Misterioasa dispariție a unui fost CĂLUGĂR, imediat după ce și-a făcut vaccinul anti-Covid. ”Un coleg i-a spus că i-au băgat un cip cu diavolul”

Publicat: 29/08/2024, 07:00

Dispariția unui fost călugăr din Oradea este o enigmă pe care familia lui se străduiește să o dezlege de trei ani. Sorin Vasile Briciu, absolvent de Teologie, a luat calea mănăstirii, unde a stat însă numai un an. S-a întors printre oamenii de rând, s-a angajat la o curățătorie, dar parcă tot nu își găsea locul. Era retras și cea mai mare parte a timpului și-o petrecea rugându-se. Frământările sale sufletești s-au accentuat după ce și-a făcut vaccinul anti-Covid. Un coleg de serviciu, adept al teoriei conspirației, i-a spus că la vaccinare i-a fost introdus în organism un microcip cu numărul Satanei.

  • Deși apropiații au încercat să-l convingă că teoria este pură ficțiune, influențat fiind de colegul său, Sorin a considerat că a făcut un mare păcat că s-a vaccinat. În august 2021, a părăsit pensiunea unde locuia temporar și de atunci nu se mai știe nimic despre el.

Sorin Vasile Briciu a fost crescut numai de mamă, după ce tatăl său a decedat. Femeia și-a educat singurul copil cu frică de Dumnezeu și în spirit creștinesc.  Sorin s-a înscris la un liceu care avea și clase de teologie, iar ulterior a urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea, obținând și diploma de masterand.

Pact cu diavolul

Sorin a visat dintotdeauna să devină preot, dar, nefiind căsătorit, nu a reușit să-și împlinească menirea pe care considera că o are pe această lume. A decis să se retragă, însă, la mănăstirea Izbuc, din județul Bihor.

Deși părea că și-a găsit calea în viață, a renunțat la călugărie după numai un an. S-a întors acasă, și-a găsit un loc de muncă la o curățătorie și a încercat să se readapteze lumii pe care o abandonase cu un an în urmă. Bărbatul de 34 de ani trăia însă destul de retras, iar o mare parte a timpului liber o petrecea rugându-se și citind.

În perioada pandemiei, Sorin Briciu a hotărât să se vaccineze, o decizie pe care avea să o regrete la scurt timp. Totul a plecat de la un coleg de serviciu. Adept al teoriei conspirației, când a aflat că Sorin s-a vaccinat, bărbatul i-ar fi expus convingător motivele pentru care consideră că tânărul orădean făcuse o mare greșeală.

Din punctul acestuia de vedere, vaccinarea era un fel de pact cu diavolul, iar celor imunizați li s-ar fi introdus în organism un microcip cu numărul Satanei, 666.

”El o luase ca pe un păcat greu și a făcut o depresie”

Gândul că ar fi comis un păcat grav l-a tulburat foarte mult pe Sorin. Deși apropiații, inclusiv duhovnicul lui, au încercat să-l convingă că această teorie nu are nicio legătură cu realitatea, Sorin a fost foarte afectat de gândul unui păcat de neiertat.

Un coleg i-a spus că prin vaccin i-au băgat un cip cu diavolul și nu mai poate să pună mâna pe cartea de rugăciuni. Am vorbit și eu cu el, și mama lui, am vorbit și cu preotul care îi fusese decan la facultate și care i-a spus că nu există așa ceva, dar el o luase ca pe un păcat greu și a făcut o depresie”, ne-a povestit Elena Hornea, mătușa lui Sorin.

Sorin Briciu a considerat că prin vaccinarea anti-Covid a făcut un păcat de neiertat (foto: arhivă personală)

După acest incident, pe 6 august 2021, Sorin a decis să părăsească pensiunea din Oradea la care era găzduit de patronul pentru care lucra, dar nu înainte de a-și arunca o mare parte din lucruri. Bărbatul a părăsit camera în care locuia și a lăsat cheia pe o bancă din fața pensiunii, evitând astfel să dea ochii cu șeful său.

