Peste 1.500 de blocuri din București rămân fără APĂ caldă. Când se va rezolva situația

Peste 1.500 de blocuri din București rămân fără APĂ caldă. Când se va rezolva situația
Publicat: 26/08/2024, 12:14

Peste 1.500 de blocuri din București rămân fără apă caldă până la începutul lunii septembrie, din cauza lucrărilor de înlocuire, modernizare și reparații a rețelei de termoficare, potrivit Termoenergetica. Mai multe zone din sectoarele 1,2,3 și 6 vor fi afectate.

Zonele afectate de lucrări:

  • Remediere avarii la rețeaua termică primară, tronson CET Grozăveşti ( Magistrala GRIVITA ) – conductă Dn 1000mm şi Dn 500mm, în zona cuprinsă între Splaiul Independenţei – Calea Plevnei şi Bulevardul Dinicu Golescu din Sectorul 1.  Sunt afectate 744 blocuri aflate în arealul Sectorului 1 şi 107 blocuri aflate în arealul Sectorului 2 până în data de 02 septembie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductelor din această zonă este 1977, această porţiune de reţea având o vechime de peste 45 de ani.
  • Remediere avarii la rețeaua termică primară – conductă Dn 800mm şi Dn 600mm, în zona cuprinsă între Calea Giuleşti şi Calea Plevnei din Sectoarele 1 şi 6. Nu au apă caldă 291 de blocuri,  până în data de 02 septembrie 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1977, această porţiune de reţea având o vechime de peste 45 de ani.
  • Reparații conducte rețeaua termică primară – conductă Dn 500mm, în zona Şoselei Iancului, între Bulevardul Pierre de Coubertin şi Şoseaua Mihai Bravu  din Sectorul 2. Nu au apă caldă 282 blocuri până pe data de 30 august 2024 – ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1974, această porțiune de rețea având peste 50 de ani de funcționare.
  • Modernizare rețeaua termică primară – conductă Dn300mm, în zona Şoselei Ştefan Cel Mare din Sectorul 2. Vor continua lucrările de modernizare din cadrul proiectului “Reabilitarea retelei primare de termoficare aferenta Magistralei II Sud – Lot 5 – Obiectiv 5”, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către un punct termic (13 blocuri) până în data de 31 august 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1978, această porțiune de rețea având peste 45 de ani de funcționare.
  • Reparații la rețeaua termică primară – conductă Dn 1200mm/Dn 1000mm, în zona Bulevardului Nicolae Grigorescu din Sectorul 3. Rămân fără apă caldă 141 blocuri până în data de 30 august 2024 – ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 2002, această porțiune de rețea având peste 20 de ani de funcționare.
  • Reparații la ețeaua termică primară – conductă Dn 900mm, în zona Calea Călăraşi din Sectorul 3. Rămân fără apă caldă 6 blocuri din 22 august până în data de 30 august 2024 – ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1987, această porțiune de rețea având peste 35 de ani de funcționare.
  • Reparații la reţeaua termică primară – conducta Dn 700mm, în Bulevardul Geniului nr. 2 – 4 din Sectorul 6. Se vor executa lucrări de deblindare a tronsonului de reţea, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru prepararea apei calde către punctul termic „Complex Leul”, până în data de 28 august 2024, orele 23.00.  Anul de punere în funcțiune a conductei corespunzătoare racordului menţionat este 1964, această porțiune de rețea având o vechime de 60 de ani.
  • Remediere avarii reţeaua termică primară – conducta Dn 200mm, în Bulevardul Timişoara din Sector 6.  Rămân fără apă caldă 26 de blocuri  şi 4 agenţi economici, până în data de 30 august 2024, orele 23.00.  Anul de punere în funcțiune a conductei corespunzatoare tronsonului menţionat este anul 1977, această porțiune de rețea având peste 45  de ani de funcționare.

„Termenele inițiale de repunere în funcțiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Pe măsură ce lucrările sunt finalizate și ruta de alimentare cu agent termic permite furnizarea agentului termic, punctele termice sunt repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”, informează Termoenergetică.

CITEȘTE ȘI:

Sute de blocuri din București, din toate sectoarele orașului, rămân fără apă caldă

TERMOENERGETICA lucrează la rețeaua din SECTORUL 2/ Vor avea loc intervenții în Străzile Cozia, Terasa Colentina și Doamna GHICA

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Capitularea în masă a rușilor în Kursk îi creează o mare problemă lui Putin:...
Regina lui Salam, mega-mulată și super-dotată! Roxana Dobre, ieșire-fulger pe Nordului cu…
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut...
Ce a pățit o româncă după ce a păcălit un pensionar din Spania cu aproape...
Ninge peste câteva săptămâni în România! Meteorologii Accuweather anunță data exactă a primelor ninsori
O mai recunoști? Actrița adorată de toți adolescenții, transformare ȘOC. Fanii nu o mai recunosc:...
Cum s-a produs accidentul de pe platoul de filmare pentru "Cursa", filmul produs de Codin...
"O tragedie, păcat". Și-a ucis unchiul pentru a o salva! Un tânăr din Mehedinți riscă...
Restaurantul din București la care au mâncat Ed Sheeran și Chris Hemsworth! Ce preparate tradiționale...
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
E adevărat că scapi de amendă dacă faci rovinieta în aceeași zi? Răspunsul CNAIR
O jurnalistă a fost reţinută de poliţia locală din Caracas
Este CLAR: DOVADA că egiptenii antici comunicau cu extratereștrii!
Elena Udrea e despărțită de Adrian Alexandrov. Ce a făcut tatăl fiicei sale (FOTO)
Trei răniți la filmările pentru pelicula lui Codin Maticiuc. Cascadorii încheiate la spital
Cât costa să închiriezi vilele din Thailanda în care s-a filmat Insula Iubirii. Prețul este...
VIDEO Accident mortal pe DN 2, între un autobuz și două mașini! A fost activat...
VIDEO Cum a reușit Monica Pop să slăbească 37 de kilograme: „9 zile nu am...
Schimbare de ultimă oră! Vacanța de vară s-ar putea prelungi pentru acești elevi până în...
BANCUL ZILEI. BULĂ: - Bubulino, aici am făcut noi prima oară dragoste. Mai ții minte?
Emile Berliner, inventatorul gramofonului