Noi jocuri video și un serial au fost anunțate la GAMESCOM: Detalii despre Civilization VII și Black Ops VI

Publicat: 25/08/2024, 18:39
Actualizat: 25/08/2024, 20:56

Ediția de anul acesta a conferinței anuale Gamescom de la Koln, Germania, a fost una spectaculoasă. Evenimentul a debutat cu „Opening Night Live” marți, 20 august, și se va încheia azi, duminică, 25 august 2024. 

La conferință,  unde a putut fi admirată o statuie gigantică a lui Goku, dezvoltatorii au făcut publicitate la proiectele lor viitoare, jurnaliștii au luat interviuri la câteva legende din industria jocurilor video, au fost demonstrații, expoziții, târguri, și de asemenea, mulți participanți au venit îmbrăcați în costumații spectaculoase, curioase, înfricoșătoare și senzuale. Mulți vizitatori au putut testa jocurile video care urmează să fie lansate în următoarele luni.

Casper Van Dien, marea surpriză a ediției Gamescom din acest an

Conferința a devenit o tradiție anuală în Germania din 2009, fiind atunci o concurentă a conferinței E3 din SUA, în prezent anulată. Anual, sunt înregistrați peste 300.000 de vizitatori, Gamescom fiind cea mai mare expoziție de jocuri video din lume, scrie Rolling Stones.  A fost o expoziție foarte mare și nu a fost deloc rău pentru această eră post-pandemică.

Titluri mari au fost prezente anul acesta: Indiana Jones and the Great Circle , Civilization VII , Dune: Awakening , Assassin’s Creed Shadows,  Star Wars Outlaws, Black Ops 6 etc. 

Marea surpriză a primei seri a fost Casper Van Dien, actorul cunoscut pentru rolul său din filmul SF „Starship Troopers” din 1997, a fost prezent pe scena conferinței și la interviuri.  El însuși a venit să prezinte trailerul la jocul video „Starship Troopers Extermination”, programat pentru 11 octombrie 2024.

Civilization VII: Civilizații supuse la un nou „test al timpului”

Un trailer la jocul video de strategie pe ture 4X „Civilization 7”, care se promite a fi cel mai revoluționar joc al francizei debutate din 1991. Istoria va fi construită în mai multe straturi culturale, acesta  fiind conceptul-cheie pe care Firaxis l-a avut în vedere când a planificat „Civilization VII”. Este exact după modelul jocului video „Humankind” dezvoltat de Amplitude Studios: cultura civilizației aleasă de jucător poate fi schimbată constant.

Civilizațiile nu sunt statice. Ele se ridică și se prăbușesc, iar culturi noi le iau locul și sunt clădite pe temeliile vechilor civilizații, precum egiptenii, maiașii, romanii, mongolii, nativi americani și francezi. Firaxis își propune să facă din joc o călătorie prin istorie și un proces mai dinamic ca niciodată. Jucătorii vor alege la începerea partidei civilizația egipteană. Și pe parcurs, ar putea tranzita către civilizația mongolă. Sau către civilizația franceză la finalul partidei. Indiferent că o aleg pe regina egipteană Hatshepsut sau pe împăratul francez Napoleon Bonaparte.


Una dintre marile schimbări privește erele. Dacă în jocurile anterioare erau între 7 – 8 epoci istorice. Vor fi numai trei mari „ere” distincte: Era Antichității, Era Explorării și Era Modernității. Arborele tehnologic va fi parcurs liniar, de la descoperirea roatei până la bomba atomică.  Grafica va fi atât de îmbunătățită până la cel mai mic detaliu încât că și râurile vor deveni navigabile cu bărci sau corăbii. Diplomația va fi îmbunătățită, iar jucătorii vor depinde de influență.

