PSD acuză USR de DEZINFORMARE în privința recalculării pensiilor: Demagogii USR amestecă cifre și concepte, fără a le înțelege sensul

PSD acuză USR de DEZINFORMARE în privința recalculării pensiilor: Demagogii USR amestecă cifre și concepte, fără a le înțelege sensul
Publicat: 23/08/2024, 10:42
Actualizat: 23/08/2024, 13:32

PSD lansează un atac la adresa USR, acuzând partidul de o campanie de dezinformare care vizează recalcularea pensiilor, afirmând că aceasta provoacă panică nejustificată în rândul pensionarilor. Social-democrații cer conducerii USR să oprească imediat aceste acțiuni, susținând că reformele propuse sunt menite să corecteze inechitățile și să aducă majorări semnificative pentru 3,8 milioane de pensii.

PSD critică aspru USR pentru ipocrizia de a critica recalcularea pensiilor, în condițiile în care acest partid a propus anterior plafonarea pensiilor la 9,4% din PIB în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ceea ce ar fi însemnat înghețarea veniturilor pensionarilor până în 2070. PSD susține că a reușit să elimine această măsură din PNRR, asigurând astfel o recalculare echitabilă.

Este revoltătoare ipocrizia demagogilor USR care se erijează, în prezent, în apărători ai pensionarilor încadrați în condiții deosebite sau speciale de muncă, deși tot ei scriau în PNRR că diferențierea acestor „tipuri de muncă” conduce la „destabilizare bugetară și la probleme majore în asigurarea sustenabilității financiare a obligațiilor bugetare”.

Mai gravă decât ipocrizia celor de la USR este campania de dezinformare pe care acest partid toxic o întreține în ultimele zile în privința recalculării pensiilor, cu scopul vădit de a obține puncte electorale. Din perfidie sau pur și simplu din nerozie, demagogii USR amestecă cifre și concepte, fără a le înțelege sensul, având obiectivul precis de a induce panică și îngrijorare în rândul pensionarilor, transmite PSD într-un comunicat.

În comunicatul oficial, PSD demontează mai multe informații pe care le consideră dezinformări propagate de USR, cum ar fi numărul pensionarilor afectați de recalculare sau impactul noii legi a pensiilor. PSD subliniază că, de fapt, 82,5% dintre pensii vor crește, iar restul vor rămâne la aceeași valoare, fără a exista nicio scădere a pensiilor.

După ce USR a spus că „25% din deciziile de recalculare sunt greşite”, PSD transmite că potrivvit datelor de la Casa Naţională de Pensii, din cele 4,1 milioane de decizii de recalculare ajunse la pensionari, doar 0,026% necesită revizuire.

Totodată, USR a transmis că „720.000 de pensionari care au lucrat zeci de ani în condiţii grele de muncă primesc zilele acestea decizii de recalculare cu pensii mai mici”, iar PSD spune că „nu sunt nici 800.000, nici 720.000 de pensionari încadraţi la condiţii grele sau la grupe de muncă! În realitate sunt 247.000 de pensionari care au lucrat în condiţii deosebite şi speciale de muncă. Două treimi dintre aceştia (66%) au obţinut o creştere a pensiei în urma recalculării, iar cele mai multe dintre majorări sunt de peste 1.000 de lei. Ceilalţi 33% nu primesc „pensii mai mici” cum insinuează USR, ci îşi menţin pensia aflată în plată – (aceştia au beneficiat de o pensie mai mare până acum în raport cu alţi pensionari care au muncit în condiţii similare şi au contribuit la fel). În general, pensiile din această categorie care rămân la aceeaşi valoare sunt de peste 7.000 de lei”.

În ceea ce priveşte comunicatul USR potrivit căruia „pentru aproape 800.000 de oameni, noua lege a pensiilor nu ţine cont de contributivitate”, PSD spune că, dimpotrivă, sunt 803.433 de pensii care rămân la aceeaşi valoare în urma recalculării tocmai pentru că deja au o valoare egală sau mai mare faţă de corespondentul contributivităţii! „Dacă s-ar fi majorat şi aceste pensii, cum cer cu ipocrizie cei de la USR, s-ar fi menţinut inechităţile dintre pensionarii care au muncit şi au contribuit la fel, dar primeau pensii diferite!”, afirmă social-democrații.

