Șoferii care intră pe banda unică de autobuz vor fi filmați și AMENDAȚI. Șeful Administrației Străzilor: „Va fi implementat, ca în alte țări”

Publicat: 24/08/2024, 08:30

Marian Bârgău, director general al Administrației Străzilor București, a declarat, în emisiunea „Cu Gândul la București”, că în curând urmează să fie implementat proiectul STB care presupune filmarea șoferilor care intră pe banda unică de autobuz. Potrivit proiectului, șoferii prinși pe benzile dedicate STB vor fi amendați. Marian Bârgău spune că în alte țări se respectă foarte mult benzile pentru transportul public și vorbește de amenzi uriașe, de „minim câteva mii de euro”, sau suspendarea permisului „pentru un an”

„Îi îndemnăm să respecte regulile de circulație, să respecte semnele instalate la intrarea pe banda de autobuz. Altfel, vom crea din nou blocaje”, le transmite Marian Bârgău șoferilor care intră pe benzile dedicate transportului public.

Directorul Administrației Străzilor a vorbit în emisiunea „Cu Gândul la București” și despre proiectul STB de filmare a șoferilor. Proiectul presupune apoi amendarea celor care intră pe benzile unice, fiind filmați cu dispozitive atașate pe autobuze.

Este un proiect benefic, s-a votat, și urmează a fi implementat. Este un ajutor binevenit, atât pentru colegii de la Poliție, cât și pentru colegii de la STB (…) Cu siguranță ar trebui să descurajeze șoferii, dar trebuie să privim cum este în alte țări. Acolo nici nu este nevoie de aceste separatoare de benzi. Acolo este trasată doar o singură linie, pe care toată lumea o respectă. Din păcate, la noi, numai cu gardul, numai cu forța se poate face ceva”, este de părere Marian Bârgău.

„Minim câteva mii de euro” dacă intri pe banda unică de autobuz

Directorul ASB a vorbit în continuare de amenzi extrem de mari, de „minim câteva mii de euro”, dar și de alte măsuri foarte dure.

„Pe segmentul de amenzi ar trebui să fim mai rigizi. În momentul în care ne-a prins pe banda unică de autobuz și ne-a luat permisul, și stau un an de zile pe bară, a doua oară ne gândim mai bine dacă mai vrem să circulăm (pe banda unică – n.r.). Și plus o amendă de minim câteva mii de euro, cu siguranță a doua oară nu vom mai călca pe acolo. În alte țări se respectă, probabil pe acest principiu”, a mai precizat Marian Bârgău în emisiunea „Cu Gândul la București”.

Directorul Administrației Străzilor, anunț în premieră: „Din septembrie vom amenaja bandă unică pentru autobuze pe bulevardul Magheru”

Marian Bârgău, director general al Administrației Străzilor București (ASB) a anunțat, în premieră, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că din septembrie 2024, bulevardul Magheru din centrul Capitalei va avea bandă unică pentru autobuze. Astfel, transportul public de pe această arteră nu va mai fi blocat în trafic.

„Sunt și alte proiecte în derulare. Unul dintre ele îl vom implementa în perioada următoare. Va fi pe Magheru. Este avizată (banda unică – n.r.) în Comisia Tehnică de Circulație. Banda unică va fi pe banda unu de circulație. Ne place, nu ne place, trebuie să folosim acele separatoare de sens, sau stâlpișorii galbeni, care nu sunt foarte estetici. Noi credem că în septembrie vom reuși cu această bandă de autobuz”, a mai precizat Marian Bârgău.

Întreaga emisiune cu directorul Administrației Străzilor:


Citește și:

Directorul Administrației Străzilor, anunț în premieră: „Din septembrie vom amenaja bandă unică pentru autobuze pe bulevardul Magheru”

Director Administrația Străzilor, despre traficul de coșmar din București: Vrem să facem intersecții inteligente, cu senzori / Să folosim și STB

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
5 secrete ale longevității. Ce mânca în fiecare zi și ce alte reguli respecta Maria...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Descoperirea incredibilă făcută de trei bărbaţi în pădurea Aluniş din Botoşani. Ar putea avea o...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Cod galben și portocaliu de caniculă în aproape toată țara: 32 de județe și București,...
A murit marele actor al teatrului românesc din Generația de Aur. Vestea tragică a fost...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
SpaceX, compania deţinută de Musk, plănuieşte o ieşire periculoasă în spaţiu, săptămâna viitoare
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Absolut toți românii vor plăti. Statul nu mai acceptă să nu dai banii
Istoria Pepsi, cum a ajuns un sirop digestiv lider mondial pe piața sucurilor
O recunoști pe fetița cu chip de păpușă de imagine? A împlinit recent 39 de...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Gabriela Cristea vorbește despre kilogramele în plus: „Sunt o subțirică într-un corp de grăsunică, pentru...
Calvarul prin care a trecut Cătălin Crișan din cauza dublei hernii: „Nu mai puteam să...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Când limba poate fi roșie, albă sau albastră – și cât de grav este?