Prima pagină » Social » Află cum să-ți calculezi, pas cu pas, VECHIMEA în muncă. Toate informațiile pot fi obținute online

Află cum să-ți calculezi, pas cu pas, VECHIMEA în muncă. Toate informațiile pot fi obținute online

Află cum să-ți calculezi, pas cu pas, VECHIMEA în muncă. Toate informațiile pot fi obținute online

Fiecare român care lucrează cu forme legale poate să-și calculeze, pas cu pas, vechimea în muncă, scrie evz.ro. Tot ce trebuie să facă pentru a vedea câți ani a petrecut în activitate este să-și deschidă un cont de utilizator pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice.

Iar de aici încolo, lucrurile se simplifică. Indicațiile postate pe site sunt simple și utile, astfel încât orice român se poate descurca.

La un click distanță ai toate datele referitoare la vechimea ta în muncă.

Pași de urmat pentru a avea cont pe site-ul CNPP

Așa cum am spus, primul pas este crearea unui cont online pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice.

După asta, se completează un formular online care trebuie tipărit și prezentat, împreună cu actul de identitate (original și copie), la orice casă locală de pensii.

În ultima fază a înscrierii, o să primiți un e-mail prin care veți putea seta parola contului. Și gata, puteți accesa efectiv contul personal din site-ul CNPP!

Casa Națională de Pensii permite crearea unui cont fără să mai fie nevoie ca salariatul să se deplaseze la sediile teritoriale. Într-o astfel de situație, ar fi nevoie, însă, de semnătura electronică.

Cum să-ți calculezi vechimea în muncă

După crearea contului, trebuie să vă autentificați folosind user-ul și parola dvs. Apoi, apăsați butonul „Autentificare” din colțul din dreapta-sus al site-ului www.cnpp.ro.

Odată intrat în cont, din partea stângă a paginii se accesează „meniu”, iar aici se selectează „Datele mele din sistemul public de pensii”.

Aceasta este secțiunea în care puteți alege fie un document cu stagiile lunare de cotizare înregistrate în evidențele CNPP începând cu aprilie 2001, fie un document cu stagiile anuale de cotizare.

Diferența este că în primul fișier puteți vedea situația vechimii lună cu lună. Dacă vreți să vedeți situația anterioară, trebuie selectat „Informații din carnetul de muncă” și apăsat pe „Generează raport actualizat”.

Ori de câte ori un raport este gata se trimite un e-mail de notificare, iar informațiile vor putea fi descărcate în format PDF, din contul de pe site-ul CNPP.

CITEȘTE ȘI:

Calcul complet | Ce PENSIE primește un român, dacă are o vechime de doar 5 ani de muncă

Modificare în Legea pensiilor: vechimea în muncă nu mai poate fi cumpărată! Până la ce dată mai poți face asta

Vestea așteptată de toți PENSIONARII din România. Ce se întâmplă cu normele pentru recalcularea pensiilor? Nicio pensie nu va scădea!

Laurențiu Teodorescu este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si ... vezi toate articolele

Citește și