Cristian Pîrvulescu, dezvăluiri șocante după audierile în cazul „Alfred Bulai”: O studentă a fost înfometată în timpul practicii, într-un experiment

Publicat: 20/08/2024, 18:18
Actualizat: 20/08/2024, 18:34

Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Ştiinţe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, a făcut dezvăluiri șocante, la ieșirea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, acolo unde a fost audiat, marți, în calitate de martor, în cazul „Alfred Bulai”. Politologul a declarat că, potrivit procurorilor, o studentă a fost înfometată în timpul practicii cu profesorul Alfred Bulai. Studenta a avut nevoie de asistență medicală.

„Discuția a fost foarte plăcută, și sper că ambele părți, și Parchetul și SNSPA au obținut informații suficiente, pentru că și eu am aflat lucruri pe care nu le știam (…) nu au existat întrebări legate de domnul Pieleanu”, a declarat Cristian Pîrvulescu la ieșirea de la Parchet.

Politologul a făcut apoi dezvăluiri șocante.

„Nu știam că una dintre studentele noastre a fost înfometată în timpul practicii și că a avut nevoie de asistență medicală, și alte lucruri de genul acesta pe care domnul procuror mi le-a descris în momentul în care am avut discuția. Sunt foarte multe lucruri pe care noi nu le știam despre modul în care se desfășura practica (…)

Acea înfometare a făcut parte dintr-un experiment. Este adevărat că a fost cu acordul studentei, dar nu cred că niciodată o studentă își dorește să leșine din cauza foamei”, a mai declarat Cristian Pîrvulescu la ieșirea de la audieri.

Politologul Cristian Pîrvulescu, despre Alfred Bulai: Studenții spuneau că era homofob și sexist. Avea limbaj ieșit din comun

Cristian Pîrvulescu a făcut declarații și la intrarea la audieri, atunci când a precizat că studenții se plângeau de limbajul lui Alfred Bulai, iar reproșurile erau că cel acuzat de hărțuire era sexist și homofob.

„Au existat discuții cu studenții, dar niciodată nu au existat probe. Fără probe nu se poate opera niciun fel de acțiune. Au fost discuții cu studenții, nu cu studentele. Au fost discuții pe care decanul le are cu studenții, să vadă ce se întâmplă în facultate. Erau discuții referitoare la limbaj (limbajul lui Alfred Bulai – n.r.). Avea un limbaj care la Facultatea de Științe Politice era puțin ieșit din comun (…) era sexist, era homofob, cam acestea erau reproșurile pe care le-au făcut studenții”, a declarat Cristian Pîrvulescu la intrarea în Parchet.

Potrivit politologului, decanul nu are o putere foarte mare în acest caz, „mai ales când este vorba de un director de departament”.

„Ar fi necesară o schimbare radicală a legislației privind hărțuirea sexuală (…) Este importantă definirea clară a hărțuirii sexuale în legislație, care în momentul de față nu este pedepsită corespunzător”, a mai declarat Cristian Pîrvulescu.

Polițiștii din Capitală au făcut, marți, percheziţii în dosarul în care sociologul Alfred Bulai, profesor demis de la Facultatea de Științe Politice, este acuzat de foste și actuale studente de hărțuire și agresiune sexuală. Surse judiciare au spus, pentru GÂNDUL, că perchezițiile au avut loc la trei sedii ale SNSPA.

Trupele SAS, chemate la percheziții

„În această dimineață, 20 august 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

Având în vedere sesizarea din oficiu întocmită la nivelul Secției 2 Politie, în care procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectueaza cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, fapte care ar fi fost comise de către un bărbat, în vârstă de 61 de ani, cadru didactic al unei universități din Capitală, în această dimineață sunt puse în executare 3 mandate de percheziție, la trei adrese din București”, a anunțat Poliția Capitalei.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Am leșinat când a venit. Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800". Noua lege...
Cele 5 alimente care ne distrug sănătatea fără să ne dăm seama, potrivit lui Dragoș...
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
Safari cu urși pe Transfăgărășan, noua ofertă din cataloagele agențiilor de turism. Cât costă periculoasa...
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai...
VIDEO Camerele de supraveghere au surprins momentul în care iahtul de lux al magnatului dispărut...
Cât costă în 2024 un 'alendelon'? Haina inspirată de actor se vinde cu sute de...
Data la care începe școala în septembrie 2024. Anunț de ultimă oră! Ce trebuie să...
Se lansează o nouă rută directă între Bucureşti şi Dubai. Cât costă biletele de avion
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin, în timpul cursului de înot
Regele Charles oferă noi detalii despre starea sa de sănătate: „Nu sunt prea rău” Regele...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Dacia Logan și VW Golf. Primăria scoate la licitație 30 de mașini, motociclete și rulote
Barack şi Michelle Obama, îndemn de susţinere pentru Kamala Harris la Convenţia Democrată: „America, speranţa...
S-a AFLAT de UNDE a venit ASTEROIDUL care a ucis DINOZAURII!
Halep e furioasă. Cu cine a înlocuit-o Toni Iuruc. E diferență mare
Daniel Baciu, mesaj ferm către pensionari: Deciziile de recalculare sunt perfect legale
„Nu, scumpu...”. Reacția dură a Daianei din online, după ce s-au văzut la TV imaginile...
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii...
Cu ce i-a așteptat soacra Gabrielei Cristea fiul și nora, la întoarcerea din vacanță? Tavi...
Cristina Ciobănașu și Alex Mureșan, pregătiți să devină părinți: „Simțim că un copil ar completa...
BANCUL ZILEI. Profesorul, enervat la culme: - Ce pune, mă Bulă, tac-tu pe ouă?
Descoperire șocantă în genomul unuia dintre cei mai frumoși fluturi din Regatul Unit