PPC încheie un acord pentru a achiziționa portofoliul de 629 MW de energie regenerabilă al Evryo Group

PPC încheie un acord pentru a achiziționa portofoliul de 629 MW de energie regenerabilă al Evryo Group
Publicat: 30/08/2024, 19:02
  • 600 MW de energie eoliană, 22 MW de energie hidroelectrică, 1 MW de energie solară și 6 MW stocare în baterii în funcțiune
  • Aproximativ 145MW active aflate în dezvoltare
  • Afirmarea angajamentului puternic al Grupului PPC față de tranziția la energia verde – portofoliul de energie regenerabilă din România se va dubla după finalizare
  • Diversificarea portofoliului de energie regenerabilă al Grupului PPC cu adăugarea de proiecte eoliene la scară largă
  • Consolidarea strategiei de creștere a Grupului PPC în Europa de Sud-Est

PPC anunță că a încheiat un acord obligatoriu cu Evryo Group, deținut de fonduri gestionate de Macquarie Asset Management, pentru a achiziționa portofoliul său de generare de energie regenerabilă din România, care este compus din 629 MW de energie din surse regenerabile în exploatare și aproximativ 145 MW active aflate în dezvoltare. Acordul are o valoare totală a întreprinderii de aproximativ 700 de milioane de euro, iar evaluarea generală este în conformitate cu tranzacțiile anterioare de pe piață, suma totală fiind supusă ajustărilor obișnuite.

Achiziția consolidează și mai mult strategia de creștere a Grupului PPC în România și Europa de Sud-Est, prin adăugarea unui portofoliu semnificativ de operațiuni din surse regenerabile, ce include o capacitate instalată de 600MW de energie eoliană, 22MW de energie hidroelectrică, 6MW stocare în baterii, 1MW de energie solară și aproximativ 145MW active aflate în dezvoltare. La finalizarea acordului, portofoliul de energie din surse regenerabile în exploatare al PPC în România se va dubla, iar capacitatea totală instalată, în exploatare, a Grupului PPC va ajunge la 5,3 GW.
Grupul PPC are o vastă experiență în operarea proiectelor de energie regenerabilă, având un portofoliu semnificativ de energie solară în Grecia. Această tranzacție va extinde și diversifica operațiunile de energie regenerabilă prin adăugarea de proiecte eoliene la scară largă și hidrocentrale în România.
Finanțarea tranzacției este structurată pentru a fi compatibilă cu politica financiară a Grupului PPC, pentru a rămâne în cadrul plafonului de îndatorare țintă al Grupului. La finalizare, Grupul PPC va adăuga un EBITDA estimat de 100 milioane EUR anual.

Dl. Georgios Stassis, Chairman și Chief Executive Officer al Grupului PPC a declarat: „Această achiziție reprezintă un nou pas semnificativ pentru strategia generală de creștere a Grupului PPC în Europa de Sud-Est. Accelerăm dezvoltarea producerii de energie din surse regenerabile în România prin dublarea portofoliului nostru de surse regenerabile în exploatare, mai ales cu energie eoliană și hidroenergie, diversificându-ne și mai mult mixul energie regenerabilă, cu active situate în cele mai căutate regiuni din România, cu viteze puternice ale vântului. Strategia noastră regională în domeniul energiilor regenerabile vizează generarea de energie pe piețe atractive, cu un portofoliu de tehnologie diversificat. Europa de Sud-Est este o piață din ce în ce mai interconectată, cu prețuri convergente la energie și, astfel, valoarea poate fi creată din sinergiile adiacente în tranzacționare, aprovizionare și diversificare a riscurilor.”

Citigroup Global Markets Europe AG și Euroxx Securities SA acționează în calitate de consilieri financiari, iar Clifford Chance în calitate de consilier juridic al Grupului PPC în legătură cu achiziția.
Încheierea Achiziției este de așteptat să aibă loc până în al patrulea trimestru al anului 2024 și va fi supusă anumitor condiții preliminare obișnuite pentru acest tip de tranzacție, inclusiv, printre altele, autorizarea din partea autorităților antitrust relevante.

PPC este cea mai mare companie de utilități electrice din sud-estul Europei, activităţi în domeniul producerii, distribuţiei, operării reţelei şi vânzării de produse şi servicii energetice avansate în Grecia, România şi Macedonia de Nord. PPC are o capacitate totală instalată de 11,5 GW, constând în instalații termale, hidro și energie regenerabilă cu o producție anuală totală de aproximativ 20 TWh, în timp ce în rețele baza totală de active reglementate se ridică la aproximativ 4,3 miliarde EUR. Grupul PPC este principalul furnizor de energie electrică din Grecia și România, deservind 8,8 milioane de clienți în total, oferindu-le aproximativ 33 TWh de energie și o gamă largă de produse și servicii energetice. PPC este listată public, iar acțiunile sale sunt tranzacționate pe Piața Principală a Bursei din Atena.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Fiul unui renumit actor, închisoare pe viață pentru o crimă înfiorătoare
S-au închis în toaleta avionului de întoarcere din Thailanda, apoi i-am fotografiat intimi în seara...
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și...
Albanezul care l-a înjunghiat pe patronul restaurantului Nuba a fost ucis în Belgia. Elis Rroshkodoli...
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut...
Ucraina cere României să-i livreze sistemul Patriot promis: „Plătim toate aceste întârzieri cu pierderi de...
Singura zodie care este binecuvântată de astre în septembrie 2024. Va lovitura pe toate planurile!
Povestea emoționantă a unui român, fost luptător MMA, care a învins moartea: „Am renăscut după...
Şi-au cumpărat o vacanţă de lux în Grecia, dar s-au trezit cu condiţii de lumea...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Motivul incredibil pentru care un om a servit urșilor miere în boluri! A surprins tot...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Iei amendă dacă nu declari pierderea permisului de conducere?
S-a ales locul unde va avea loc Eurovision 2025
MARELE inventator UITAT care și-a trăit ultimii ani într-un cămin de bătrâni
Elena Udrea, devastată. Suferă teribil în închisoare: Am fost din nou propusă...
Cel mai greu moment pentru Elena Udrea: Plânge în fiecare noapte
Ispita Maria, cea mai fierbinte si „periculoasă” apariție la un eveniment. Cum a apărut, fără...
Ce pot face românii în cazul pensiilor recalculate greșit. Pașii pe care trebuie să-i urmeze
Ileana Sterp traversează o perioadă dificilă din viața sa! Soțul său a fost implicat într-un...
România, împărțită între furtuni violente și caniculă severă! Avertismentul meteorologilor pentru perioada următoare
BANCUL ZILEI. Vizita la spital l-a lăsat pe Bulă fără apetit sexual: Nu înțelegem!
Hipparchus, părintele trigonometriei