Lucian Romaşcanu, despre recalcularea PENSIILOR: Acest tumult din societate se va opri în septembrie, când vor veni pensiile recalculate

Publicat: 23/08/2024, 15:25
Actualizat: 23/08/2024, 15:32

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a abordat vineri, după şedinţa Consiliului Naţional al partidului, subiectul recalculării pensiilor. În fața întrebărilor jurnaliștilor, Romașcanu a recunoscut existența unui val de nemulțumiri, însă a afirmat că acesta este amplificat artificial.

Romașcanu a subliniat că doar 0,05% dintre cei care au primit decizii de recalculare au solicitat o revizuire, iar dintre aceștia, numai 0,024% au avut dreptate să o ceară.

El a explicat că, în general, în zonele cu cea mai mare prezență la casele de pensii, numărul celor care au solicitat recalcularea este de doar 20-30 de persoane. „Nicio pensie nu va scădea,” a insistat Romașcanu, adăugând că 3,8 milioane de pensii vor crește, în timp ce restul vor rămâne la aceeași valoare.

Din cele 700.000, care au avut o recalculare negativă, 500.000 sunt în zona asistenţei sociale, care vor ajunge la nivelul în plată. Nu există niciun fel de problemă, a arătat Romaşcanu.

În ceea ce privește criticile legate de comunicarea deficitară, Romașcanu a respins ideea că PSD ar avea vreo responsabilitate, subliniind că problema a apărut la nivelul Casei Naționale de Pensii, unde formularele trimise pensionarilor nu au fost întocmite clar.

Putea fi scris explicit și vizibil că pensiile care sunt în plată rămân la acest nivel. Este scris cât este acum în plată și ce va fi de la 1 septembrie, dar nu este scris suficient de clar. Oamenii au intrat în panică. Totuși, am comunicat prin toate canalele posibile că nicio pensie nu scade și cred că acest tumult din societate se va opri în septembrie, când vor veni pensiile recalculate, a menționat el.

Referitor la criticile USR, care a sesizat Avocatul Poporului pe acest subiect, Romașcanu a acuzat partidul de ipocrizie, amintind că USR a fost responsabil pentru introducerea în PNRR a obligativității recalculării pensiilor și a plafonului de 9,4% din PIB, plafon pe care PSD a reușit să-l renegocieze.

USR ar trebui să explice de ce, în mandatul lor la guvernare împreună cu PNL în 2021, nu a crescut nicio pensie. USR se bazează pe un val de emoție într-un mod total nefericit și incorect, pentru a încerca să câștige capital politic.

USR este ultimul care ar trebui să vorbească în contextul în care tot ceea ce este neplăcut, dificil sau complicat de negociat în PNRR li se datorează lor. Și aș mai vrea să subliniez că văd cum se aliază cu AUR și cu diverși alți oameni care afirmă că nu ar exista bază legală, dorind să oprească majorările pentru 3,8 milioane de pensionari, a adăugat Romașcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a încheiat subliniind că toate măsurile luate sunt legale și că majorările pentru 3,8 milioane de pensionari vor fi implementate conform negocierilor de la Bruxelles.

CITEȘTE ȘI:

Lucian Romaşcanu: Marcel Ciolacu a propus ca, dacă există CANDIDATURI, în timpul Congresului PSD, să fie acceptate/ Cine face parte din noua echipă

Calitățile lui Marcel CIOLACU pentru funcția de PREȘEDINTE. Lucian Romașcanu: Este un om care a dovedit că poate gestiona probleme externe

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Câți bani făceau zilnic frații Tate de pe urma femeilor care făceau videochat. Pedepsele aplicate...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Putin a decis cum va răspunde ofensivei ucrainene în Kursk, spune ambadorul Rusiei în SUA
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Doliu IMENS în teatrul românesc. Un actor adorat de toată lumea a murit!
"Las-o gravidă și trimite-o acasă!" Cum îşi pedepseau fraţii Tate victimele: fetele traficate, ameninţate inclusiv...
Cutremurător cum a murit Claudiu, românul care era curier în Anglia! Detalii șocante
Șoferii care dețin permis categoria B pot conduce motociclete, de azi! Care sunt condițiile de...
A murit marele actor al teatrului românesc din Generația de Aur. Vestea tragică a fost...
E legal să filmezi alți ȘOFERI cu camera de bord sau telefonul?
SpaceX, compania deţinută de Musk, plănuieşte o ieşire periculoasă în spaţiu, săptămâna viitoare
Iată modul în care SOMNUL RESETEAZĂ NEURONII pentru noi AMINTIRI!
Simona Halep a suferit cumplit. ITIA a luat o decizie extraterestră
Alungați rapid păianjenii din casă. Acest miros nu le place
O recunoști pe fetița cu chip de păpușă de imagine? A împlinit recent 39 de...
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii...
Gabriela Cristea vorbește despre kilogramele în plus: „Sunt o subțirică într-un corp de grăsunică, pentru...
Decizia surprinzătoare a Vlăduței Lupău și a lui Adi Rus la botezul fiului lor! Ce...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Peste 1 miliard de păsări mor în fiecare an după ce se izbesc de clădiri