Primul PRIETEN al lui Marius Florea Vizante, când s-a mutat în București, a fost actorul Gigi Ifrim. Cum s-au cunoscut cei doi colegi de breaslă

Publicat: 18/08/2024, 15:03
Actualizat: 18/08/2024, 15:46

Invitatul lui Adrian Artene la podcastul ALTCEVA din această săptămână a fost este actorul Marius Florea Vizante, Printre altele, el a vorbit și despre vechea prietenie care îl leagă de actorul Gheorghe (Gigi) Ifrim, cunoscut pentru rolul primarului din serialul „Las Fierbinți”. Ulterior, cei doi au făcut parte din celebrul grup de umor din România „Vouă”, înființat în 1982 de către Adrian Fetecău și un grup de studenți ai Institutului Politehnic București.

„Primul meu prieten, când m-am mutat în București, a fost Gigi Ifrim. M-am mutat în București, nu știam nimic, eram pierdut. Am plonjat ca fraierul în mijlocul unui bully imens și în prima zi de școală, începea trimestru II. În clasa a II-a… mă scoate învățătoare în clasă și zice… «Dragi copii, iată aveți un nou coleg! Vino, puiule, vino!» Și eu zic… «Servus!» către clasă. Și ăia încep să râdă. Eu eram blonziu, n-aveam ochelari, dar cred că deja nu vedeam bine, că avea o privire pierdută, așa… Și învățătoarea zice… «Ia spune, copilule, cum te cheamă?». «Pe mine mă cheamă Florea Marius Dorin». Și râde iarăși clasa. «Și știi unde locuiești?». (…) «Pe strada Compozitorilor, la numărul 15, blocul C3». Și din fundul clasei să aude o voce tare! «Și eu stau în C3. Înseamnă că suntem vecini». Era marele Gigi Ifrim, Gheorghe Ifrim”, a povestit Marius Florea Vizante, la podcastul Altceva.

În acel moment realizatorul podcastului l-a întrebat pe invitatul său dacă actorul Gigi Ifrim se purta, încă de atunci, ca un primar de clasă, dacă era autoritatea centrală.

„Nu, erau mulți. Am nimerit, culmea, și într-o școală, așa, era un cartier de ăsta nou construit în Drumul Taberei și erau foarte mulți ofițeri de rang superior care lucrau la Ministerul Apărării, care era chiar acolo, la Orizont și nu numai. Adică foarte multe din blocurile respective fuseseră populate cu clasa medie spre superioară. Și, atunci, copiii care erau în școlile astea erau niște copii foarte zvârlugi, ca să zic așa, lucru care m-a mai scos și pe mine din rotunjimile… Mediașului”, a completat actorul.

Actorul, care pe 12 august a împlinit 56 de ani, își amintește în timpul discuției cu jurnalistul Adrian Artene despre începuturile sale în arta teatrală, despre cumpene, dar și despre realizări, despre oamenii care i-au fost alături și nu încetează să le fie recunoscători părinților lui pentru cariera pe care o are astăzi.

Despre Marius Florea Vizante s-au spus și s-au scris multe, însă înainte să vă invităm să-l urmăriți în discuția cu Adrian Artene, ne-ar plăcea să aflați ce au de spus, la adresa actorului, 3 personalități cu un cuvânt greu atunci când vine vorba despre activitatea teatrală, dar și cea cinematografică din România.

„Vizante e omul care face un copil, își cumpără apartament și creează rolul vieții lui în timpul cât trag eu aer în piept să strig «Motor!»” – Nae Caranfil

„Unul dintre cei mai străluciți studenți pe care i-am avut este în acest moment un actor complet, original și căruia îi prevăd un mare viitor” – Gelu Colceag

„E un actor cu o candoare a talentului deosebită și ar fi păcat să și-o irosească din cauza nerăbdării” – Magdalena Boiangiu, critic de teatru

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO O descoperire în Scoția ar putea elucida unul dintre cele mai mari mistere ale...
'Ăla-i amantul tău?' Ilie Năstase și Ioana, mega-scandal în fața blocului: 'Te-am văzut'😱
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar...
Columa lui Traian, clădită la Roma cu aurul dacic. Cât de reală este povestea războaielor...
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Misterioasa moarte a lui Mozart: de ce boală suferea! A decedat la 35 de ani...
Super Lună Albastră, mâine în România. Cum apare fenomenul şi de unde poate fi văzut
18 august 2024, ziua în care o legendă s-a ridicat la ceruri. Alain Delon a...
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de...
DOLIU IMENS! A MURIT cea mai iubită actriță din Generația de Aur
Scade valabilitatea permisului auto? Guvernul a dat aviz pozitiv acestei legi
Preşedintele din Belarus anunţă că o treime din armată a fost trimisă la graniţa cu...
Viața de FILM a lui Alain Delon! A trăit printre gangsteri și prostituate
Vladimir Putin a dat ordinul. Decizia finală luată astăzi, pe 18 August
Afacerea Markovic. Petele întunecate din trecutul lui Alain Delon
Descoperirea incredibilă făcută de un pompier din Bistrița-Năsăud. Cum a putut găsi o icoană a...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Ce spune Adriana Bahmuțeanu despre condițiile din fosta ei căsnicie și care sunt lucrurile pe...
Bătaie generală la concertul lui Babasha din Cernavodă! O polițistă a fost rănită și transportată...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea îl întreabă pe Bulă: -Bulă, ce ne dă porcul?
Chinezii susțin că au creat aurul mai rezistent