Nicolae Ciucă, alias, „Eroul de la Nassiriya”, a devenit eroul principal într-un reportaj realizat de ziariștii de la Recorder, în care sunt demontate faptele sale de eroism de către doi generali italieni și un polițist militar român. Profilerul H.D. Hartmann explică, la Gândul Exclusiv, de ce crede că lucrurile au ieșit la iveală abia după 20 de ani.
A fost nevoie de 20 de ani și de o carte semnată de generalul Nicolae Ciucă, ca să se afle că Bătălia de la Nassiriya, din Irak, a fost un fake news în ceea ce privește eroismul candidatului PNL la președinția României. Ba mai mult, acesta și-a abandonat camarazii de arme într-o ambuscadă. De ce faptele au fost dezvăluite abia acum este un aspect pe care analistul politic H.D. Hartmann a încercat să-l lămurească în emisiunea de la Gândul Exclusiv.
Apariția lui Mircea Geoană a influențat o decizie. Generalul Ciucă nu se bucură de sprijinul SUA, este un mit. El a fost mereu sprijinit de Special Forces. Acum 3 ani, a avut loc, pe una din liniile securizate ale armatei, o întâlnire. Si a intrat la un moment dat cineva care il sprijină pe Ciucă si am avut cu el o discuție dură. Mi-a reproșat că nu îl sprijin pe Ciucă. I-am întrebat ce a căutat la cabinetul unui ministru fără să anunțe? Cu un an înainte, avusese loc vizita a doi senatori americani în România. Senatorii nu au voie sa părăsească țara decât în vizită oficială. Ei au venit pe persoană fizică, să facă trafic de influență. Un general al Armatei Române nu are voie să permită asemenea derapaje, a declarat H.D. Hartmann
În ciuda folclorului urban, care promovează ideea că Nicolae Ciucă se bucură de sprijinul SUA în demersul său de candidat la președinția României, H.D. Hartmann argumentează de ce lucrurile nu stau chiar așa cum sunt promovate de liberali.
SUA nu intervin în politicile, în mecanica electorală, așa abraziv, a mai spus Hartmann.
CITEȘTE ȘI: