ANM a prelungit codul roșu de caniculă. Unde se vor înregistra 39 de grade în termometre / Prognoză specială pentru București

ANM a prelungit codul roșu de caniculă. Unde se vor înregistra 39 de grade în termometre / Prognoză specială pentru București
Publicat: 19/08/2024, 11:18

ANM a prelungit avertizările pentru următoarele ore. România se află sub o „cupolă de foc” până marți, 20 august 2024, temperaturile atingând 39 de grade Celsius în termometre. Două județe se află sub cod roșu de caniculă și disconfort termic accentuat. Sunt valabile avertismente de val persistent de căldură în restul județelor din țară.  

În cursul zilei de luni, 19 august, meteorologii au prelungit codul roșu de caniculă din județele Timiș și Arad. Valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv, iar temperaturile vor atinge 38 – 39 de grade Celsius. Potrivit meteorologilor, în următoarele ore va fi disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele ITU depășește pragul critic de 80 de unități. La noapte, temperaturile se vor situa între 19 și 25 de grade Celsius. Codul roșu de caniculă este valabil și pentru ziua de marți, 20 august 2024.

„În județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18…23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală”, transmite ANM pentru ziua de marți, 20 august.

Vezi și Cum va fi vremea până la jumătatea lunii SEPTEMBRIE. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Meteo 20 august 2024: cod roșu de caniculă în județele Timiș și Arad / sursă: meteoromania.ro

România „fierbe” la aproape 40 de grade Celsius: ANM a prelungit avertismentele de cod roșu, portocaliu și galben

ANM a prelungit avertismentele de cod roșu, portocaliu și galben în toată țara. Acestea sunt valabile până marți, 20 august 2024. În cea mai mare parte a țării, temperaturile se vor situa între 33 și 36 de grade Celsius. Codul portocaliu este valabil pentru nord-estul Moldovei, sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sudul Olteniei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, sudul și centrul Munteniei, pentru ziua de 19 august 2024.

„Valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei, nord-estul Moldovei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 35…38 de grade și minimele de 18…23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală)”, transmite ANM.

Marți, 20 august 2024, canicula va persista în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul și centrul Munteniei, în nordul Moldovei, dar și în sudul Banatului. Un val de căldură persistent va fi și în nordul și centrul Crișanei. Pentru aceste zone, meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă.

„Valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. În sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade și minimele de 18…23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală)”, transmit meteorologii pentru ziua de 20 august.

Vezi și Meteorologii Accuweather fac anunțul cu privire la 9 septembrie 2024. Cum va fi vremea în prima săptămână de școală

Cum va fi vremea în București

Meteorologii au emis prognoza specială pentru Municipiul București, intervalul 19 august – 21 august 2024, ora 09:00. Canicula va persista și în Capitală, temperatura maximă atingând 37 de grade Celsius. Temperatura minima se va situa între 18 și 20 de grade Celsius.

„Valul de căldură persistă. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 37 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade”, transmit meteorologii.

Sursă foto: meteoromania.ro, Pixabay

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Soldații ruși s-au omorât între ei, după o noapte de beție. Drept pedeapsă, au...
Au luat-o pe urma lui Cătălin Bordea! Despărțire surpriză în showbiz, după 6 ani de...
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
Alain Delon, biografia necenzurată a starului francez. Sex-simbolul anilor '60, „stăpânit de pofta banilor și...
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Date noi din dosarul iubitului „Doamnei cu coasa” de la spitalul Pantelimon: De unde a...
Ioana, după ce Năstase a prins-o vorbind cu altul: 'Du-te, eşti BĂTRÂN'
Adevărul despre moartea lui Petrică Mîțu Stoian! Ce se întâmplă cu medicul care l-a tratat:...
Toată ţara se află sub avertismente de cod roşu, portocaliu şi galben de caniculă până...
Soțul doctoriței ucise în Brăila, lovitură de grație în dosarul morții Marinei! Bărbatul este îngrozit...
Imagini sfâșietoare cu Roberta, polițista de 21 de ani, condusă pe ultimul drum în localitatea...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Cele mai căutate piese la dezmembrări în 2024. Ce cumpără cel mai mult românii?
Preşedintele din Belarus anunţă că o treime din armată a fost trimisă la graniţa cu...
NASA a RECUNOSCUT! Nicio imagine cu CALEA LACTEE nu este REALĂ!
1.400 de lei în plus la pensie, începând din septembrie. Casa de Pensii a aprobat...
Nu lăsați cheile în ușă noaptea. Nici nu știți ce riscați
Subiecte și barem la Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Ce le-a picat tinerilor la proba...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Ce spune Adriana Bahmuțeanu despre condițiile din fosta ei căsnicie și care sunt lucrurile pe...
Valul de căldură continuă în aproape toată țara! Meteorologii au emis Cod Roșu de caniculă....
BANCUL ZILEI. La interviu: - Bună ziua! Sunt Bulă din Vaslui și sunt vânător de...
Efectul surprinzător pe care oțetul îl are asupra depresiei