Cele mai cunoscute surori din TENISUL de masă cuceresc Grecia!

Publicat: 03/09/2024, 09:59

Elena Zaharia, multiplă campioană la tenis de masă, va juca din acest sezon la AEK Atena, formație la care evoluează de un an și sora ei mai mare, Alina. Fetele sunt colege de echipă și la CSM Constanța și spun că dacă nu ar fi făcut tenis de masă, s-ar fi apucat de stand up comedy.

Tot timpul cu zâmbetul pe buze și puse pe glume, Elena și Alina Zaharia au un motiv în plus de bucurie! Elena, multiplă medaliată europeană la tenis de masă, a semnat cu gruparea AEK Atena, formație la care din sezonul trecut evoluează sora ei mai mare, Alina.

„Este primul meu an în care joc în altă ligă în afara României. Alina a jucat sezonul trecut la aceeași echipă și am zis că „mama super”! Numai bine, ne întâlnim și aici suntem în echipă și la Constanța și în Grecia”, a declarat Elena Zaharia, componentă a lotului național de tenis de masă.

Cele mai cunoscute surori din tenisul de masă cuceresc Grecia!

Grecia este tărâm necunoscut pentru Elena, care abia așteaptă să viziteze Atena: „Eu nu am fost niciodată în Grecia, asta este o ironie. Dar mă bucur că acum o să tot merg. Și după cum a spus Alina ok vizităm, cazare, mâncare, dar să și jucăm cel mai bun tenis al nostru”.

Știe că se poate baza pe sora ei să o plimbe prin oraș: „Da asta mă gândeam, ca Alina să fie ghidul meu. E numai bine am și ghid vorbește și în română. Avem și mult umor”.

Alina este încântată de Atena, mai ales că anul trecut și-a petrecut luna de miere în acest oraș. „Viața în Atena este superbă, hotelul îl avem fix lângă Acropolis, am vizitat, abia aștept să îmi duc și surioara. Este superb, mâncarea bună, ai ce să vizitezi”, a spus Alina Mușat.

Dacă nu ar fi făcut tenis de performanță, fetele știu ce meserie le-ar fi plăcut să aibă. „Cred că mai bine mergeam la stand up comedy împreună”, a anunțat Elena.

2024, primul an de seniorat pentru Elena

Elena Zaharia, multiplă medaliată europeană și mondială la tenis de masă, a fost până în 2023 cea mai bună junioară din România. Anul acesta, tânăra de 19 ani a făcut pasul la seniorat. „Pentru mine este o onoare să fac parte din lotul național de senioare, având în vedere că tocmai ce am ieșit de la juniori. Încerc pe zi ce trece să mă motivez tot mai mult și să mă autodepășesc”, a completat Elena Zaharia.

Pentru jucătoarea de tenis de masă, primul an de seniorat a fost unul dificil. „Cu suișuri și coborâșuri, am început bine cu Campionatul European de U 21, unde am câștigat două medalii de argint și una de aur, am jucat cele 3 finale. Apoi am participat la Mondialele de seniori, am fost cu echipa mare, după au urmat concursurile de seniori. Mai am europenele de seniori unde îmi doresc să joc din ce în ce mai bine și să mă depășesc”, a percizat Elena.

Cel mai frumos moment din tenis, cu CSM Constanța

Datorită tenisului de masă pe care îl practică de mici, cele două surori au trăit momente superbe. Fetele spun că cel mai frumos s-a petrecut chiar anul acesta. „Anul acesta am jucat cu echipa noastră din Constanța, chiar acasă, în cupele europene, cu o echipă din Franța și de fiecare dată dacă nu reușeam eu să câștig meciurile, o făcea Alina și tot timpul ne ajutam. Așa se întâmplă și în Superligă. Și în cupele europeane, sora mea a reușit să câștige două meciuri. Avem o poză foarte drăguță împreună, când eu o pup pe ea pe frunte”, a spus Elena Zaharia, jucătoare de tenis la CSM Constanța și AEK Atena.

Atunci când au timp, Alina și Elena și-l petrec împreună. Mai ales de când Alina s-a căsătorit și nu mai locuiește cu părinții și sora sa mai mică. „Când stăteam împreună mă enerva, că îmi scotea încărcătorul din priză, plecam o secundă din cameră, mi-l scoatea. Stingea lumina peste tot. Dar acum parcă mi-e dor de ea”, a spus Elena, iar Alina se amuză când își aduce aminte cât de bucuroasă a fost Elena atunci când ea s-a căsătorit: „Îmi spunea că ce bine îi pare că va avea camera ei, acum mă sună: Vreau să vin pe la tine, mi-e dor de tine”.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un american, surprins de viața din România: „Frate, am învățat că SUA sunt doar o...
Prințul Harry vrea să se întoarcă acasă! S-a gândit deja la un plan, ca să-și...
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de...
Lecția pe care România și NATO trebuie să o învețe din experiența Ucrainei. Expert: „Asta...
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Ce prevede doctrina nucleară a Rusiei și de ce vrea Putin să o schimbe după...
Meteorologii Accuweather anunță primele ninsori în România. Orașul în care va cădea prima zăpadă
Una dintre cele mai bune gimnaste, însărcinată pentru prima dată! Și-a etalat burtica pe internet
Nor de praf din deșertul Karakum deasupra României până joi noapte. Avertismentul meteorologilor
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă...
Pisica Vasi ar fi fost găsită! Oana Zăvoranu intervine, și ea, în cazul mascotei aeroportului...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce se întâmplă dacă nu plătești amenda de parcare? În cât timp se prescrie sancțiunea
Ucraina: Eşecul arestării lui Putin în Mongolia, o „lovitură grea” dată Dreptului
Fructul pe care să NU-L mănânci dacă iei medicamente!
Avertisment pentru cei cu termopane la bloc. Sunt obligați prin lege. Amenda e 4000 lei
Generalul Dumbravă a depus în dosarul de la DNA o înregistrare cu denunțătorul Hideg
Motivul pentru care Adrian Minune a fost dat jos de pe scenă în timpul unui...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Monica Pop a făcut destăinuiri despre cum o joacă era să se sfârșească tragic în...
Motivul pentru care Vlad Pascu a fost transferat la o clinică medicală: ”Îmi doresc este...
BANCUL ZILEI. Gheorghe: - Socru-meu și-o făcut operație de schimbare de sex!
O mâncare tradițională din Coreea de Sud ar putea dispărea din cauza schimbărilor climatice