Ce nu s-a văzut la CONGRESUL PSD. Marcel CIOLACU, mai relaxat ca niciodată. Atac la Iohannis: ”Instituția prezidențială NU este o agenție de turism”

Publicat: 25/08/2024, 08:00

Social-democrații din toate colțurile țării și-au dat sâmbătă, 24 august, întâlnire la Romexpo. Delegații l-au desemnat pe Marcel Ciolacu drept candidat la alegerile prezidențiale și l-au reconfirmat președinte al PSD. Ciolacu și-a format o nouă echipă de conducere pentru următorii patru ani. 

Evenimentul de la Romexpo a întrunit peste 2.500 de delegați, miniștri, președinți de Consilii Județene, primari, sociologi, analiști politici.

Congresul de sâmbătă a fost unul mai suplu și mai puțin festiv față de ce a obișnuit PSD în urmă cu câțiva ani. Din pricina temperaturii ridicate, invitații au fost nevoiți să se hidrateze pe cont propriu sau să-și ia un sandviș de la terasele deschise în incinta Romexpo.

Președintele proaspăt reales al Partidului Social Democrat a ajuns la Romexpo cu 40 de minute înaintea începerii oficiale a Congresului PSD.

Ciolacu, întâmpinat cu entuziasm

La intrare, Marcel Ciolacu a fost întâmpinat cu entuziasm de colegii de partid, dar și de o armată de jurnaliști.

Un moment inedit a fost cel în care un membru PSD l-a îmbrățișat pe Marcel Ciolacu și i-a transmis șefului său de partid că este „mândru că are un președinte camarad la Revoluție”. Chestionat de reporterul Gândul, acesta ne-a precizat că este revoluționar cu „rol determinant” la manifestațiile din decembrie 1989.

Tot la intrare, premierul a salutat tinerii social-democrați prezenți la eveniment: „Ce faceți copii, ați venit de mult?”, i-a întrebat președintele PSD.

După ce toți delegații și invitații prezenți și-au găsit locurile în sala de la Romexpo, Marcel Ciolacu și-a făcut apariția. Ca un gentleman, președintele PSD le-a salutat pe doamnele social-democrate și le-a strâns mâna colegilor în drum spre locul său.

În stânga premierului a stat Sorin Grindeanu, iar în dreapta sa, secretarul general al partidului, Paul Stănescu.

Congresul PSD a început cu intonarea imnului de stat al României, iar toți social-democrații prezenți s-au ridicat în picioare.

Primul care a luat cuvântul a fost președintele ales al Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis. De altfel, acesta a prezentat raportul privind modificarea și completarea statutului PSD.

Principalele modificări au constat în suplimentarea numărului de vicepreședinți de la 4 la 8 și mărirea numărului de la 3 la 5 al organizațiilor care intră de drept cu reprezentanți în Biroul Permanent Național al PSD, în urma obținerii unor ”rezultate foarte bune la alegeri”.

Marcel Ciolacu, atac la excursionistul Iohannis și la „turnătorul” Băsescu

În surdina aplauzelor la unison a colegilor, Marcel Ciolacu și-a început discursul cu o glumă: „Discursul va fi mai lung pentru că mandatul meu de premier este cât al lui Sorin și Mihai împreună”.

Știm și din necazuri, și din nedreptăți să facem glume și să le îndreptăm, pentru a depăși aceste momente și a merge mai departe.

Președintele PSD și-a anunțat apoi candidatura la alegerile prezidențiale.

Da! Voi candida la Președinția României. Da! După 20 de ani, România merită un președinte pentru toți, a spus Marcel Ciolacu, în discursul său.

De la pupitrul Congresului, Marcel Ciolacu nu a ezitat să arunce câte o săgeată, atât pentru actualul președinte Klaus Iohannis, cât și pentru fostul președinte Traian Băsescu.

Avem generații întregi care fac astăzi pasul spre maturitate, după ce și-au trăit copilăria și adolescența între un președinte turnător și un președinte absent. (…) Trebuie să le spunem că instituția prezidențială nu este nici un malaxor de tocat vieți și nici o agenție de turism personală.

