.

Își învăța iubita ce să facă

Din interceptări reiese și faptul că doctorul Cristian Pleșa era perfect conștient de gravitatea situației după ancheta începută de procurori, o învăța pe Maria Miron să își ia concediu, iar dacă totuși va continua să meargă la spital, să nu atingă nimic și să nu modifice nimic din actele medicale care aveau legătură cu decesele.

”Pleșa Cristian Laurențiu: Ea prelungește o suferință, deci nu tratează absolut nimic.
MIRON MARIA: Asta nu pot să zic că ce sunt eu, Dumnezeu …[neinteligibil]… suferință?

Pleșa Cristian Laurențiu: Păi nu, nu, nu.
MIRON MARIA: Hî, hî, hî.

Pleșa Cristian Laurențiu: Păi nu, da’ ce, sunt Dumnezeu să prelungesc suferința?
MIRON MARIA: Da.

Pleșa Cristian Laurențiu: Tre’ să-l lași pe Cel de Sus, nu pe nora să decidă.
MIRON MARIA: Da, Cel de Sus. Frumos.
Pleșa Cristian Laurențiu: Da”, potrivit interceptărilor din cazul morților de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”, aflate la dosarul în care procurorii au cerut arestarea preventivă a medicilor Maria Miron și Mirela Păiuș, solicitare admisă de judecători.

Deși nu era vizat de anchetă, medicul Pleșa ar fi suferit, în cele din urmă, o depresie puternică și ar fi decis să-și pună capăt zilelor. Motivul rămâne, cel puțin deocamdată, doar la nivel de bănuială, în condițiile în care nu s-ar fi găsit, cel puțin deocamdată, un mesaj de adio în care să-și explice gestul.

În paralel, a fost deschisă și o anchetă care să lămurească în ce condiții a intrat doctorul Cristian Pleșa în posesia fiolelor de Midazolam, găsite lângă el, în toaleta publică.

Surse medicale susțin că și dr. Cristian Pleșa ar fi fost implicat în cel puțin un incident grav, soldat cu moartea unei paciente. Este vorba despre o femeie cu COVID care fusese intubată și care ar fi murit pe fondul scăderii tensiunii arteriale.


CITEȘTE ȘI:

Iubitul „Doamnei cu coasa” de la Spitalul ”Sf. Pantelimon” a încercat să se sinucidă. Bărbatul și-a făcut o perfuzie cu anestezic

Legiștii dau dreptate procuraturii. „99% decesul pacientului de la Sf  Pantelimon a fost cauzat de reducerea dozei de NORADRENALINĂ”

Se încurcă „ițele” în DOSARUL Pantelimon. Decesele a cinci pacienţi morţi în ATI fuseseră deja reclamate la Parchet. STRATEGIA anchetatorilor

Mihaela, ruda unui pacient decedat la Spitalul Sfântul Pantelimon: Era o atitudine de indiferență și de șantaj

Un nou CAZ șocant la Spitalul Pantelimon. O asistentă dezvăluie că a găsit un injectomat scos din priză, în secția ATI. ANCHETĂ internă a spitalului

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Am pierdut cei mai buni ani din viață”. Coșmarul trăit de o femeie care și-a...
Adevărul despre greutatea Oanei Roman. Câte kilograme are acum, de fapt
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie...
Avertismentul celebrului chef Adi Hădean: „Iubim produsul românesc, dar n-aș lăsa pe nimeni să vândă...
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar...
A încercat la Ramona Gabor! Pescobar a aruncat lanseta, dar şi-a luat-o peste bot 😂...
Misterioasa moarte a lui Mozart: de ce boală suferea! A decedat la 35 de ani...
Reacţia Europol după ce o poliţistă de 21 de ani a murit în autospeciala cu...
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a...
DOLIU IMENS! A MURIT cea mai iubită actriță din Generația de Aur
Numere de înmatriculare în România. Care e diferența între plăcuțele galbene și cele verzi
Apel pentru reorganizarea alegerilor în Venezuela. Joe Biden susţine ideea unui nou scrutin
Un ANIMAL cu SUTE de picioare a fost descoperit în...
Un milion de români pot fi chemați în armată. Bărbații cu vârste între 20 și...
Cum ne detectează țânțarii mirosul. Descoperirile specialiștilor
David Popovici și Taisia, iubita lui, ipostază tandră în vacanță. Cum s-au pozat, dând un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, despre accidentul cumplit al mamei sale, Ionela Prodan, în dimineața când ea trebuia...
Bătaie generală la concertul lui Babasha din Cernavodă! O polițistă a fost rănită și transportată...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea îl întreabă pe Bulă: -Bulă, ce ne dă porcul?
Cele două momente din viață în care oamenii îmbătrânesc de două ori mai repede