Bunurile fetei ucise pe litoral, folosite ca probe, sunt încă la TRIBUNAL. Mama Alinei, nevoită să recupereze în instanță banii de pe cardul fiicei

Bunurile fetei ucise pe litoral, folosite ca probe, sunt încă la TRIBUNAL. Mama Alinei, nevoită să recupereze în instanță banii de pe cardul fiicei
Paulina Anăcuță vrea să facă demersurile necesare pentru a recupera bunurile fiicei sale, inclusiv cardul bancar al acesteia
Publicat: 12/09/2024, 08:00

Mama Alinei Ciobanu, fata de 18 ani ucisă într-un hotel din stațiunea Saturn de către cea mai bună prietenă, încearcă să recupereze bunurile pe care fiica ei le avea asupra sa în seara crimei. Este vorba despre haine, încălțăminte, telefonul mobil, dar și cardul bancar, care au fost consemnate ca probe în timpul procesului și care au rămas la Tribunalul din Constanța. Alina Ciobanu ar fi avut pe card în jur de 2.000 de lei, bani pe care îi pusese deoparte pentru a se înscrie la școala de șoferi.

  • Procedura pentru a putea intra în posesia acestor bani, pe care-i așteaptă ca pe pâinea caldă, deoarece este strâmtorată financiar, ar fi, însă, una complicată.
  • Paulina Anăcuță trebuie fie să obțină un certificat de moștenitor, fie să îi cheme în judecată pe ceilalți patru copii ai săi.

Pe 4 iulie, Loredana Atănăsoaie (18 ani), tânăra care, vara trecută, şi-a ucis prietena de aceeași vârstă cu ea, la Saturn, după care i-a pus trupul într-un geamantan şi l-a abandonat într-un parc din Mangalia, a fost condamnată definitiv la 16 ani de închisoare.

„Este foarte greu cu banii. Nicoleta, fata cea mică, este în clasa a IX-a, la Vaslui, trebuie multe și la școală”

La două luni de la încheierea procesului, mama Alinei, Paulina Anăcuță, vrea să recupereze bunurile pe care fiica ei le luase cu ea pe litoral: un troler cu haine și încălțăminte, telefonul mobil și cardul bancar. Obiectele care au fost consemnate ca probe pe durata procesului se află depozitate într-o cameră de corpuri delicte de la Tribunalul Constanța.

Pentru a putea recupera bunurile, mama Alinei i-a cerut sprijinul avocatului Florin Răican, apărătorul familiei în procesul cu Loredana Atănăsoaie. Miza nu o reprezintă neapărat hainele și telefonul Alinei, cât cardul pe care tânăra avea și banii economisiți pentru a se înscrie la școala de șoferi. Fiind strâmtorată, acești bani i-ar fi de mare ajutor Paulinei Anăcuță.

Este foarte greu cu banii. Nicoleta, fata cea mică, este în clasa a IX a, la Vaslui, trebuie multe și la școală. Stau foarte rău cu banii. Nu știu câți bani avea Alina pe card”, a spus, pentru Gândul, Paulina Anăcuță.

”Strângea bani ca să plătească școala de șoferi”

În timp ce femeia speră că banii din contul fiicei sale decedate o vor ajuta să depășească impasul financiar în care se află, avocatul Florin Raicu crede că Alina nu avea pe card cine știe ce sumă.

Mama Alinei spera să găsească în cont sume mari de bani, dar, din ce știu eu, nu sunt mari, o sa aibă poate o dezamăgire. Sunt undeva la 2.000 de lei, dacă or mai fi și ăștia în cont. Vom face o adresă către bancă pentru comunicarea soldului. Am făcut niște calcule pe unde a mai lucrat Alina și cât a încasat. Ar fi ce mai avea din salariile pe două luni, a primit și o indemnizație de asigurări sociale, dar sume din care nu puteai să economisești. Strângea bani ca să plătească școala de șoferi”, ne-a spus avocatul Florin Raicu.

