Jurnalistul rus Serghei Mihailov, condamnat la 8 ani de închisoare după ce a scris despre MASACRUL de la Bucha: „Putin este criminal de război”

Jurnalistul rus Serghei Mihailov, condamnat la 8 ani de închisoare după ce a scris despre MASACRUL de la Bucha: „Putin este criminal de război”
Publicat: 30/08/2024, 13:07
Actualizat: 30/08/2024, 13:14

Un tribunal din republica Altai din Siberia a condamnat un editor de ziar la opt ani de închisoare pentru răspândirea de „informații false” despre armata rusă, a transmis – vineri, 30 august – grupul pentru drepturile internetului Setevye Svobody (Net Freedoms Project).

Serghei Mihailov, care conducea săptămânalul „Listok” din capitala regională Gorno-Altaisk, a fost arestat în luna aprilie a anului 2022 după ce a publicat informații despre uciderea în masă a civililor de către armata rusă în orașul ucrainean Bucha, precum și despre atacurile aeriene mortale din Mariupol.

În timpul procesului, Mihailov și-a susținut ideile și a pledat nevinovat față de acuzațiile aduse împotriva lui.

În ultimul cuvânt adresat instanței, editorul l-a numit pe președintele Vladimir Putin „criminal de război” și i-a îndemnat pe ruși să nu fie „seduși de minciuni, ca să nu devină participanți la ostilități, să nu devină criminali și victime”, potrivit The Moscow Times.

Tribunalul Gorno-Altaisk i-a interzis lui Mihailov „să se angajeze în activități jurnalistice sau publicistice timp de patru ani”

Pe lângă pedeapsa de opt ani de închisoare, Tribunalul Gorno-Altaisk i-a interzis lui Mihailov să se angajeze în activități jurnalistice sau publicistice timp de patru ani.

La începutul acestei luni, postul de știri independent Mediazonaa raportat că autoritățile ruse au lansat până acum peste 10.000 de dosare pentru „discreditarea” forțelor armate de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei.

La scurt timp după ce Putin a ordonat ca trupele să treacă la graniță cu Ucraina, parlamentarii ruși au adoptat legi draconice de cenzură care interziceau orice critică la ceea ce Kremlinul insistă să numească o „operațiune militară specială”, forțând mii de jurnaliști și activiști anti-război să fugă din țară.

Zelenski: „Acesta este un genocid”

Președintele Volodimir Zelenski calificat crimele comise de invadatorii ruși la Bucha drept un genocid și a spus că Rusia urmărește distrugerea și exterminarea poporului ucrainean pentru că acesta nu a vrut să se supună voinței Kremlinului.

„Acesta este un genocid”, a spus președintele ucrainean în luna aprilie a anului 2022, după apariția imaginilor greu de privit cu atrocitățile comise de ruși în orașul Bucha, în regiunea Kiev.

„Eliminarea unei întregi națiuni și a poporului. Noi suntem cetățeni ai Ucrainei. Avem mai mult de 100 de naționalități. Este vorba de distrugerea și de exterminarea acestor naționalități”, a spus Zelenski, referindu-se la crimele comise de ruși.

El a mai spus că motivul pentru care „Rusia urmărește să distrugă și să extermine poporul ucrainean” este pentru că acesta nu a vrut să „se supună politicilor Rusiei”.

„Toate acestea se întâmplă în Europa secolului 21. Este torturarea unei întregi națiuni”, a mai spus președintele Ucrainei.

Cel puţin 300 de civili au fost ucişi în timpul ocupaţiei militare ruse la Bucha. Majoritatea victimelor crimelor de război comise de armata rusă în regiune au fost îngropate în gropi comune, în vreme ce unele cadavre încă se mai află pe străzile oraşului.


Citește și:

Călătoriile lui Pavel Durov. În ciuda MANIFESTULUI DE ADIO din 2014, fondatorul Telegram a intrat de 50 de ori în Rusia, în perioada 2015 – 2021

Operațiunea „Gershkovich”. Cum a pregătit FSB recuperarea ASASINULUI rus Vadim Krasikov și cine este GENERALUL care i-a raportat direct lui Putin

Abandonul Rusiei de la principiul unu la unu în schimbul de PRIZONIERI și prețul pentru Krasikov. Analist: „Memento dur pentru lumea REPRESIUNII ruse”

Cel mai mare schimb de PRIZONIERI între Occident și Rusia, după Războiul Rece. „Kremlinul recuperează SPIONI, asasini, hackeri, escroci”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Fiul unui renumit actor, închisoare pe viață pentru o crimă înfiorătoare
Singura zodie care este binecuvântată de astre în septembrie 2024. Va lovitura pe toate planurile!
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și...
De ce este USR divizat. Elena Lasconi, singurul candidat la prezidențiale nepromovat de liderii influenți...
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut...
Ucraina cere României să-i livreze sistemul Patriot promis: „Plătim toate aceste întârzieri cu pierderi de...
Maya, fiica Antoniei, pupată pe buze de Vincenzo Castellano la aniversarea ei. I-a dăruit un...
Povestea emoționantă a unui român, fost luptător MMA, care a învins moartea: „Am renăscut după...
Cu cât vinde ANAF un apartament cu două camere de 54 de metri pătrați în...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Motivul incredibil pentru care un om a servit urșilor miere în boluri! A surprins tot...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Iei amendă dacă nu declari pierderea permisului de conducere?
Au fost avizate calendarele examenelor pentru anul şcolar viitor. Ce modificări vor intra în vigoare
Câmpul AMBIPOLAR al Pământului a fost măsurat în PREMIERĂ! Ce s-a aflat?
Vladimir Putin, arestat?! Cutremur la Kremlin: Totul s-a pregătit cu atenție
Legea pensiilor, schimbări de la 1 septembrie. Femeile care vor fi obligate să muncească mai...
Ispita Maria, cea mai fierbinte si „periculoasă” apariție la un eveniment. Cum a apărut, fără...
Ce pot face românii în cazul pensiilor recalculate greșit. Pașii pe care trebuie să-i urmeze
Ileana Sterp traversează o perioadă dificilă din viața sa! Soțul său a fost implicat într-un...
27 de ani de la moartea Prințesei Diana
BANCUL ZILEI. Vizita la spital l-a lăsat pe Bulă fără apetit sexual: Nu înțelegem!
Johannes Hevelius, fondatorul topografiei selenare. Astronomul care a creat primul atlas al Lunii