Începe LUPTA pentru PUTERE în USR / Elena Lasconi vrea să facă ordine în partid. Mesaj intern pentru selectarea candidaților

Începe LUPTA pentru PUTERE în USR / Elena Lasconi vrea să facă ordine în partid. Mesaj intern pentru selectarea candidaților
Publicat: 26/08/2024, 15:28
Actualizat: 26/08/2024, 15:31

A ajuns președinte al USR în urmă cu două luni. Având în față alegerile parlamentare și cele prezidențiale, Elena Lasconi vrea să-și consolideze poziția în USR de teamă să nu aibă soarta fostului lider al partidului, Dacian Cioloș, obligat să renunțe la șefia partidului de gruparea Barna-Ghinea-Drulă, în 2022.

Potrivit unui sondaj intern care prevede modificarea regulamentului, membrii USR sunt întrebați dacă doresc ca lista de candidați pentru Parlament să fie stabilită în urma votului tuturor membrilor de partid, nu prin votul conducerii filialelor așa cum este în prezent, arată Independentnews.ro.

Deși a fost aleasă președinte al USR la Congresul partidului de la sfârșitul lunii iunie, Elena Lasconi nu duce lipsă de adversari.

Echipa susținută de noul președinte al USR a obținut doar 9 din cele 24 de locuri în Biroul Național (BN) al USR, adică aproximativ o treime din locurile de conducere ale partidului.

„Grupări” rivale în USR

BN-ul USR este împărțit în 3  tabere, astfel:

  • Lasconi-Viziteu-Mihaiu
  • Fritz-Coliban-Voiculescu
  • Ghinea-Moșteanu-Stelian Ion

Membrii echipei „Reconstrucție” ai Elenei Lasconi care au primit un loc în BN sunt: Lucian Viziteu (primar Bacău), Adrian Wiener, Radu Mihaiu – vicepreședinți, Cristina Prună, Claudiu Năsui, Silvia Dinică, George Gârbacea, Cezar Drăgoescu – membri.

Se adaugă aici și Elena Lsconi -potrivit statului, aceasta deține de drept funcția de președinte în BN.

Gruparea rivală – echipa „USR Echilibru” – au obținut șapte locuri în BN, respectiv: Dominic Fritz, Allen Coliban – vicepreședinți, Vlad Voiculescu, Clotilde Armand, Oana Murariu, Oana Țoiu, Flavia Boghiu – membri.

A treia tabără – „USR Unit” – a obținut 5 locuri în BN, respectiv: două funcții de vicepreședinte – Ionuț Moșteanu și Stelian Ion și trei funcții de membru – Cristian Ghica, Adrian Echert, Radu Miruță.

Mesaj intern pentru listele USR la Parlamentare

Potrivit statutului USR, la art. 37. Conferinţa Filialei Judeţene, respectiv a Municipiului Bucureşti, are atribuția de a întocmi lista cu candidații la alegerile parlamentare:

e) alege candidaţii pentru alegerile parlamentare pentru funcţiile de deputat şi senator în judeţ, respectiv în Municipiul Bucureşti, conform art. 78.

Jurnaliștii de la Independentnews au arătat un mesaj intern postat pe grupurile USR în care membrii sunt puși să se pronunțe în privința schimbării regulamentului în vederea modalității de întocmire a listelor pentru alegerile parlamentare.

Sursa/ Independetnews.ro

Jurnaliștii de la Independentnews spun că decizia Elenei Lasconi de a modifica reglementul este o consecință a faptului că actualul președinte USR și candidat la Președinție are sprijin la baza partidului, nu la vârful său.

Astfel, rivalii Elenei Lasconi vor ca lista pentru Parlament să fie stabilită prin votul conducerilor filialelor USR, nu prin votul tuturor membrilor USR, așa cum susține echipa lui Lasconi.

Tensiuni în filiala condusă de Vlad Voiculescu

Filiala București este condusă de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a făcut parte din echipa rivală a Elenei Lasconi, „USR Echilibru”.

Potrivit unui mesaj postat pe grupul de Facebook intitulat „Noul USR”, membrii partidului îi cer Elenei Lasconi să „tranșeze” situația de la București și din celelalte filiale din țară.

Aceștia acuză că sunt „ignorați” de șefii de filiale și cer lui Lasconi să conteze în alegeri pe membrii partidului, deoarece ei sunt cei care vor trage greul campaniei la alegerile prezidențiale.

Sursa/ Independentnews

Recent, Vlad Voiculescu, a devenit din nou ținta revoltei din organizația Capitalei. Sediul s-a umplut de afișe pe care stă scris „Stop numirilor din pix!”, „Corupția ucide”, deoarece Voiculescu a numit-o pe Oana Sivache, cercetată pentru corupție, într-o nouă funcție în Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. (detalii AICI)


Sursa: Mediafax foto

CITIȚI ȘI:

SURSE: Radu MIHAIU a organizat și a plătit afișele împotriva fostului ministru Vlad VOICULESCU/ Primarul neagă orice implicare: Este complet fals!

Decizia lui Vlad Voiculescu stârnește un adevărat SCANDAL între USR și PMP: „Cică dacă ești tare în Tinder primești loc în consiliul de administrație”

SCANDAL uriaș la unirea Dreptei! „Angajamentul pentru un viitor mai bun” vs. „Jandragneria s-a mutat la USR”

Scandal politic USR-PNL via AUR la Primăria Timișoara. FRITZ i-a retras a atribuțiile viceprimarului TABĂRĂ. Motivele incredibile

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Capitularea în masă a rușilor în Kursk îi creează o mare problemă lui Putin:...
WOW! Cum arată Gabriela Szabó la 20 de ani de când s-a retras din sport....
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut...
Ce a pățit o româncă după ce a păcălit un pensionar din Spania cu aproape...
Regina lui Salam, mega-mulată și super-dotată! Roxana Dobre, ieșire-fulger pe Nordului cu…
Zile libere 2025. Mai multe minivacanțe pentru angajații din România
Un gigant 100% românesc face angajări. Ce posturi sunt disponibile: are birouri în Bacău, București...
"O tragedie, păcat". Și-a ucis unchiul pentru a o salva! Un tânăr din Mehedinți riscă...
A făcut furori! Ce a putut să pună posesorul acestei mașini pe plăcuța de înmatriculare:...
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
E adevărat că scapi de amendă dacă faci rovinieta în aceeași zi? Răspunsul CNAIR
O jurnalistă a fost reţinută de poliţia locală din Caracas
Este CLAR: DOVADA că egiptenii antici comunicau cu extratereștrii!
Elena Udrea e despărțită de Adrian Alexandrov. Ce a făcut tatăl fiicei sale (FOTO)
Scăpați de mirosul urât al pantofilor. Cele mai rapide soluții
Cât costa să închiriezi vilele din Thailanda în care s-a filmat Insula Iubirii. Prețul este...
VIDEO Accident mortal pe DN 2, între un autobuz și două mașini! A fost activat...
VIDEO Cum a reușit Monica Pop să slăbească 37 de kilograme: „9 zile nu am...
Decizia devastatoare luată de instanţă în cazul crimei din DOLJ. Ce se va întâmpla cu...
BANCUL ZILEI. BULĂ: - Bubulino, aici am făcut noi prima oară dragoste. Mai ții minte?
Urme de dinozauri identice, descoperite pe maluri opuse ale Oceanului Atlantic