Cazul „Bulai” se extinde la Conservator! Ex-directorul Operei i-a fost PROFESOR sopranei care l-a acuzat de hărțuire + a ”denunțat-o” că SE DROGA la repetiții și pe scenă

Publicat: 22/08/2024, 07:00

Cazul „Alfred Bulai” se ramifică surprinzător, iar acuzații de hărțuire sexuală ar fi apărut încă de acum cîțiva ani și la Universitatea Națională de Muzică din București – Conservatorul. Profesorul universitar care ar fi fost băgat în „ședință” de conducerea instituției este chiar Fănel Ignat, care predă și acum la catedra de canto, a fost manager interimar la Opera Națională București în mai multe mandate, iar acum – după ce a câștigat procesul cu Ministerul Culturii – vrea să fie repus în funcție pentru următorii cinci ani.

Gândul a dezvăluit, în exclusivitate, că Fănel Ignat a reușit „performanța” de a se autodenunța prin notițele în care își prezenta argumentele după ce amanta sa, soprana Z.C. (fosta lui studentă), îl acuzase de hărțuire.

„Filele de jurnal” intrate în posesia Gândul sunt scrise chiar de Fănel Ignat, în momente în care încerca să-și justifice că implicarea sa în relația cu studenta Z.C. a fost una care nu putea fi interpretată nicidecum ca „hărțuire”.

  • Amanta studentă a lui Fănel Ignat a trimis o sesizare la Ministerul Culturii în perioada în care ministru era Bogdan Gheorghiu (2019 – 2021), cel care l-a și demis pe Ignat în luna martie a anului 2021. (toate detaliile AICI)
  • Fănel Ignat, prin intermediul unor întrebări punctuale, a „povestit” tot ceea ce a făcut pentru amanta sa – deplasări în străinătate, contracte cu diferite agenții, cadouri etc. -, numai că a „dezvăluit” și că aceasta comanda droguri din biroul aflat în sediul Operei Naționale și cânta drogată în spectacole sau la repetiții.
  • Practic, autodenunțul lu Fănel Ignat arată cum acesta a „închis” ochii în fața multor nereguli grave și chiar ar fi „aranjat” un concurs pentru ca amanta sa soprană să aibă câștig de cauză.

Dar dezvăluirile-șoc care îl au în prim-plan pe Fănel Ignat nu se opresc aici, iar Gândul prezintă noi informații care întregesc un tablou general cu iz penal.

Amanta „drogată” i-a fost studentă profesorului universitar Fănel Ignat

Sociologul Alfred Bulai, profesor demis recent din toate posturile pe care le ocupa la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), este vizat într-un dosar penal deschis după ce foste și actuale studente l-au acuzat de hărțuire și agresiune sexuală. Acest scandal a scos în evidență atitudinea halucinantă a unor cadre universitare.

Sursele Gândul au dezvăluit că rădăcinile unor astfel de scandaluri sunt înfipte foarte adânc, iar Fănel Ignat – cel care ar dori să pună, din nou, mâna pe Opera Națională – nu ar fi străin de asemenea acuzații.

Ștefan Ignat este absolvent al Academiei de Muzică din Bucureşti, promoția 1995, așa cum se precizează pe site-ul Universității Naționale de Muzică din București.

„În perioada 1995 -1998 a studiat la Universitatea Mozarteum din Salzburg, beneficiind de o bursă de studii din partea Guvernului austriac, iar până în anul 1999 a fost solist al Teatrului de Stat din Salzburg (Austria). Din anul 1999 este prim-solist al Operei Naţionale Bucureşti, iar din anul 2010 este doctor în muzică. În perioada 2012-2018 a fost profesor la Universitatea din Craiova – Facultatea de arte, iar din 2018- prezent este CDA la Universitatea Națională de Muzica din București”, se mai arată pe site.

Susele Gândul au declarat că între profesorul universitar doctor Fănel Ignat – de la catedra de canto a Conservatorului – și una dintre studente a existat o relație foarte apropiată. Studenta respectivă, atenție, este chiar soprana pe care, ulterior, a angajat-o la Operă și care i-a devenit amantă.

„Fănel Ignat avea o relație foarte apropiată cu una dintre studentele sale, Z.C. Relația era de notorietate în perioada 2020 – 2021. Este vorba despre cea care i-a devenit amantă atunci când era manager interimar la Opera Națională din București, cea pe care a denunțat-o că se droga”, au dezvăluit sursele Gândul.

Numai că, au precizat aceleași surse, în exclusivitate pentru Gândul, situația era mult mai complicată, pentru că prof. univ. dr. Fănel Ignat a fost acuzat de mai multe studente că le hărțuiește.

