Care sunt planurile lui Daniel Băluță, în calitate de prim vicepreședinte PSD? „ Cel mai potrivit președinte al României este Marcel Ciolacu”

Care sunt planurile lui Daniel Băluță, în calitate de prim vicepreședinte PSD? „ Cel mai potrivit președinte al României este Marcel Ciolacu”
Publicat: 24/08/2024, 11:00
Actualizat: 24/08/2024, 13:19

Principalul obiectiv al lui Băluță, așa cum a declarat înaintea Congresului Partidului Social Democrat (PSD) în care este propus să fie prim-vicepreședinte PSD, este să convingă românii că prezidențiabilul PSD este cel mai potrivit pentru a merge la Palatul Cotroceni pentru următorii cinci ani.

Daniel Băluță, primar al Sectorului 4 al Capitalei și viitor prim-vicepreședinte al PSD, își dorește ca Marcel Ciolacu, liderul formațiunii politice și candidatul partidului la alegerile prezidențiale, că fie viitorul șef al statului.

„Cel mai important plan este acela de a convinge tot românii, în următoarele luni, că cel mai potrivit președinte al României este Marcel Ciolacu”, a declarat Daniel Băluță.

Mai mult, Daniel Băluță vrea și ca reprezentanții partidului la alegerile parlamentare că obțină cele mai multe mandate în Legislativ, ceea ce îi permite, constituțional, să propună un premier care să formeze viitorul Guvern.

„Al doilea lucru pe care întreaga echipă îl are de făcut este aceea de a convinge cât mai mult român că Partidul Social Democrat este cel mai serios, cel mai riguros, cel mai profesionist, transparent partid din România și ca atare, începând cu anul 2025 este potrivit să formeze și noul Guvern. Acestea sunt obiectivele fundamentale pe care le avem în următoarea perioadă, astfel încât în intervalul de timp 2024-2028, viața românilor să se schimbe din ce în ce mai mult în bine”, a declarat Daniel Băluță, pentru Gândul.

Întrebat despre discuțiile purtate cu Gabriela Firea, europarlamentar al PSD, care a pierdut fotoliul de primar general al Capitalei, Daniel Băluță că declarat că lucrează în continuare împreună în echipa Bucureștiului, astfel încât să îmbunătățească scorul obținut de aceasta la alegerile locale.

„Dorim să facem tot ceea ce este posibil ca bucureștenii să înțeleagă și să voteze, să fie alături de noi”, a spus Daniel Băluță.

În ceea ce privește propunerea de numire pentru poziția de prim vicepreședinte al PSD, venită din partea liderului PSD, Daniel Băluța a spus că a discutat cu Marcel Ciolacu în momentul în care și- creat noua echipă.

„Am avut discuții în ultima perioadă cu președintele în momentul în care președintele și-a creat noua echipă și am hotărât că împreună, împreună cu vicepreședinții, împreună cu noi toți, trebuie să facem cot ceea ce ne stăm cu putință pentru a câștiga alegerile. Acesta este obiectivul numărul 1 pe care îl avem și trebuie să ne concentrăm în următoarea perioadă pe suma măsurilor necesare pentru a-i convinge pe români că suntem cei mai potriviți pentru a câștiga alegerile, iar Marcel Ciolacu, așa cum a dovedit în calitate de prim-ministru, este un om valoros, un om echilibrat, un om de stat, tot așa suntem dornici să arătăm tuturor că este cel mai potrivit pentru a fi președintele Românei în următorii cinci ani”, a conchis Daniel Băluță.

Agenda Congresului PSD

Congresul PSD se desfăşoară, sâmbătă, la Romexpo. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, va candida la preşedinţia partidului pentru un nou mandat şi va fi validat de Congres şi pentru a intra în cursa pentru alegerile prezidenţiale din toamnă.

GÂNDUL va transmite ultimele noutăți în timp real  de la Congresul PSD.

Moţiunea cu care Marcel Ciolacu se prezintă la Congres cuprinde mai mulţi lideri ai formaţiunii, respectiv doi prim-vicepreşedinţi, Sorin Grindeanu şi Daniel Băluţă, iar pe europarlamentarul Mihai Tudose, la preşedinţia Consiliului Naţional al PSD. Secretar general ar urma să rămână tot Paul Stănescu.

CITEȘTE ȘI:

Calitățile lui Marcel CIOLACU pentru funcția de PREȘEDINTE. Lucian Romașcanu: Este un om care a dovedit că poate gestiona probleme externe

Mihai Tudose, despre varianta în care PSD câștigă alegerile prezidențiale. Sorin Grindeanu, una din variante să preia șefia partidului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Greșeala incredibilă” pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch. „A fost o serie...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
FOTO Povestea lui Oleksandr Budko, soldatul căruia i-au fost amputate picioarele, dar care a devenit...
Acestor pensionari români li se va mări pensia cu 1.000 de lei, după recalcularea de...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Descoperirea incredibilă făcută de trei bărbaţi în pădurea Aluniş din Botoşani. Ar putea avea o...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
Greșeala pe care a făcut-o echipajul superiahtului lui Mike Lynch: „A fost o serie de...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
SpaceX, compania deţinută de Musk, plănuieşte o ieşire periculoasă în spaţiu, săptămâna viitoare
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Telefoanele, complet interzise. E deja lege în România. Nimeni nu mai are voie cu ele
Istoria Pepsi, cum a ajuns un sirop digestiv lider mondial pe piața sucurilor
O recunoști pe fetița cu chip de păpușă de imagine? A împlinit recent 39 de...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Gabriela Cristea vorbește despre kilogramele în plus: „Sunt o subțirică într-un corp de grăsunică, pentru...
Ce se va întâmpla cu fiica de 10 ani a Danei Marijuana după arestarea artistei
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Momentul în care politicienii români au realizat că Germania pierde Primul Război Mondial