Cine a fost marea iubire a lui Alain Delon. Actorul i-a păstrat fotografia până la moarte

Cine a fost marea iubire a lui Alain Delon. Actorul i-a păstrat fotografia până la moarte
Publicat: 18/08/2024, 13:35

Alain Delon, simbolul cinematografiei franceze, a încetat din viață la data de 18 august, la vârsta de 88 de ani. Deși acesta a fost căsătorit de două ori, marea lui iubire a fost superba actriță, Romy Schneider, alături de care nu a mai ajuns la altar. Relația lor a fost presărată de multe momente tensionate, cauzate de infidelitate lui Delon, dar și de o tentativă de sinucidere actriței.

Povestea de iubire dintre actorul Alain Delon și actrița Romy Schneider a durat patru ani, din 1959 până în 1963, timp în care s-au și logodit. Chiar dacă relația lor a fost sortită eșecului, cei doi au rămas prieteni până la moartea prematură a actriţei, la doar 43 de ani. Alain Delon a mărturisit, la acel moment, că Romy a fost marea lui iubire.

Alain Delon şi Romy Schneider s-au cunoscut în 1959, în Franţa, pe platourile filmului „Christine”, relația lor a debutat într-o manieră pasională, având în vedere caracterul sălbatic al lui Delon și sensibilitatea lui Romy.

La vremea aceea Romy avea 23 de ani, iar Delon a încercat să o cucerească, trimițându-i un buchet de trandafiri.

FILE – Romy Schneider is kissed by French actor Alain Delon in Morcote near Lugano, Switzerland, after their engagement on March 22, 1959. Alain Delon, the internationally acclaimed French actor who embodied both the bad guy and the policeman and made hearts throb around the world, has died at age 88, French media reported.,Image: 899599083, License: Rights-managed, Restrictions: This content is intended for editorial use only. For other uses, additional clearances may be required.
MARCH 22 1959 FILE PHOTO -, Model Release: no, Pictured: Alain Delon,Romy Schneider

Cu toate că, la început, Romy Schneider la considerat impulsiv şi nemanierat, între cei doi s-a înfiripat o fascinantă poveste de dragostea, ce avea să dureze mult timp după despărțirea propriu-zisă.

În 1962, Alain Delon și Romy Schneider erau logodiți și se pregăteau să se căsătorească, însă actorul nu a putut rămâne niciodată fidel unei singure femei. Delon a înșelat-o pe frumoasa actriță cu cântăreața Nico, care a rămas însărcinată, în urma acestei aventuri, iar actorul a devenit tatăl unui băiat. La aflarea veștii despre infidelitatea luii Delon, Romy Schneider a fost devastată și și-a tăiat venele. Aceasta a fost însă salvată la timp.

Despărțirea a venit în anul următor, în 1963. La întoarcerea la Paris, după ce a filmat „Procesul”, Schneider a găsit în apartament ​​un buchet de trandafiri negri şi o scrisoare de despărţire de la Delon.

La scurt timp de la despărțirea de Romy Schneider, Delon și-a găsit o altă muză, actrița Francine Canovas. Aceasta a povestit, de asemenea, că Delon nu avea același comportament rafinat și elegant ca al personajelor pe care le interpreta.

”A fost o întâlnire aproape violentă, aş spune. Foarte nepoliticos! Stătea pe geanta mea relaxat şi continua să vorbească cu amicii lui.”, a declarat Francine Canovas, la acel moment, potrivit unui material anterior Gândul.

Francine și Alain Delon s-au căsătorit în 1962, iar din mariajul lor, care s-a sfârșit în 1964, a rezultat un fiu, Anthony Delon.

În 1982, când Romy Schneider s-a stins din viață, Delon a a suferit enorm şi s-a învinovăţit pentru moartea ei. El şi-a manifestat atunci regretul față de modul în care se comportase cu ea într-o scrisoare publicată în revista Paris Match.

”Ei îmi spun că eşti mortă. Mă gândesc la tine, la mine, la noi. Ma Puppelé (Păpuşă) mă uit la tine iar şi iar. Vreau să te devorez cu privirea şi să-ţi spun, încă o dată, că nu ai fost niciodată mai frumoasă şi mai calmă. Odihneşte-te. Sunt aici. Am învăţat puţină germană cu tine. Ich liebe dich. Te iubesc! Te iubesc, ma Puppelé!”.

Acesta a mărturisit că Romy a fost marea lui dragostea și chiar avea să-i arate unui jurnalist o poză pe care o avea în portofelul său permanent. Poza era a regretatei Romy Schneider, și nu a celei care i-a fost soție.

Citește și:

A murit marele actor Alain Delon, o legendă a cinematografiei franceze. Artistul avea 88 de ani

Ce AVERE lasă în urmă Alain Delon și cine o moștenește. Celebrul actor francez a stabilit toate detaliile, cu mult timp înainte de a muri

Discursul actorului Alain Delon de la Cannes, anul 2019:”O datorez publicului și nimănui altcuiva”

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO O descoperire în Scoția ar putea elucida unul dintre cele mai mari mistere ale...
'Ăla-i amantul tău?' Ilie Năstase și Ioana, mega-scandal în fața blocului: 'Te-am văzut'😱
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar...
Columa lui Traian, clădită la Roma cu aurul dacic. Cât de reală este povestea războaielor...
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Misterioasa moarte a lui Mozart: de ce boală suferea! A decedat la 35 de ani...
Super Lună Albastră, mâine în România. Cum apare fenomenul şi de unde poate fi văzut
18 august 2024, ziua în care o legendă s-a ridicat la ceruri. Alain Delon a...
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de...
DOLIU IMENS! A MURIT cea mai iubită actriță din Generația de Aur
Scade valabilitatea permisului auto? Guvernul a dat aviz pozitiv acestei legi
Cel puţin nouă morţi în urma unui atac israelian în sudul Libanului
Viața de FILM a lui Alain Delon! A trăit printre gangsteri și prostituate
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia finală luată astăzi, pe 18 August
Afacerea Markovic. Petele întunecate din trecutul lui Alain Delon
Descoperirea incredibilă făcută de un pompier din Bistrița-Năsăud. Cum a putut găsi o icoană a...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Emilia Ghinescu, despre viața în casa părintească și greutățile prin care a trecut mama ei....
Bătaie generală la concertul lui Babasha din Cernavodă! O polițistă a fost rănită și transportată...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea îl întreabă pe Bulă: -Bulă, ce ne dă porcul?
Chinezii susțin că au creat aurul mai rezistent