„Viitoarea sa amantă, Z.C., nu i-a făcut plângere, firește, pentru că se spune că era foarte îndrăgostită de el. Dar au existat mai multe sesizări transmise conducerii catedrei de canto a Conservatorului și conducerii instituției. În acest context a avut loc o ședință «furtunoasă» în care s-a luat în calcul chiar excluderea lui Fănel Ignat din instituție. Dar nu s-a materializat nimic”, au mai precizat sursele Gândul.

Gândul a solicitat explicații conducerii Universității Naționale de Muzică din București, referitoare la aceste informații conform cărora prof. univ. dr. Fănel Ignat s-a aflat în centrul unui scandal de hărțuire, în perioada 2020 – 2021, iar precizările vor fi publicate în momentul în care răspunsul va fi transmis redacției.

Fănel Ignat

Fănel Ignat i-a dăruit amantei chiar și un… șarpe viu!

Studenta Z.C. îndrăgostită de prof. univ. dr. Fănel Ignat de la Conservator a devenit, odată cu trecerea timpului, amanta celui care a fost manager interimar „cu repetiție” la Opera Națională. Totul a decurs în parametri sentimentali perfecți până când s-a rupt „lanțul de iubire”, iar Z.C. l-a „pârât” pe Fănel Ignat ministrului Culturii.

Rănit în amorul propriu, Fănel Ignat a scris stupefiantele „file de jurnal” din care Gândul a prezentat extrase în exclusivitate. Conform celor scrise chiar de el, Fănel Ignat i-ar fi tolerat amantei cumpărarea și consumul de droguri chiar în biroul din sediul prestigioasei instuții culturale pe care, temporar, o manageria.

Mai mult decât atât, între amanta Z.C. și soția lui Fănel Ignat ar fi izbucnit un scandal imens, iar cele două femeie s-ar fi bătut chiar în biroul acestuia, după ce amanta a pătruns în cameră cu o cheie falsă.

Însă, atunci când între Fănel Ignat și amanta sa totul decurgea cum nu se poate mai bine, iar relația sentimentală părea netulburată, acesta a avut grijă să-i satisfacă acesteia toate dorințele, fără a o mai acuza că se droghează chiar și atunci când mergea la echitație.

Printre cadourile pe care Fănel Ignat i le-a făcut amantei sale care îi fusese și studentă la Conservator se află chiar și un șarpe viu, care a costat 2.000 de lei. Lista a fost întocmită cu scrupulozitate de Fănel Ignat, în dreptul fiecărui cadou fiind specificat și prețul.

Pe unde își plimba Fănel Ignat amanta: „M-a cerut de bărbat”

Amanta lui Fănel Ignat, soprana Z.C., a făcut un adevărat tur de forță al călătoriilor în străinătate – dar și în România, în Delta Dunării, la Marea Neagră sau la Predeal -, iar acesta a notat, punctual, toate orașele unde a ajuns iubita care, ulterior, l-a reclamat la Ministerul Culturii și l-a determinat să se autodenunțe în aceste „file de jurnal”.

  • Sicilia
  • Paris
  • Veneția
  • Varna
  • Viena (de Crăciun)
  • Amsterdam
  • Bruxelles
  • Antwerp
  • Florența
  • Bari
  • Tore del Lago (acolo unde director al teatrului din localitate era prietenul și colaboratorul lui Fănel Ignat, dirijorul Alberto Veronesi).

Pe aceeași pagină, Fănel Ignat notează că i-a închiriat amantei „mașini, hoteluri, avioane”, iar apoi dezvăluie că femeia îl ceruse de bărbat.

„M-a cerut de b.”, scrie Fănel Ignat.

Fănel Ignat, dirijorul Alberto Veronesi și o controversată legătură ”artistică”

Atunci când era director general interimar la Opera Națională București, Fănel Ignat avea ”pâinea și cuțitul”, iar legăturile ”cu cântec” duceau până în Italia. În peninsulă se afla un foarte bun prieten și colaborator de lungă durată al lui Ignat, dirijorul Alberto Veronesi.

  • Pe site-ul toscanatoday.it  a fost stabilită o legătură directă între Opera Națională București și localitatea Torre del Lago, la… ”pupitrul italian” aflându-se dirijorul Alberto Veronesi.
  • Ca o coincidență stranie, Alberto Veronesi – așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Fănel Ignat – a fost acuzat de abuz în serviciu și de gestionare defectuoasă a fondurilor pe care le avea la dispoziție.