Vor fi menținute cele patru căi tradiționale pentru câștigarea partidei de joc, prin Supremație științifică, Supremație economică, Supremație militară și Supremație culturală. Vor fi incluse și dezastrele naturale, precum uraganele,  poluarea care va provoca schimbări climatice, crizele financiare și epidemiile.  Jocul este programat pentru lansare pe data de 11 februarie 2025 de către 2K și va putea fi jucat pe platforme multiple spre deosebire de jocurile anterioare: PC, Mac, Linux, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One și Xbox Series X/S.

Ara: History Untold – Un joc în care poți schimba cursul istoriei

Pentru cui nu-i place „Civilization VII”, există o alternativă care este tot un joc pe ture, dar cu elemente din alte genuri de strategie în timp real: „Ara: History Untold”.  Jocul dezvoltat de Oxide Games se va lansa pe 24 septembrie 2024.

În acest joc de strategie grandios, jucătorii își vor alege și conduce națiunea prin istorie, dezvoltându-i cultura, economia și tehnologia. Jocul oferă un arbore tehnologic neliniar, ceea ce înseamnă că jucătorii pot descoperi bomba atomică sau internetul mai devreme decât ar trebui.

Se vor confrunta cu rivali pentru titlul de cel mai mare lider cunoscut vreodată. Jocul oferă mecanici inovatoare precum ture simultane reale, un sistem economic detaliat și o lume dinamică până la cel mai mic detaliu grafic,  în care alegerile tale modelează lumea și moștenirea pe care o lași în urmă.

Jocuri adaptate după Dune, Indiana Jones, Dragon Ball,  Batman și Star Wars

Noi informații și trailere au venit pentru trei jocuri video adaptate după cele mai populare filme ale anilor ’80.

„Dune Awakening”, jocul inspirat după universul SF „Dune” este programat pentru lansare tot în anul următor. Este un joc online de supraviețuire open-world, în care mirodeniile vor influența jucătorii în evoluția abilităților lor. Jucătorii vor putea să se deplaseze cu vehiculele specifice universului, după cum arată trailerul.

La jocul „Indiana Jones and the Great Circle”,  dezvoltat de MachineGames și distribuit de Bethesda Softworks, a fost prezentat un nou trailer. Directorul Creativ, Axel Torvenius, și Directorul de Design, Jens Andersson, promit că jocul va fi rejucabil. Va fi lansat pe 9 decembrie 2024, pe Xbox Series X/S și PC. Versiunea de PlayStation 5 este anunțată pentru 2025.

Jucătorii vor experimenta aventurile exploratorului în maniera filmelor din anii 1980 și vor explora Roma, Thailanda, Egipt, Shanghai și Himalaia,  unde vor avea capcane și obstacole pentru a descoperi comori, dar și de confruntat naziști germani, fasciști italieni și luptători japonezi. Personajul împrumută chipul actorului Harrison Ford, dar va fi interpretat vocal de actorul Troy Baker.

La eveniment au mai fost prezenți directorul creativ al jocului „Star Wars Outlaws”, Julian Gerighty, și actrița principală care o interpretează vocal pe protagonista jocului video, Humberly González.

„Star Wars Outlaws”, dezvoltat de Ubisoft, va fi lansat pe 30 august 2024. Povestea este amplasată între evenimentele din filmele „The Empire Strikes Back” (1980) și „Return of the Jedi” (1983), iar jucătorii vor intra în pielea protagonistei  Kay Vess, o tânără contrabandistă care formează o echipă pentru un jaf la scară cosmică.

Franciza „Batman Arkham” revine,  de data aceasta, tot în format de realitate virtuală! „Batman: Arkham Shadow” a primit un nou trailer de gameplay și este plin de lupte clasice, folosirea „Detective Vision” și alte instrumente din dotarea cavalerului întunecat.

Chiar dacă este VR, jocul pare să aibă stilul iconic al lui Batman pentru a aduce jucătorul cu adevărat în lumea „Arkham”. Jocul va fi lansat pe Meta Quest 3 în octombrie.

Un alt joc popular a fost jccul de lupte anime „Dragon Ball Sparking! Zero”.