Din acea zi, nu mai știm nimic de el. Avea telefon mobil, dar de atunci este închis. Nici pe Facebook nu s-a mai conectat. Mama lui este în pragul disperării, am fost recent la ea. Este foarte bolnavă cu inima, cu ficatul, cu rinichii și, colac peste pupăză, mai are de dus și această durere. S-a închis în ea, într-o lume a ei, nu iese afară, nu comunică, stă numai în casă. Era singurul ei copil”, ne-a mai spus mătușa lui Sorin Briciu.

”De ce nu trimite o scrisoare să spună «Sunt viu»?”

Apropiații speră că Sorin este în viață și s-a retras la o mănăstire, intenție pe care bărbatul i-ar fi împărtășit-o unei vecine. Cu toate acestea, nu înțeleg de ce acesta nu le-ar da niciun semn de viață.

De ce nu trimite o scrisoare să spună ”Sunt viu”?, este întrebarea chinuitoare la care apropiații nu găsesc răspuns.

Elena Hornea a încercat din răsputeri să dea de urma nepotului său, încercând să caute indicii la mai multe mănăstiri din țară, dar demersurile sale au fost în zadar. A cerut inclusiv ajutorul Patriarhiei, dar spune că nu a primit niciun răspuns la mailurile trimise.

Sorin Vasile Briciu este dat dispărut și pe site-ul Poliției Române, dar până acum nici oamenii legii nu au reușit să dezlege misterul dispariției fostului călugăr.

CITEȘTE ȘI:

O bătrânică, de 73 de ani, găsită în mijlocul câmpului, la 3 zile de la DISPARIȚIE. Polițiștii au căutat-o zi și noapte cu drone, în șase localități

Dispariție misterioasă a unei românce de 32 de ani, care locuia în Germania. Familia o caută de trei săptămâni. ”Mi-a spus că iese să se plimbe puțin”

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ea e prima soţie a lui Bogdan de la Ploieşti! Larisa e leită Cristina Pucean
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
Ce riscă europenii dacă trimit trupe în Ucraina. Expert român: „Biden voia să-i dea taxi...
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut...
Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul - Tradiții și obiceiuri. Ce nu este bine să faci...
Cauza morții tatălui lui Cătălin Măruță. De ce a murit Constantin Măruță, de fapt
Recunoşti fetiţa din imagine? Astăzi este una dintre cele mai căutate artiste, însă a avut...
Alertă de ploi torențiale, grindină și vijelii în jumătate de țară. Pe litoral sunt așteptate...
Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba
„Nu au mișcat nimic”Ce pensie primește Silviu Prigoană după recalculare? Este o sumă la care...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
O bancă din România vinde un Ferrari cu doar 1.100 KM la bord. Cât costă...
Tentativa de asasinare a lui Trump: Cum a decis autorul atacului ca republicanul să fie...
Detalii PIPERATE despre Alain Delon ies ACUM la iveală! „Am știut totul”
Adevărul despre Traian Băsescu. O celebră artistă a spus ce i-a făcut fostul președinte
Cristina Rus, o apariție scumpă la vedere. Cum s-a afișat vedeta în Nordul Bucureștiului
Finala Insula Iubirii, sezon 8. Care este relația dintre Andrei și Cristina în prezent. Ce...
Ce pot face românii în cazul pensiilor recalculate greșit. Pașii pe care trebuie să-i urmeze
VIDEO Adrian Cuculis, despre relația pe care a avut-o cu mama lui în adolescență și...
Decizia neașteptată luată de soțul doctoriței ucise în cabinetul stomatologic
BANCUL ZILEI. Bubulina: - Iubitule, în pat tu semeni cu un telefon! Bulă: - “Vibrez”...
Test de cultură generală. Ce produce mai multe radiații decât o centrală nucleară?