Gândul îți propune un test IQ pentru matematicieni. Ești un geniu, dacă poți rezolva ecuația din imagine în maximum 12 secunde! Acest puzzle de matematică vă va testa abilitățile de gândire analitică și logică.
Un puzzle matematic este un tip de teaser care testează gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor cititorului, provocându-l să rezolve o problemă. Aceste provocări au potențialul de a spori inteligența și de a îmbunătăți concentrarea.
O provocare implică în principal rezolvarea unui puzzle, spargerea unui cod, găsirea unui obiect ascuns sau a unei greșeli sau detectarea erorii din imagine, scrie jagranjosh.com.
Practicarea regulată a unor astfel de provocări ajută la îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor și oferă, de asemenea, un antrenament sănătos pentru creier.
În imaginea distribuită mai sus, un puzzle matematic cu trei tipuri de baloane colorate este prezentat în fața cititorilor. Provocarea pentru cititori este de a rezolva puzzle-ul matematic prin găsirea valorii diferitelor baloane, în 12 secunde.
Privește imaginea și studiază cu atenție modelul. Ați găsit valoarea baloanelor?
Felicitări acelor cititori care au reușit să rezolve puzzle-ul de matematică în limita de timp, iar cei care nu au putut rezolva puzzle-ul matematic trebuie să exerseze astfel de provocări în mod regulat pentru a-și îmbunătăți viteza și precizia.
Acum verificați soluția oferită mai jos:
În acest puzzle, vedem că:
3 Smile Emoji = 75
Emoji zâmbet = 25
Acum…
Minge de tenis + Emoji Smile + Minge de tenis = 35
Punând valoarea emoji-ului zâmbet în aceeași ecuație
2 minge de tenis = 35 – 25
Minge de tenis = 5
În pasul următor, vedem asta…
2 minge de fotbal + minge de tenis = 13
2 minge de fotbal = 13 – 5
Minge de fotbal = 4
Punând valoarea tuturor obiectelor în ecuația finală, obținem
Minge de fotbal + Minge de tenis * Smile Emoji = ?
Folosind regula BODMAS*, obținem…
4 + 5 * 25
= 4 + 125
= 129
Cf. Twinkl.ro, regula BODMAS este un acronim care ne ajută să ne amintim ordinea operațiilor în calcule. Operațiile sunt pur și simplu diferitele lucruri pe care le putem face numerelor la matematică. Acesta reprezintă paranteze, ordine, împărțire, înmulțire, adunare, scădere.
„Ordinele” din BODMAS se referă la puteri sau rădăcini (cunoscute și ca exponenți sau indici). BODMAS este uneori cunoscut sub numele de BIDMAS. În acel acronim, I reprezintă indici.
Folosirea „puterilor” este o modalitate scurtă de a scrie că un număr este înmulțit cu el însuși de un anumit număr de ori. De exemplu, 5 × 5 × 5 × 5 = 54, care poate fi citit ca „cinci la puterea lui patru”. Rădăcinile sunt inversul puterilor. De exemplu, rădăcina cubă a lui 8 (sau ∛8) este 2 deoarece 2 × 2 × 2 = 23.
Folosirea regulii BODMAS înseamnă că orice calcul între paranteze este finalizat mai întâi, apoi orice numere cu puteri sau rădăcini sunt tratate.
Copiii trebuie să realizeze că înmulțirea și împărțirea au prioritate egală și ar trebui completate de la stânga la dreapta. În mod similar, odată ce înmulțirea și împărțirea au fost finalizate, adunarea și scăderea au prioritate egală una față de cealaltă și se lucrează de la stânga la dreapta.