Iar după ce Elena Lasconi, preşedinte USR a spus că „pensionarii nu merită să se trezească cu pensia tăiată”, PSD arată „nicio pensie nu e tăiată în urma recalculării. 82,5% dintre pensii cresc, iar restul rămân la aceeaşi valoare din luna august”.

În vreme ce USR spune că „17,44% dintre pensionari sunt afectaţi de noua lege a pensiilor”, PSD spune că „Nu sunt afectaţi deloc! Pensia lor nu scade cu niciun leu. Se menţine pensia în plată. Aceşti pensionari au în prezent pensii mai mari sau egale cu valoarea corespondentă contributivităţii”.
Nicio pensie nu scade

De asemenea, PSD spune că nicio pensie nu scade. „Exact pensiile celor cu contribuţii mai mari în loc să crească scad. Sunt 800.000 de pensionari care vor fi negativ afectaţi de recalculare”- a comunicat USR. Asta spune PSD că este fals: „Nicio pensie nu scade, niciun pensionar nu este „negativ afectat”. În categoria pensiilor care rămân la aceeaşi valoare în urma recalculării sunt: pensionari cu stagii de cotizare şi contribuţii foarte mici, încadraţi la indemnizaţie socială şi pensionari care au beneficiat de pensii mai mari decât corespondentul contributivităţii – au avut pensii mai mari decât alţi pensionari care au muncit în aceleaşi condiţii şi au contribuit la fel”.Iar după ce USR a acuzat că „peste un milion de pensionari vor fi obligaţi să aducă adeverinţe de vechime”, PSD spune că nu e vorba de „adeverinţe de vechime”, ci de adeverinţe pentru venituri nepermanente pentru care s-au plătit contribuţii (bonusuri, prime, premii, ore suplimentare, al 13-lea salariu, acord global).

Social-democrații avertizează că dezinformările lansate de USR au un scop electoral și acuză opoziția de faptul că nu înțelege legislația pe care o critică.

Aceste confuzii grave arată că demagogii USR nici măcar nu înțeleg Legea pensiilor pe care o critică!

Și, în realitate, NU le pasă de viitorul pensionarilor, după cum s-a văzut când au fost la guvernare și au înghețat punctul de pensie. ZERO Lei, atât au valorat seniorii României pentru demagogii USR, afirmă sursa citată.

 CITEȘTE ȘI:

PSD o acuză pe Elena Lasconi că și-a angajat SOȚUL la USR

Ministrul Muncii, despre recalcularea pensiilor: Dacă PENSIA e mai mică după recalculare, veți rămâne cu cea anterioară

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost afectată de inundaţii,...
Livian, fiul lui Nelson Mondialu, e FURIOS! Câte plicuri goale a primit după nunta mega-luxoasă...
FOTO. Cea mai sexy fotbalistă din lume crede că e discriminată! Cum arată
Cutremur în România. Director INFP: „Trebuia să vină unul mai mare în zona Vrancea. Ultimul...
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate...
VIDEO: Dezastrul lăsat în urma inundațiilor. Un drum național este închis. Ciobani cu o turmă...
Lovitura de la Paris dată de Cristina ICH celei mai bune prietene, după ce i-a...
Nadia Comăneci, secretele siluetei de invidiat la 63 de ani. Cele trei alimente pe care...
CALCUL. Profitul obținut astăzi de un român care ar fi cumpărat un lingou de aur...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Acesta este satul uitat de lume, în care mai locuiesc doar 5 familii! Dezastrul care...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Dacia testează un nou SUV cu 7 locuri în România. Va fi cea mai scumpă...
Kirilo Budanov: Rusia vrea să câştige războiul până în 2026. În Kursk, ruşii sunt în...
Veste BOMBĂ! Ce vrea să facă China pe Lună? Are și parteneri!
Viața la bloc. Toții proprietarii de apartamente sunt obligați. Poți chiar să îți pierzi apartamentul
Pensionarea anticipată, schimbată de noua lege. Condiții mult mai aspre
Ce a putut să facă un român în scara blocului, chiar la ușa apartamentului său....
Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă...
VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la...
Cine este sora Ozanei Barbancea și de ce a renegat-o: ”Încerc să mă iert”
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge la birou și urlă: - Adu-mi repede o cafea, măi săracule!
Un studiu a arătat în premieră ce se întâmplă în creierul femeilor în timpul sarcinii