Durere și resemnare. SCENE tulburatoare, la un an de la accidentul produs de Vlad Pascu. Procesul va continua în septembrie: „Banul face dreptatea”

Publicat: 19/08/2024, 12:39
Actualizat: 19/08/2024, 12:39

Lacrimi. Durere. Tristețe. Inconștiență. Resemnare. Sunt doar câteva dintre cuvintele dureroase, care conturează tragedia de la 2 Mai, în care doi tineri nevinovați și-au pierdut viața. Părinții acestora, care trăiesc o adevărată dramă, nu mai cred că se pot face dreptate pentru copiii lor, deoarece consideră că în România lui 2024 banul cântărește mai mult decât dreptatea.

„Vlad Pascu va primi o pedeapsă foarte mică, suntem siguri de asta”

„A fost un an foarte greu și vor urma mulți ani foarte grei. Sebi nu mai este cu noi, dar noi vom fi toată viața alături de el. Este foarte greu în aceste momente. Nu cred că se va face dreptate în acest caz. Vlad Pascu va primi o pedeapsă foarte mică, suntem siguri de asta. Are avocați foarte buni și la noi în țară banul își face dreptatea”, a declarat tatăl lui Sebastian, unul dintre tinerii morți în accidenrul de la 2 Mai.

Luni, 19 august, se împlineşte un an de la producerea accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, după ce au fost loviţi de maşina condusă de Vlad Pascu, care ulterior a ieşit pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

În urma evenimentului, conducerea Poliţiei Constanţa a fost înlocuită, iar fostul şef al IPJ Constanţa a fost detaşat consul în Pakistan. Procesul lui Vlad Pascu, arestat preventiv din 20 august 2023, se află aproape de final la prima instanţă, Judecătoria Mangalia, relatează News.ro.

Procesul lui Vlad Pascu se apropie de final. Sau nu?

La termenul pe fond al dosarului lui Vlad Pascu din 7 iunie a fost depusă o nouă cerere de schimbare a încadrării juridice din omor din culpă în omor calificat, iar judecătoarea a amânat pronunţarea pentru 14 iunie. Cererea avea să fie însă respinsă.

La termenul din 21 iunie, instanţa a dispus o expertiză medico-legală în cazul tinerilor răniţi în accident, urmând să se stabilească dacă doi dintre supravieţuitori au rămas cu infirmitate permanentă, ceea ce ar putea duce la schimbarea încadrării juridice şi la o majorare a pedepsei.

La termenul fixat pentru 14 august, procesul a fost amânat pentru că expertiza nu era finalizată. De asemenea, cu acest prilej a fost respinsă şi cererea lui Vlad Pascu de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. El se află după gratii din 20 august 2023. Procesul va continua în 20 septembrie.

Mama lui Pascu, acuzată că ar fi încercat să şantajeze martori în dosar

La 14 septembrie 2023, părinţii lui Vlad Pascu au fost vizaţi de percheziţii DIICOT. Mama tânărului a fost acuzată că ar fi încercat să şantajeze martori în dosarul în care este cercetat fiul său, iar tatăl lui Vlad Pascu este anchetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce ar fi fost găsită muniţie deţinută ilegal în locuinţa sa.

De asemenea, Vlad Pascu a fost acuzat de comiterea mai multor infracţiuni, printre care deţinere de droguri de risc şi mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată (două acte materiale), trafic de droguri de mare risc. Cei trei aveau să fie trimişi în judecată în acest dosar.

La 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au decis trimiterea în judecată a lui Vlad Pascu pentru accidentul de la 2 Mai. El urma să fie judecat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

În urma analizelor de sânge a reieşit că Vlad Pascu se afla sub influenţa a cinci droguri când a produs accidentul rutier, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină. Dosarul a fost trimis pentru soluţionare la Judecătoria Mangalia.

Vlad Pascu a descoperit în închisoare că îi place cartea

Vlad Pascu, tânărul drogat care i-a ucis pe Roberta și Sebi, în localitatea 2 Mai, le-a cerut judecătorilor să-l lase în arest la domiciliu, ca să își continue studiile.

Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie ca Vlad Pascu să ia Bacalaureatul, pentru că nici măcar pe acesta nu și l-a încheiat. Este, de altfel, unul dintre motivele pe care le-au prezentat avocații lui, care au cerut instanței schimbarea arestului preventiv cu o măsură mai blândă, mai exact arestul la domiciliu.

Avocata lui Vlad Pascu a susținut că acesta a luat parte la ședință prin videoconferință și și-a cerut din nou iertare. A spus că regretă ceea ce s-a întâmplat, că a învățat din tot ceea ce a urmat după această tragedie și că își dorește o măsură mai blândă, nu pentru că neapărat vrea în libertate, ci pentru că vrea să-și continue studiile, lucru pe care din penitenciar nu l-ar putea face.

Vlad Pascu, judecat pentru ucidere din culpă

Preşedinta Judecătoriei Mangalia, care a preluat dosarul lui Vlad Pascu după recuzarea judecătoarei Ancuţa Popoviciu, a respins cererea familiilor victimelor ca tânărul să fie judecat pentru omor calificat. Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă.

Judecătoria Mangalia a respins solicitarea familiilor victimelor ca tânărul să fie judecat pentru omor calificat.

În data de 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

CITIȚI ȘI:

Șeful Poliției din Constanța, care a demisionat după tragedia de la 2 Mai, a ajuns CONSUL în Pakistan, fără să dea concurs. Explicația MAE

Vlad Pascu a cerut să fie ELIBERAT. Șoferul drogat, care a ucis doi tineri în accidentul din 2 Mai, susține că are probleme medicale

Supraviețuitorii accidentului, cauzat de Vlad Pascu în 2 Mai, au rămas cu sechele fizice GRAVE. Aceștia solicită refacerea expertizei medico-legale

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Le ceruse judecătorilor să-l lase în arest la domiciliu invocând ca motiv continuarea studiilor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Soldații ruși s-au omorât între ei, după o noapte de beție. Drept pedeapsă, au...
Au luat-o pe urma lui Cătălin Bordea! Despărțire surpriză în showbiz, după 6 ani de...
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
Alain Delon, biografia necenzurată a starului francez. Sex-simbolul anilor '60, „stăpânit de pofta banilor și...
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
VIDEO Reacție furioasă a lui Elon Musk după ce Ramzan Kadîrov a susținut că a...
Ioana, după ce Năstase a prins-o vorbind cu altul: 'Du-te, eşti BĂTRÂN'
„Poate fi o capcană”. Prof. dr. Vlad Ciurea, avertisment pentru românii care merg la piscină
Toată ţara se află sub avertismente de cod roşu, portocaliu şi galben de caniculă până...
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
UPDATE Bac 2024 sesiunea de toamnă: A fost publicat baremul oficial! Care este rezolvarea corectă...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
La câți KM se schimbă anvelopele de vară?
Donald Trump, numit „laş”. S-a întâmplat în Pennsylvania
NASA a RECUNOSCUT! Nicio imagine cu CALEA LACTEE nu este REALĂ!
A murit cel mai bun bucătar. Toată lumea l-a divinizat. Drum lin, maestre!
A murit o legendă a gastronomiei. A schimbat felul în care se mănâncă
Anca Țurcașiu, primele imagini alături de noul iubit. Cum arată cel care a cucerit-o pe...
Soțul doctoriței Gavril, lovitură de grație! Bărbatul este îngrozit de ceea ce s-ar putea întâmpla...
Ce spune Adriana Bahmuțeanu despre condițiile din fosta ei căsnicie și care sunt lucrurile pe...
Festivalul RADAR 2024 revine la București: Artiști renumiți din întreaga lume vin să își prezintă...
BANCUL ZILEI. La interviu: - Bună ziua! Sunt Bulă din Vaslui și sunt vânător de...
Canabisul poate ajuta dependenții de opioide, arată un studiu