Bodyguardul lui Pavel Durov este ROMÂN și se afla alături de magnatul rus, la momentul arestării

Publicat: 30/08/2024, 10:23
Actualizat: 30/08/2024, 11:12

Pavel Durov, directorul general al Telegram, era însoțit de bodyguardul său de origine română, la momentul arestării în Paris, informează postul francez de televiziune TTF1. 

Șeful telegram, Pavel Durov, este inculpat în Franţa şi plasat sub control judiciar pentru 12 infracţiuni. Potrivit postului francez de televiziune TTF1, Durov face obiectul unei proceduri separate, în curs de investigare, pentru violenţă împotriva copiilor săi. Cea care a depus plângere este fosta sa parteneră, Irina Bolgar, care locuieşte în Elveţia şi susţine că are trei copii cu fondatorul Telegram.

Anchetatorii francezi au urmărit traseul avionului privata al lui Durov, o aeronavă Embraer Legacy 600 şi au analizat stilul de viaţă, anturajul şi locurile frecventate de miliardarul în vârstă de 39 de ani.

În martie 2024, un judecător de instrucţie a emis un mandat de percheziţie, în urma căruia Pavel Durov a fost pus pe lista persoanelor căutate (FPR). În dimineaţa zilei de 24 august, poliția a fost alertată cu privire la faptul că Pavel Durov era înregistrat într-un plan de zbor de la Baku (Azerbaidjan) la Le Bourget, Paris. Imediat a fost constituită o echipă de arestare.

Cum a decurs arestarea lui Pavel Durov

Când a coborât din avion, Pavel Durov n-a observat autoritățile, care se aflau pe urmele sale de ceva vrem. Durov s-a îndreptat spre zona VIP a aeroportului alături deasistenta sa şi bodyguardul său român.

Ofiţeri PAF (Poliţia de Frontieră) și-auu făcut imediat apariția și i-a invitat pe Pavel Durrov și anturajul său să urce la etaj. Poliţiştii l-au informat cu privire la drepturile sale şi i-au precizat că se află în prezent în custodia poliţiei.

„Nu-i venea să creadă”, a comentat o sursă.

Asistenta şi bodyguardul său au fost exceptaţi de la arestul poliţiei. Cu toate acestea, ei au fost interogaţi în mod liber în cadrul anchetei, dar nu au fost formulate acuzaţii împotriva lor.

Pavel Durov, „arogant” și „dezinvolt” cu autoritățile

Când a realizat că căzut în mâinile oamenilor legii, Pavel Durov a cerut să fie anunţat miliardarul francez Xavier Niel, personalitate marcantă a tehnologiei franceze. Șeful Teelegram a petrecut 90 de ore în incinta biroului ONAF (Biroul Naţional Antifraudă),

Originar din Sankt Petersburg, Durov a fost uneori „arogant”, alteori „dezinvolt”. În afară de limba sa maternă, rusa, şi câteva cuvinte în franceză, şeful Telegram este bilingv în engleză şi italiană. Acesta a declarat autorităților că a venit în Franța „pentru a-l întâlni pe Emmanuel Macron”, o declaraţie pe care anturajul lui Emmanuel Macron a negat-o pentru TF1-LCI.

Pavel Durov, acuzat că ar fi fost violent cu copiii săi

Pavel Durov nu a fost niciodată interogat cu privire la presupusele violenţe împotriva copiilor săi. Acest caz face obiectul unei proceduri separate, în curs de investigare de către Biroul pentru minori al poliţiei. Fosta sa parteneră, Irina Bolgar, care locuieşte încă în Elveţia, urmează să fie audiată, susţine TF1.

Durov are doi copii cu fosta sa soţie Daria Bondarenko: fiica Alina (născută în 2009) şi fiul Mihail (născut în 2010). În 2021, ediţia Forbes din Rusia îi clasa pe copiii lui Durov pe locul şase în topul celor mai bogaţi moştenitori din Rusia.

Recent, Irina Bolgar, o rusoaică de 44 de ani stabilită în Elveţia, a susţinut că Pavel Durov este tatăl fiicei sale şi al celor doi băieţi născuţi în 2013, 2016 şi 2017, și a insistat că aceştia au fost „concepuţi şi născuţi natural”.

La 23 iulie 2024, Irina Bolgar a contactat Forbes şi a prezentat documente ce arată că este mama a trei copii cu Pavel Durov, furnizând, de asemenea, o fotografie de familie cu Durov făcută în 2020.

Forbes a confirmat autenticitatea documentelor. În august 2024, Bolgar a intentat un proces împotriva lui Durov în Elveţia. Ea a susţinut că Durov l-a abuzat pe fiul ei cel mic de cinci ori între 2021 şi 2022 şi că Durov a încetat să-şi mai vadă copiii în septembrie 2022. Procesul a fost intentat la câteva luni după ce Durov, potrivit lui Bolgar, a încetat să îi plătească pensia alimentară de 150.000 de euro pe lună.

Într-un interviu, Durov a susţinut că este tatăl a peste 100 de copii prin donare de spermă în 12 ţări începând din 2010.

FOTO: Profimedia

Citește și:

Kremlinul cere Franței să nu transforme în ”PERSECUȚIE POLITICĂ” ancheta în cazul directorului Telegram

Călătoriile lui Pavel Durov. În ciuda MANIFESTULUI DE ADIO din 2014, fondatorul Telegram a intrat de 50 de ori în Rusia, în perioada 2015 – 2021

Sursa video: DIGI24

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Fiul unui renumit actor, închisoare pe viață pentru o crimă înfiorătoare
Singura zodie care este binecuvântată de astre în septembrie 2024. Va lovitura pe toate planurile!
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și...
De ce este USR divizat. Elena Lasconi, singurul candidat la prezidențiale nepromovat de liderii influenți...
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut...
Ucraina cere României să-i livreze sistemul Patriot promis: „Plătim toate aceste întârzieri cu pierderi de...
Maya, fiica Antoniei, pupată pe buze de Vincenzo Castellano la aniversarea ei. I-a dăruit un...
Ce pensie primește Irinel Columbeanu, după recalculare! Fostul afacerist se confruntă cu o realitate dură...
Ciclonul din Marea Neagră a făcut ravagii în stațiunile de pe litoral. A plouat în...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Motivul incredibil pentru care un om a servit urșilor miere în boluri! A surprins tot...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Iei amendă dacă nu declari pierderea permisului de conducere?
Au fost avizate calendarele examenelor pentru anul şcolar viitor. Ce modificări vor intra în vigoare
Câmpul AMBIPOLAR al Pământului a fost măsurat în PREMIERĂ! Ce s-a aflat?
A murit cel mai iubit rege. Supușii sunt în lacrimi: E un moment de tristețe...
Cel mai sănătos ulei pentru prăjit. Nimeni nu se aștepta la asta
EXCLUSIV / Ispita Mădălina, dezvăluiri cu lacrimi în ochi despre relația cu Dani. Cum se...
Ce pot face românii în cazul pensiilor recalculate greșit. Pașii pe care trebuie să-i urmeze
Ileana Sterp traversează o perioadă dificilă din viața sa! Soțul său a fost implicat într-un...
Vacanță de coșmar pentru un cuplu de români în Grecia: ”Imaginile vorbesc de la sine”
BANCUL ZILEI. Vizita la spital l-a lăsat pe Bulă fără apetit sexual: Nu înțelegem!
Dinozaurii erbivori își schimbau des dinții din cauza plantelor consumate