Este mult așteptata continuare a seriei „Budokai Tenkaichi” pe care fanii o doresc de aproape două decenii.Producătorul Jun Furutani a vorbit la Gamescom, dezvăluind că jocul va fi lansat pe 10 octombrie 2024.

Borderlands 4 și Mafia, programate pentru 2025

La scurt timp după lansarea filmului „Borderlands” (care nu a fost bine primit de critici, având nota 4,3 pe IMDb),  vine și anunțul că jocul video „Borderlands 4” este într-adevăr în lucru și va apărea undeva în 2025. Jocul a fost anunțat cu un trailer teaser care nu prezintă prea multe detalii. Deși titlul jocului este „Borderlands 4”, acesta va fi de fapt al optulea joc din seria „Borderlands”.

Seria „Borderlands”, cunoscută pentru jocurile sale de tip looter shooter de acțiune într-un cadru Western-SF,  creată și produsă de Gearbox Software, a fost de succes în ultimii 15 ani. Jocurile video au fost apreciate pentru modul ei cooperativ multiplayer și pentru simțul umorului.

Potrivit Gamescom, a fost prezentat și un teaser la un nou joc din seria Mafia. „Mafia: The Old Country” este titlul noului joc și este dezvoltat de Hangar 13. Este programat să fie lansat la un moment dat în 2025 pentru PlayStation 5 , Xbox Series X/S și PC. Fiind al patrulea titlu al seriei Mafia, se va petrece înainte de începerea poveștii din primul joc Mafia, mai exact în Sicilia de la începutul anilor 1900.

Primul joc „Mafia” s-a petrecut într-un oraș inspirat după Chicago, în anii 1930-1938, și a prezentat povestea unui taximetrist care devine membru al unui clan italian mafiot de temut. „Mafia II” s-a desfășurat după Al Doilea Război Mondial, mai precis la începutul anilor 1950, într-un oraș inspirat după New York City, cu un protagonist italian. „Mafia III”, criticat pentru că este cel mai slab joc, are ca protagonist un veteran afro-american din războiul din Vietnam și se petrece într-un oraș inspirat după New Orleans, în anul 1968.

„Call of Duty Black Ops VI” – Un adevărat „thriller de spionaj și acțiune”

First-Person Shooter-ul „Call of Duty: Black Ops 6”, dezvoltat împreună de Treyarch și Raven Software și distribuit de Activision, va fi cel de-al 21-lea joc al seriei Call of Duty. Lansarea jocului este programată pe 25 octombrie 2024,  pentru PlayStation 4 , PlayStation 5 , Windows , Xbox One și Xbox Series X/S.

Amplasată la începutul anilor 1990, pe durata războiului din Golf și prăbușirii Uniunii Sovietice, povestea campaniei single-player este descrisă ca un „film thriller dinamic și intens de spionaj”.

Pe durata conferinței Gamescom, dar și după, au fost prezentate un videoclip cu o misiune din joc, un trailer cu modul multiplayer și un trailer cu modul Zombies.

Amazon anunță serialul „Secret Level”

Una dintre cele mai populare anunțuri de la „Opening Night Live” a fost un serial numit „Secret Level”, ce va fi difuzat din 10 decembrie 2024, pe Amazon Prime.

Este un serial animat și antologic, creat de aceiași oameni din spatele „Love, Death, and Robots”, care se concentrează pe o serie de povești noi din unele dintre cele mai populare jocuri video.

„Secret Level” va include  15 episoade care vor prezenta povești din jocuri, precum „God of War”, „Warhammer 40K” și multe altele.

Sursa Foto: Profimedia 

Citește și: Conferința Xbox Games Showcase. Sunt publicate trailere pentru jocurile Call of Duty Black Ops 6,DOOM Dark Ages și Dragon Age: The Veilguard

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Poliţia Română a dublat numărul de locuri scoase la concurs. 13.000 de posturi sunt neocupate
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franţa. La 39 de ani, „Mark Zuckerberg...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Anunț pentru românii care au contract cu DIGI. Nu mai pot alege după 8 septembrie
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?