Alfred Bulai a dat în judecată SNSPA în urma acuzațiilor de abuz sexual asupra unor studente. Ce decize a facultății l-a supărat pe fostul profesor

Alfred Bulai a dat în judecată SNSPA în urma acuzațiilor de abuz sexual asupra unor studente. Ce decize a facultății l-a supărat pe fostul profesor
Publicat: 05/09/2024, 08:24
Actualizat: 05/09/2024, 10:39

Fostul profesor al SNSPA, Alfred Bulai, reținut pentru abuz în funcție și agresiune sexuală, a dat în judecată Universitatea contestând decizia de a-i se desface contractul de muncă, luată în urma scandalului în care este implicat.

Alfred Bulai, fost profesor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a intentat acțiune în instanță împotriva universității după ce i-a fost desfăcut contractul de muncă în urma unei investigații publicate de Snoop.ro, potrivit unei declarații făcute de decanul Facultății de Științe Politice, Cristian Pîrvulescu, pentru HotNews.ro.

Decizia de desfacere a contractului de muncă al lui Alfred Bulai a fost luată de SNSPA pe 6 august, în urma unei hotărâri a Comisiei de Etică a universității, care a stabilit, cu unanimitate de voturi, că Bulai a încălcat prevederile Codului de Etică.

Comisia a analizat 10 sesizări și mărturii care au condus la concluzia că profesorul a folosit abuziv funcția sa pentru a exercita presiuni asupra studentelor.

Bulai, reținut pentru infracțiunile de abuz în funcție și agresiune sexuală, a fost acuzat că ar fi hărțuit sexual studentele în cadrul activităților academice.

Cristian Pîrvulescu a confirmat că SNSPA a primit deja o notificare privind procedura juridică demarată de Bulai.

„Domnul Bulai a notificat SNSPA în legătură cu o procedură juridică. Ieri (n.r. – marți, 3 septembrie) cred că s-a primit la serviciul juridic această notificare, din câte înțeleg, pentru desfacerea abuzivă a contractului de muncă”, a declarat decanul.

Pîrvulescu a subliniat că, din cauza acestei acțiuni în instanță, universitatea trebuie să fie rezervată în declarațiile publice privind cazul:

„Asta ne obligă să fim cât se poate de rezervați în comentariile pe care le facem, pentru că ele pot fi interpretate din punct de vedere juridic”.

Reținerea lui Bulai: „Un sentiment de oroare și groază”

Pîrvulescu a explicat că, după discuția cu procurorul de caz, nu a fost surprins de reținerea lui Alfred Bulai, dar a subliniat impactul negativ asupra imaginii universității.

„După discuția cu procurorul, nu am fost șocat de această situație. Pe de altă parte, daunele de imagine suferite de SNSPA sunt greu de cuantificat și fiecare nou element complică și mai mult situația”, a spus el.

Decanul a adăugat că astfel de comportamente sunt inacceptabile și și-a exprimat speranța că acest caz va conduce la o reformă legislativă privind hărțuirea sexuală.

Alfred Bulai, carieră de 14 ani la SNSPA

Bulai, în vârstă de 61 de ani, a ocupat funcția de prodecan al Facultății de Științe Politice timp de 14 ani, între 2001 și 2015.

În 2016, el a fost numit membru în Consiliul de administrație al TVR, iar ulterior a ocupat funcția de director al Departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, post din care a câștigat peste un milion de lei până în 2022.

Alfred Bulai a fost reținut pe 4 septembrie, după ce jurnaliștii de la Snoop.ro au publicat, la finalul lunii iulie, o investigație în care au detaliat abuzurile sexuale comise de acesta asupra studentelor.

Potrivit investigației, Bulai le cerea studentelor să se dezbrace pentru a le oferi feedback academic și le invita la terase unde le punea întrebări despre viața lor sexuală.

Noi audieri în cazul lui Alfred Bulai sunt programate pentru joi, 5 septembrie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Citește mai mult pe acest subiect:

Alina GORGHIU, după REȚINEREA lui Alfred BULAI: Dacă victimele simt că nu au cu cine să vorbească, la ministrul Justiției, ușa le este deschisă!

Alfred Bulai a fost reținut, după ce domiciliul său a fost percheziționat, în dosarul agresiunilor sexuale de la SNSPA. „Hai, mă, lăsați-mă în pace”

UPDATE | O fostă STUDENTĂ a lui Alfred Bulai a fost audiată 7 ore de anchetatori. Profesorul este acuzat de hărțuire sexuală

Asistenta lui Alfred Bulai, audiată ca martor în dosarul fostului profesor de la SNSPA, a făcut primul studiu românesc privind capitalul erotic

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
De ce a fost demis Dmitro Kuleba, ministrul afacerilor externe de la Kiev. Explicațiile lui...
Bomba anului! Ilie Năstase se 'călugăreşte'. Se retrage lângă mănăstire
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de...
Marea provocare la care ucrainenii sunt obligați să găsească o soluție. General: „Problema e că...
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Cristina Irimie, o profesoară de matematică din România, se află printre victimele atacului armat de...
Angela Similea a împlinit 78 de ani recent, uitată de toată lumea. Cum arată acum
„Am învins un cancer, acum mănânc viața cu totul”! Celebrul antrenor a trecut prin momente...
La noapte, furtunile revin în sud-estul țării. ANM anunță ploi torențiale şi vijelii până vineri...
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
„Vino acasă la mine. Te iubesc” Alexandru, un român de 28 de ani, a dispărut...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Contractul de montare a radarelor fixe, semnat! Unde vor fi amplasate acestea
POLITICO: Operaţiunile psihologice secrete ale lui Putin în Europa, dezvăluite de FBI / Germania, considerată...
S-a aflat de ce ÎMBĂTRÂNIM! Ce se întâmplă, de fapt, în corp?
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut: A plecat în altă parte…
Marcel de la „Insula iubirii”, în lacrimi. Ce l-a făcut pe musculos să plângă
Asia Express, sezonul 7. Ce echipă a ajuns prima la Irina Fodor, în cursa pentru...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Alin Oprea, despre conflictele din trupă cu Tavi Colen, apărute după căsătorie. “Fiecare a început...
Garda de corp a lui Salman Khan, despre incidentul controversat de la International Indian Film...
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Un porc a fost operat de la peste 9.000 de kilometri distanță