Noi audieri în dosarul „Alfred Bulai”. Fostul profesor SNSPA a ieșit din sediul Parchetului, procurorii cer ARESTAREA

Publicat: 05/09/2024, 11:34
Actualizat: 05/09/2024, 11:55

Procurorii și polițiștii continuă, joi, ancheta în cazul fostului profesor Alfred Bulai, acuzat de hărțuire și abuz sexual asupra studentelor de la SNSPA.

UPDATE – 11:30Alfred Bulai a ieșit de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei. Fostul profesor de la SNSPA nu a făcut nicio declarație în fața jurnaliștilor. Procurorii cer arestarea lui Alfred Bulai.

Se cere arestarea preventică a lui Alfred Bulai. Ce acuzații grave îi aduc procurorii

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor și analist politic, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unor studente din cadrul S.N.S.P.A. – Școala de Studii Politice și Administrative – organele de cercetare penală din cadrul D.G.P.M.B. Secția 2 Poliție au dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, faptă prevăzută de art. 299 alin. (1) C.pen..

Ulterior, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au extins cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută de art. 219 alin. (1) și (2) lit. a) C.pen.

În cursul zilei de 20.08.2024, după obținerea autorizărilor legale de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul instanței competente, au fost puse în executare mandate de percheziție domiciliară la sediile S.N.S.P.A. și la Centrul Internațional de Conferințe Batiștei – „Hotel S.N.S.P.A.”.

  • În cursul zilei de 04.09.2024, după obținerea autorizărilor legale de la judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul instanței competente, au fost puse în executare mandate de percheziție domiciliară la locuința persoanei bunuite de comiterea faptelor, precum și la domiciliul altor persoane fizice.
  • La data de 04.09.2024, după aducerea la cunoștință a calității procesuale, precum și a drepturilor și obligațiilor prevăzute de legea procesual-penală, față de suspect s-a dispus măsura preventivă a reținerii.
  • La data de 05.09.2024, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, fiind reținută următoarea situație de fapt:
  • La data de 04.07.2022, în timp ce se aflau în camera în care era cazat inculpatul, în contextul sesiunii individuale de feedback din ultima zi a stagiului de practică efectuat în com. Sadova, jud. Suceava, prin exercitarea de presiuni psihice, umilirea și prin impunerea unei anume conduite privind viața sa sexuală, profitând totodată de poziția de autoritate decurgând din relația cadru didactic – student, a constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou, în vederea obținerii satisfacției sexuale;

În perioada 29.06.2023 – 09.07.2023, în cadrul stagiului de practică efectuat în com. Albac, jud. Alba, aflându-se singuri în camera unde inculpatul era cazat, în contextul ședinței individuale de feedback, profitând de poziția de autoritate asupra persoanei vătămate decurgând din relația cadru didactic – student, a pretins din partea acesteia, în mod indirect, prin sugestii sexuale conotative, în vederea obținerii satisfacției sexuale, favoruri de natură sexuală, respectiv ca persoana vătămată să se dezbrace de tricou și sutien în fața sa;

  • În perioada 29.06.2023 – 09.07.2023, în cadrul stagiului de practică efectuat în com. Albac, jud. Alba, prin constrângere morală și, totodată, profitând de poziția de autoritate pe care o avea asupra acesteia în baza relației cadru didactic – student, în vederea obținerii satisfacției sexuale, a comis împotriva persoanei vătămate acte de natură sexuală materializate în îmbrățișări, încercarea de a o săruta cu forța precum și atingeri cu tentă sexuală la nivelul spatelui, umerilor și picioarelor;
  1. În perioada decembrie 2023 – mai 2024, profitând de poziția de autoritate asupra persoanei vătămate decurgând din relația cadru didactic – student, a pretins din partea acesteia, în mod indirect și repetat, prin sugestii sexuale conotative, favoruri de natură sexuală, respectiv să întrețină relații sexuale.

Faptele mai sus descrise realizează conținutul infracțiunilor de i) agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. (1) și (2) lit. a) C.pen. cu aplic. art. 3 C.pen., ii) folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, prev. de art. 299 alin. (2) C.pen. cu aplic. art. 3 C.pen., iii) agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. (1) și (2) lit. a) C.pen. cu aplic. art. 3 C.pen. și iv) folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, prev. de art. 299 alin. (2) și (3) C.pen., toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului, urmând ca propunerea să fie soluționată de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București”, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 – București.