Managerul interimar Fănel Ignat a fost acuzat că – deși avea 4 dirijori angajați, aceștia beneficiind de o experiență muzicală prodigioasă – a preferat să plaseze la pupitrul Operei Naționale București „dirijori prieteni”.

Unul a fost remunerat cu 68.000 de euro, iar celălalt – Alberto Veronesi – cu 67.000 de euro. Firește, semnele de întrebare nu puteau lipsi, iar întrebarea esențială a fost de ce prefera managerul ONB să plătească astfel de sume unor dirijori care nu erau mai buni decât angajații instituției?

Dirijorul italian Alberto Veronesi, prietenul și colaboratorul preferat al lui Fănel Ignat pe scena Operei Naționale București

Fănel Ignat l-a invitat pe dirijorul Alberto Veronesi la București pentru a apărea în nu mai puțin de 22 de spectacole.

  • OTHELLO: 13 decembrie 2018, 23 martie 2019, 22 februarie 2020, 15 mai 2020, 7 iunie 2020.
  • TRAVIATA: 7 decembrie 2019.
  • CAVALLERIA RUSTICANA & PAGLIACCI: 27 noiembrie 2019.
  • NABUCCO: 15 martie 2018, 18 octombrie 2018, 15 noiembrie 2018 , 12 aprilie 2019, 10 ianuarie 2020.
  • LA BOHEME: 17 iunie 2018, 20 ianuarie 2019.
  • MADAMA BUTTERFLY: 19 mai 2018, 27 octombrie 2018.
  • TURANDOT: 27 aprilie 2018, 7 iunie 2019.
  • BARBER OF SEVILLE: 27 februarie 2019.
  • TOSCA: 4 mai 2019, 15 aprilie 2020.
  • CONCERT GULEGHINA: 8 februarie 2020.

La rândul său, dirijorul Alberto Veronesi l-a invitat pe baritonul Fănel Ignat – pentru 5 reprezentații – la Teatrul Torre del Lago:

  • MADAMA BUTTERFLY: 10 august 2018, 12 și 23 august 2019.
  • TOSCA: 12 august 2018, 24 august 2019. (mai multe detalii AICI)

Cine deține informații despre acest subiect ne poate scrie pe adresa [email protected]


CITEȘTE ȘI:

Kindred Spirits Orchestra, concert de excepție la Toronto, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga

Alfred Bulai, cercetat PENAL, după ce mai multe studente l-au acuzat de hărțuire sexuală

UPDATE | Percheziții la SNSPA, în dosarul în care Alfred BULAI este acuzat de agresiune sexuală. Cristian Pîrvulescu va fi audiat ca martor

EXCLUSIV VIDEO | Dirijorul Daniel Jinga: „Datorită muncii mamei mele în străinătate, am putut studia”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce taxe uriașe sunt nevoiți pensionarii să plătească pentru a dovedi că au avut venituri...
Toni Iuruc s-a combinat cu nevasta 'fratelui' său. EA e tatuata de la plajă
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
Safari cu urși pe Transfăgărășan, noua ofertă din cataloagele agențiilor de turism. Cât costă periculoasa...
Dana Roba și Beni s-au despărțit după un an de relație: „S-a terminat. Nu mai...
100 de zboruri întârziate în 24 de ore pe un singur aeroport. Efectul de domino...
Zodia care are o cumpănă până pe 29 august 2024. Evenimente marcante pentru acești nativi!
Ce probleme MEDICALE avea copilul mort la cursul de înot. Părinții au scos la iveală...
Locul ocupat de România în Europa, la capitolul lectură. Țara în care se citește cel...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin, în timpul cursului de înot
Când se afișează rezultatele examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă?
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Glitch in the Matrix? Mai multe mașini autonome s-au claxonat reciproc – VIDEO
Testele avionului Boeing 777X au fost întrerupte. Ce problemă a fost raportată
S-a AFLAT de UNDE a venit ASTEROIDUL care a ucis DINOZAURII!
Greșeala din deciziile de recalculare. Cutremur pentru pensionari: Vor face infarct
Lovitură de stat militară, în România. Cine ar fi pus-o la cale și de ce...
„Nu, scumpu...”. Reacția dură a Daianei din online, după ce s-au văzut la TV imaginile...
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii...
Ce spune Cristina Șișcanu despre prieteniile dintre un bărbat și o femeie. “Asta este o...
Semnele trăsnetului! Imagini șocante cu efectele fulgerului pe corpul unui drumeț
BANCUL ZILEI. Profesorul, enervat la culme: - Ce pune, mă Bulă, tac-tu pe ouă?
Test de cultură generală. De ce urăsc pisicile apa?