Florinel Coman, CONDAMNAT definitiv după ce a condus cu un permis fals. Atacantul echipei naționale și-a recunoscut faptele

Publicat: 03/09/2024, 08:00

Florinel Coman a fost condamnat definitiv de magistrații Judecătoriei Lehliu Gară după ce, cu trei ani în urmă, a fost prins pe Autostrada Soarelui în timp ce conducea cu un permis fals, cumpărat din Ucraina. Fotbalistul și-a recunoscut toate faptele și a fost de acord inclusiv cu pedeapsa decisă de magistrați.

Atacantul echipei naționale de fotbal, Florinel Coman, a fost oprit de polițiștii rutieri, pe Autostrada A2, la sfârșitul lui februarie 2021. Coman venea de la Constanța la volanul unui Audi A7 și conducea cu 165 de kilometri pe oră în condițiile în care limita de viteză de 130 km/h.

Sportivul a arătat polițiștilor un așa-zis „permis internațional” ce părea a fi emis de autoritățile ucrainene. Actul respectiv a fost oprit imediat, iar pe numele lui Coman a fost întocmit un dosar penal.

Ancheta a fost îngreunată de războiul din Ucraina

Deoarece verificarea s-a făcut în județul Călărași, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară. Pentru a construi probatoriul, procurorii au trimis în Ucraina o adresă prin care au solicitat să li se răspundă dacă Florinel Theodor Coman a urmat vreo școală de șoferi în această țară și dacă a susținut vreun examen.

Pentru că în perioada respectivă Ucraina a fost atacată de armata rusă, nu s-a mai sinchisit nimeni să le răspundă procurorilor români de la Lehliu Gară. Ca urmare, o lungă bucată de vreme, ancheta a intrat în impas.

Totuși, pentru falsuri identice, instanțele românești condamnaseră deja mai multe persoane, printre care și liderul interlop Mircea Băluș, zis Nebunu, unul dintre liderii grupării Sportivilor din București. Acesta arătase la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac tot un permis internațional cumpărat din Ucraina, iar în decembrie 2021 fusese condamnat definitiv, de Curtea de Apel Arad, la un an și o lună de detenție.

Coman a făcut acord de recunoaștere

Surse judiciare au declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că, în cursul lunii aprilie, Florinel Coman a făcut un acord de recunoaștere în cadrul căruia a menționat că permisul pe care l-a arătat polițiștilor rutieri era fals și fusese cumpărat online pentru suma de 1.500 de euro.

În urma acordului de recunoaștere, la data de 22 aprilie, Coman a fost condamnat, pentru trei capete de acuzare, la 11 luni de închisoare cu suspendare.

Fotbalistul a primit 9 luni pentru conducere fără permis, 2 luni pentru uz de fals și 4 luni pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

„În temeiul art. 38 Cod pen. rap. la art. 39 alin. 1, lit. b) Cod pen. aplică inculpatului Anonimizat 1 (n.r. Florinel Coman) pedeapsa rezultantă a închisorii de 11 luni (determinată ca urmare a adăugării la pedeapsa cea mai grea, a închisorii de 9 luni, a unei treimi din celelalte pedepse, respectiv 1/3 din 6 luni -2 luni)”, se arată în decizia instanței.

Atacantul, obligat să facă muncă în folosul comunității

Totodată, Coman a fost obligat să presteze 30 de zile de muncă în folosul comunității la Direcția Educație Cultural – Sportivă și Îngrijiri Comunitare din orașul Voluntari, să se prezinte la Serviciul de Probațiune Ilfov, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile și să urmeze un program de reintegrare socială.

În același timp, fotbalistul a fost condamnat să achite și cheltuielile judiciare, care au fost evaluate la 1.000 de lei.

Transferat recent la clubul Al-Gharafa, din Qatar, Florinel Coman a cerut instanței să-l ierte de obligația de a se prezenta la Serviciul de Probațiune, în condițiile în care se află sub contract cu o echipă din Golful Persic.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Poliția Rutieră, în alertă după ce zeci de permise false au fost vândute pe internet. Actele sunt foarte bine făcute

FCSB, victima unei înșelăciuni online la care și un club arab a căzut pradă! Milioane de euro, evaporate într-un cont fantomă pentru Florinel Coman

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Un astronaut de pe Stația Spațială Internațională a auzit „sunete ciudate” de la capsula...
Florinel Coman, condamnat la 11 luni de închisoare și muncă în folosul comunității! A recunoscut...
FOTO. Cristiano Ronaldo și Georgina au fost fotografiați în apă, în timpul unor momente intime,...
Lecția pe care România și NATO trebuie să o învețe din experiența Ucrainei. Expert: „Asta...
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Ce prevede doctrina nucleară a Rusiei și de ce vrea Putin să o schimbe după...
Radu Brînzan, un polițist de 43 de ani din Groj, a murit în timp ce...
Ce pensie încasează Ștefania Rareș, solista preferată a soților Ceaușescu: „Eu încă nu am primit...
Afacerea care l-a convins pe Liviu să lase Anglia şi să se întoarcă în ţară....
Gheorghe Dincă a spus ce i-a făcut Alexandrei Măceșanu! Detalii șocante
Cine este Valentina Petrillo, atletul transgender, tatăl a doi copii, care s-a calificat în semi...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce se întâmplă dacă nu plătești amenda de parcare? În cât timp se prescrie sancțiunea
CNSAS: În perioada 1980-1989 au fost recrutaţi cei mai mulţi informatori din toată istoria României...
S-a AFLAT: Ce făcea SUNETELE CIUDATE la bordul navei spațiale de la Boeing?
Cutremur în cazul Caracal. Dincă iese nevinovat din închisoare?! S-a aflat după 5 ani
Criză în industria auto. Vești proaste pentru iubitorii de Volkswagen
Insula Iubirii, sezonul 8. Ce i-a făcut pe internauți să creadă că Daiana și Rareș...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Tavi Clonda, despre viața dincolo de rețelele de socializare. Ce spune artistul despre provocările de...
Larisa Iordache va deveni mamă pentru prima dată. Mesajul emoționant transmis de fosta campioană: ”Ne...
BANCUL ZILEI. Bulă și Ștrulă ies din saună: - Ce-i cu chestia asta? Porţi jartiere...
Îți place să dormi mai mult în weekend? Beneficiile miraculoase ale acestui obicei