Șeful social-democraților nu s-a abținut de la glume nici în pauză. El le-a transmis jurnaliștilor: „Scrieți clar: Scandal în PSD!”.

Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, atacuri în rafale la adresa PNL

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu și noul președinte al Consiliului Național, Mihai Tudose, nu și-au menajat deloc „colegii” liberali. „Noi ne-am săturat”, a spus Grindeanu despre partenerii de la guvernare. (detalii AICI)

Să facă bine să-și plimbe batistuțele în afara politicii din România. (…) Noi nu promitem cărți nescrise și vorbe fără conținut”, a punctat Grindeanu rezultatele guvernarii PSD.

Acesta a comparat „armatele de ostași galbeni” cu niște „viespi”, aluzie la liderii PNL și la cartea pe care ar urma să o lanseze contracandidatul lui Marcel Ciolacu pentru funcția de președinte al României, Nicolae Ciucă.

Nici Mihai Tudose nu a fost mai blând cu partenerii stabilității. Tudose a comparat guvernarea PNL cu „umbrele” lui Platon.

Ne-au băgat într-o peșteră cât au guvernat și vedeam pe pereți umbrele unei realități deformate.

Ciolacu, votat de 2.257 de social-democrați pentru a candida la Președinția României

Spre final, Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a prezentat procedura de vot electronică, unică în istoria partidului.

Fiecare delegat a primit un cartonaș pe care e inscripționat un cod QR. Codul a fost unic și poate fi validat o singură dată, de către un singur participant. Opțiunile de vot au fost: pentru, împotrivă sau abținere.

Marcel Ciolacu a primit din partea colegilor 2.257 de voturi pentru a candida la Președinția României Alfred Simonis, președintele ales al Consiliului Județean Timiș, a anunțat rezultatul votului la Congresul PSD. Patru au votat împotrivă și trei s-au abținut.

Moțiunea echipei lui Marcel Ciolacu a primit 2.253 de voturi pentru, 6 contra și 5 abțineri, din 2.264 de voturi exprimate.

Cuvântul de final i-a aparținut tot liderului PSD. Marcel Ciolacu a încheiat Congresul și ziua de alegeri interne așa cum a început-o, cu o nouă glumă:

Mihai (Tudose – n.r.) , Sorin (Grindeanu – n.r.), trimiteți-mă la Cotroceni, fiindcă altfel va fi greu să scăpați de mine”.

La final, Marcel Ciolacu a stat de vorbă, informal, cu jurnaliștii prezenți. Le-a povestit despre ținuta sa, creată de Adina Buzatu, dar și despre pantofii săi, pe care îi trimite la refăcut odată la doi ani.

Ciolacu a povestit că, imediat după Revoluție, a mers în Marea Britanie, acolo unde o familie i-a spus că „suntem prea săraci să luăm lucruri ieftine”.

La plecare, președintele PSD și-a luat rămas bun de la colegi, salutându-i prietenește. Social-democrații i-au urat succes liderului lor în cursa pentru Cotroceni și l-au felicitat pentru moțiunea câștigătoare.


CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, în linie dreaptă spre Cotroceni / Glume și atacuri la adresa PNL. Ciolacu: Am avut lideri fără SUFLET și fără Dumnezeu

Marcel Ciolacu, la Congresul PSD: „Până la sfârșitul anului, vom avea o aderare COMPLETĂ la Spațiul Schengen”

Marcel Ciolacu: „România nu va intra și nu va fi atrasă în niciun RĂZBOI. / Nu voi fi niciodată de acord cu serviciul de armată obligatoriu”

Marcel Ciolacu: „Vi s-a promis că o să trăiți BINE. Vi s-au tăiat SALARIILE. Vi s-a promis o Românie EDUCATĂ. Ați primit un sistem de educație EȘUAT”

Paul STĂNESCU, la Congresul PSD: Marcel Ciolacu NU va fi un președinte al JOCURILOR POLITICE

Gabriel Zetea, nou vicepreşedinte PSD. „După 20 de ani de dreapta, care a dezbinat, avem nevoie de un președinte de stânga care să ne unească”

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”