Andrew și Tristan Tate, acuzați de act sexual cu un MINOR și trafic de minori. Percheziții DIICOT, la locuința britanicilor

Andrew și Tristan Tate, acuzați de act sexual cu un MINOR și trafic de minori. Percheziții DIICOT, la locuința britanicilor
Publicat: 21/08/2024, 07:30
Actualizat: 21/08/2024, 08:21

În cursul dimineții de miercuri, 21 august 2024, au avut loc noi descinderi la domiciliul lui Andrew și Tristan Tate. Procurorii DIICOT au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Ilfov și municipiului București. Descinderile au avut loc în contextul unor noi acuzații.

În cursul acestei dimineți, au avut loc noi percheziții domiciliare. Descinderile au avut loc la locuința fraților Tate. Potrivit datelor, au fost puse în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Ilfov și municipiului București și se aduc noi acuzații – trafic de minori, act sexual cu un minor, influențarea declarațiilor și grup infracțional organizat.

„Astăzi, 21.08.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov au pus în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Ilfov și municipiului București, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, act sexual cu un minor, influențarea declarațiilor și spălare a banilor. Audierile se desfășoară la sediul DIICOT – Structura Centrală.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT – Structura Centrală și Direcția de Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmit autoritățile.

Vezi și Apropiați ai fraților Tate, ARESTAȚI într-un dosar de trafic cu droguri. Procurorii au descoperit cantități impresionante de substanțe ilegale

Andrew și Tristan Tate, vizați de DIICOT

Andrew și Tristan Tate, cei doi frați britanici, au fost trimiși în judecată, în România, pentru multiple infracțiuni. Inițial, cei doi frați au fost arestați preventiv la data de 30 decembrie 2022, fiind acuzați de trafic de persoane și viol. Câteva luni mai târziu, pe 20 iunie 2023, frații Tate erau trimiși în judecată, alături de Georgiana Naghel și Luana Radu (acuzate de complicitate). La momentul acela, frații Tate și cele două tinere au fost trimiși în judecată pentru șapte capete de acuzare.

  • constituirea unui grup infracțional organizat;
  • trafic de persoane în formă continuată (față de fiecare inculpat în parte au fost reținute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale și, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate);
  • viol în formă continuată (două acte materiale);
  • alterarea integrității datelor informatice;
  • acces ilegal la sistem informatic;
  • instigare la lovire sau alte violențe;
  • lovire sau alte violențe.

În martie 2024, frații Tate erau reținuți, din nou, de procurorii DIICOT. La momentul respectiv, pe numele lor a fost emis un mandat european de arestare pentru comiterea unor infracțiuni sexuale pe teritoriul Marii Britanii. Potrivit unui comunicat emis în martie 2024, a fost vorba despre acuzațiile din perioada 2012 – 2015, care au inclus presupuse agresiuni sexuale. Andrew și Tristan Tate au respins acuzațiile.

„Într-un viraj dramatic al evenimentelor aseară, pe 11 martie 2024, frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți timp de 24 de ore și au primit un mandat european de arestare din partea autorităților britanice. Acuzațiile, referitoare la perioada 2012-2015, includ presupuse agresiuni sexuale, care au fost anterior respinse și clasate de către Serviciul de Parchet (CPS) în 2017-2019. Curtea de Apel București urmează să decidă astăzi cu privire la executarea mandatului.

Această tentativă de reconsiderare a unor acuzații vechi de peste un deceniu i-a surprins pe frații Tate, lăsându-i consternați și profund afectați. Ei resping în mod categoric toate acuzațiile și exprimă dezamăgirea profundă față de faptul că astfel de acuzații serioase sunt aduse din nou în atenție fără dovezi noi semnificative.

Frații Tate afirmă că momentul și circumstanțele în care aceste acuzații sunt reevaluate ridică semne serioase cu privire la motivele din spatele acestei acțiuni legale. Alegerea momentului sugerează că notorietatea lor ar putea juca un rol. Andrew și Tristan resping vehement toate acuzațiile și condamnă ceea ce percep ca o exploatare a sistemului legal. Ei sunt determinați să conteste aceste acuzații cu hotărâre și fermitate. Frații subliniază încrederea lor într-un proces legal echitabil și imparțial, în pofida circumstanțelor tulburătoare în care se află”, se arată în comunicatul Tribunalului Magistraturii Westminster.

Vezi și Andrew Tate a boicotat Jocurile Olimpice de la Paris după presupusa „parodie LGBTQ+” a picturii „Cina cea de Taină”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Am leșinat când a venit. Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800". Noua lege...
Cât costă în 2024 un 'alendelon'? Haina inspirată de actor se vinde cu sute de...
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
Safari cu urși pe Transfăgărășan, noua ofertă din cataloagele agențiilor de turism. Cât costă periculoasa...
Vacanța de vară, prelungită! Anunț de ultimă oră pentru elevi
VIDEO Camerele de supraveghere au surprins momentul în care iahtul de lux al magnatului dispărut...
Primele imagini cu iubita care i-a spart casa! Şi-a părăsit partenera și a fugit la...
Vârsta de pensionare la femei se schimbă. Ce se întâmplă de la 1 septembrie 2024
11 judeţe intră sub avertizare de cod galben de ploi şi vijelii. Restul ţării rămâne...
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii...
FOTO Momentul în care iahtul de lux a dispărut în largul coastei siciliene, în Italia:...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Ai voie să depășești un motocultor prin încălcarea liniei continue?
Un preşedinte de stat a ieşit la televizor şi a spus că Ucraina se va...
Cum arăta și când a trăit LUCA, STRĂMOȘUL tuturor FIINȚELOR de pe Pământ?
A murit marea doamnă a României. Ileana Cârstea Simion s-a stins. Odihnă veșnică!
Cum să scapi de mirosul de ceapă. Soluția care costă doar câțiva lei
O mireasă și-a părăsit soțul, la doar 12 ore după nuntă. Ce i-au făcut socrii,...
Soțul doctoriței Gavril, lovitură de grație! E terifiat!
Cu ce i-a așteptat soacra Gabrielei Cristea fiul și nora, la întoarcerea din vacanță? Tavi...
”S-a ridicat pe picioarele lui și atunci a strigat” Ultimele cuvinte ale băiețelului de 8...
BANCUL ZILEI. Profesorul, enervat la culme: - Ce pune, mă Bulă, tac-tu pe ouă?
Secretul egoismului: cât de eliberați suntem atunci când spunem „Nu”