”Singura variantă este cea în instanță”

Mai mult, procedura pentru a putea recupera de la bancă banii de pe cardul Alinei este una greoaie. Mama fetei ucise are două variante: fie obține un certificat de moștenitor, fie trebuie să-și cheme în judecată ceilalți patru copii, doi băieți și două fete, pentru dezbaterea succesiunii și care să susțină în instanță că nu au pretenții la moștenire.

Nu poate să solicite băncii lichidarea contului bancar decât cu certificat de moștenitor sau o hotărâre judecătorească. Ar fi greu cu certificatul de moștenitor, deoarece copiii sunt plecați prin toată lumea, doar fata cea mică, de 16 ani, este în țară, așadar, singura variantă este cea în instanță. Tendința copiilor este să renunțe în favoarea mamei. Tatăl fetei nu este interesat, iar fiica cea mare, care locuiește în Anglia și care a fost în țară, a dat deja declarație la notar că nu dorește să fie moștenitor”, a explicat avocatul Florin Raicu.

I-a transportat cadavrul cu taxiul

Pe 5 august s-a împlinit un an de la moartea Alinei Ciobanu, tânăra de 18 ani care a fost ucisă de prietena sa din copilărie, Loredana Atănăsoaie, în camera unui hotel din Saturn, unde lucrau amândouă în perioada sezonului estival. Loredana și-a înjunghiat mortal prietena, în urma unui conflict, cele două fete având o relație tensionată de mai mult timp.

După ce și-a omorât colega de cameră, care îi era și cea mai bună prietenă, ucigașa i-a pus trupul fără viață într-o valiză, a chemat un taxi și a transportat cadavrul până la un parc din Mangalia, unde l-a abandonat sub o bancă.

Criminala a mărturisit în fața anchetatorilor că și-a împiedicat prietena, care se zbătea în mâinile ei, să strige după ajutor și că, timp de 30 de minute, a privit-o până când și-a dat ultima suflare.

CITEȘTE ȘI:

Criminala care și-a ucis prietena, a pus-o în geamantan și a lăsat-o într-un parc pe litoral așteaptă PEDEAPSA. ”Sper să iasă bătrână din închisoare”

EXCLUSIV | Motivul ȘOCANT pentru care Loredana a desfigurat-o pe Alina, după ce a ucis-o! Declarații exclusive despre crima de la Mangalia

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Mircea Geoană - prima zi de campanie, prima gafă: „Dumnezeu să-i dea sănătate” Regelui...
Drama prin care trece Gabriel Vasiliu după gratii, de când a auzit că soția lui...
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată...
Crima oribilă care a șocat Europa. O finalistă Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și...
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda!...
ANALIZĂ Cum stau principalii candidați pentru Cotroceni în sondajele de opinie din ultimele două luni
EXCLUSIV | Cine este noul ”Burlac”? Am aflat toate detaliile show-ului: ”S-au înscris la casting...
Data la care intră primele pensii MAJORATE. Anunț oficial pentru toți pensionarii
Forma de învățământ care câștigă tot mai mulţi adepţi printre tineri, în România. Studiază, sunt...
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu...
Ce a făcut Gabriel Vasiliu după ce a aflat că soția lui ar fi fost...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Este bine să ții piciorul pe frână când stai la semafor, sau nu?
Coreea de Nord lansează rachete cu rază scurtă de acţiune pentru prima dată în ultimele...
Premieră ASTRONOMICĂ! Ce au observat pe suprafața unei stele gigantice?
Rusia avertizează: Suntem gata să folosim arme nucleare
Parfumul perfect în funcție de zodie. Ce ți se potrivește cel mai bine
Muncitorii din Vaslui săpau pentru a construi un spital, dar când au văzut ce era...
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de...
VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt...
Selena Gomez, adevărul sfâșietor despre motivul pentru care nu poate avea copii: "Mi-ar pune viața...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Doctore, doctore, toată lumea îmi spune că sunt urât!
Un studiu confirmă: Există o legătură bizară între Alzheimer și bolile de inimă!