Articol inițial

Cercetările au trecut la stadiul „in personam”

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și polițiștii care anchetează dosarul de folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, deschis împotriva fostului profesor Alfred Bulai de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), continuă  audierile în acest caz.

Joi – 5 septembrie 2024 – sunt așteptate noi audieri în acest dosar, care vizează mai multe acuzații publice de hărțuire sexuală formulate de foste și actuale studente ale SNSPA împotriva sociologului Alfred Bulai.

În urma acestor acuzații, cercetările inițiale, care se desfășurau in rem, vizând doar faptele, au trecut la stadiul de in personam, Alfred Bulai fiind acum suspect oficial în acest caz.

Ordonanța de reținere emisă pentru 24 de ore pe numele lui Bulai va expira în cursul după-amiezii de joi

Ordonanța de reținere emisă pentru 24 de ore pe numele lui Bulai va expira în cursul după-amiezii de joi, iar procurorul de caz urmează să decidă dacă va propune prelungirea acesteia sau va adopta alte măsuri preventive.

La audierile de miercuri, Alfred Bulai a refuzat să facă orice declarație, prevalându-se de dreptul la tăcere. Tot miercuri, anchetatorii au efectuat percheziții la domiciliul fostului profesor și la locuințele altor două persoane, după ce, anterior, descinderile avuseseră loc la trei sedii ale SNSPA.

Cazul lui Alfred Bulai a ieșit la lumină în urma unei investigații publicate la finalul lunii iulie de către site-ul Snoop.ro. Jurnaliștii au relatat că Bulai le cerea studentelor să se dezbrace pentru a le oferi feedback academic și le invita la terase, unde discuta despre viața lor sexuală.

Citește mai mult pe acest subiect: 

Alfred Bulai a dat în JUDECATĂ SNSPA în urma acuzațiilor de abuz sexual asupra unor studente. Ce decize a facultății l-a supărat pe fostul profesor

Alina GORGHIU, după REȚINEREA lui Alfred BULAI: Dacă victimele simt că nu au cu cine să vorbească, la ministrul Justiției, ușa le este deschisă!

Alfred Bulai a fost reținut, după ce domiciliul său a fost percheziționat, în dosarul agresiunilor sexuale de la SNSPA. „Hai, mă, lăsați-mă în pace”

UPDATE | O fostă STUDENTĂ a lui Alfred Bulai a fost audiată 7 ore de anchetatori. Profesorul este acuzat de hărțuire sexuală

Asistenta lui Alfred Bulai, audiată ca martor în dosarul fostului profesor de la SNSPA, a făcut primul studiu românesc privind capitalul erotic

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
De ce a fost demis Dmitro Kuleba, ministrul afacerilor externe de la Kiev. Explicațiile lui...
Bomba anului! Ilie Năstase se 'călugăreşte'. Se retrage lângă mănăstire
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de...
Marea provocare la care ucrainenii sunt obligați să găsească o soluție. General: „Problema e că...
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Cristina Irimie, o profesoară de matematică din România, se află printre victimele atacului armat de...
Angela Similea a împlinit 78 de ani recent, uitată de toată lumea. Cum arată acum
„Am învins un cancer, acum mănânc viața cu totul”! Celebrul antrenor a trecut prin momente...
La noapte, furtunile revin în sud-estul țării. ANM anunță ploi torențiale şi vijelii până vineri...
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
„Vino acasă la mine. Te iubesc” Alexandru, un român de 28 de ani, a dispărut...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Contractul de montare a radarelor fixe, semnat! Unde vor fi amplasate acestea
POLITICO: Operaţiunile psihologice secrete ale lui Putin în Europa, dezvăluite de FBI / Germania, considerată...
S-a aflat de ce ÎMBĂTRÂNIM! Ce se întâmplă, de fapt, în corp?
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut: A plecat în altă parte…
Marcel de la „Insula iubirii”, în lacrimi. Ce l-a făcut pe musculos să plângă
Asia Express, sezonul 7. Ce echipă a ajuns prima la Irina Fodor, în cursa pentru...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Alin Oprea, despre conflictele din trupă cu Tavi Colen, apărute după căsătorie. “Fiecare a început...
Garda de corp a lui Salman Khan, despre incidentul controversat de la International Indian Film...
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Un porc a fost operat de la peste 9.000 de kilometri distanță