(P) CARAVANA „Ilfov, prin ochii tăi” a ajuns la DOBROEȘTI/ Beneficiarii au patru zile la dispoziție pentru a-și testa OCHII

(P) CARAVANA Ilfov, prin ochii tăi a ajuns la DOBROEȘTI/ Beneficiarii au patru zile la dispoziție pentru a-și testa OCHII
Publicat: 09/09/2024, 12:30
Actualizat: 10/09/2024, 16:55

Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Primăria Dobroești, precum și cu Spitalul Clinic de Urgență Ilfov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea desfășoară, începând de luni, 09.09.2024, proiectul de interes public ,,Ilfov, prin ochii tăi”. Caravana va staționa în incinta Sediului S.P.C.L. Evidenta Populației și Stare Civilă Dobroești, Strada Nicolae Bălcescu nr. 13B, Dobroești, Ilfov, în perioada 09.09.2024 – 13.09.2024, în intervalul 09:30-16:00.

Programările se pot efectua la numărul de telefon – 0755 031 717 sau în cadrul primăriei Dobroești,  Direcția Asistență Socială.

După încheierea a 35 de campanii ,,Ilfov, prin ochii tăi” în localitățile Jilava, Vidra, Măgurele, Bragadiru, Domnești, Mogoșoaia, Buftea, Dragomirești Vale, Clinceni, Cernica, Dărăști-Ilfov, 1 Decembrie, Nuci, Grădiștea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Ciolpani, Afumați, Petrăchioaia, Snagov, Periș, Găneasa, Brănești, Ciorogârla, Copăceni, Berceni, Chiajna, Pantelimon, Glina, Cornetu, Tunari, Otopeni, Ștefăneștii de Jos, Chitila și Corbeanca în intervalul 26.06.2023 – 06.09.2024, 20 428 de ilfoveni au beneficiat de consultații optometrice gratuite, în urma cărora au fost prescrise 33 131de perechi de ochelari cu dioptrii. Menționăm că 13 164 de beneficiari au primit câte două perechi de ochelari (aproape și distanță), iar 26 de persoane cu beneficiat de trei perechi de ochelari (distanță, aproape și distanță intermediară indicați pentru calculator).

Unic la nivel național, proiectul presupune deplasarea unei echipe mobile formată dintr-un optometrist, un optician și aparatura de optică medicală, necesară efectuării consultațiilor, în fiecare localitate din Ilfov care semnează protocolul de cooperare cu celelalte părți implicate.

Cum vă puteți înscrie în acest proiect, ca beneficiari

Pentru a putea fi înscriși, solicitanții sunt obligați să facă dovada apartenenței în categoria grupurilor vulnerabile prin documente care le certifică situația de fapt.

Proiectul se adresează persoanelor vârstnice și persoanelor încadrate în categorii vulnerabile, cu vârsta de peste 18 ani, care trebuie să întrunească, cumulativ, următoarele condiții de eligibilitate: să aibă domiciliul sau reședința pe raza județului Ilfov și să fie ori pensionar(cu maxim 2500 lei venituri) sau component al unui grup vulnerabil(peste 18 ani). Din această ultimă categorie, fac parte: persoanele cu dizabilități (certificat handicap); beneficiari de ajutor social/șomaj/pensie de urmaș cu venit cumulat de maximum 2500 lei; persoane cu venit cumulat per membru de familie de maximum 2500 lei; familii monoparentale cu venit de maximum 2500 lei per membru de familie; familii cu mai mult de doi copii cu venit de maximum 2500 lei per membru familie; persoane lipsite de locuințe și adăpost.

Firma  poate efectua, cu o caravană, un număr de maximum 40 de consultații/zi și poate staționa, conform protocolului, până la 20 de zile/localitate. Durata de staționare a caravanei per localitate  va fi stabilită în funcție de numărul de beneficiari care solicită programări. În cazul în care fluxul de programări este foarte mare, firma poate suplimenta numărul caravanelor. Costurile echipelor suplimentare vor fi suportate integral de către Consiliul Județean Ilfov.

Obligațiile celor două unități medicale partenere sunt de a asigura, în mod gratuit, și de a stabili consultațiile oftalmologice pacienților, ca urmare a recomandărilor specialiștilor, în baza biletului de trimitere emis de medicul de familie.

Prin această campanie, Consiliul Județean Ilfov își propune să crească nivelul de informare și conștientizare al populației cu privire la afecțiunile oculare și importanța efectuării la timp a examenelor optometrice pentru corecția și detectarea precoce a afecțiunilor de vedere.

Protocolul de cooperare a fost adoptat, cu unanimitate de voturi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Ilfov din luna aprilie, urmând a fi pus în aplicare pe măsură ce va fi supus aprobării și adoptat prin hotărâre de consiliu local, la nivelul fiecărei UAT din Ilfov care dorește să se înscrie în program. Campania ,,Ilfov, prin ochii tăi” se va desfășura pe parcursul a 12 luni, cu posibilitatea prelungirii protocolului de cooperare, cu acordul părților. Până în momentul de față, 39 de localități au aderat la proiect.

Consiliul Județean Ilfov va continua acțiunile și proiectele ce vizează conștientizarea și importanța prevenției  precoce în ceea ce privește aspectele ce țin de sănătatea individuală și colectivă a populației din Ilfov.

CITEȘTE ȘI:

(P) La Măgurele, începe Festivalul Copilăriei/ Organizatorii anunță două zile de distracție pentru copii, părinți și bunici

(P) Spitalul Universitar de Urgență București a deschis un ambulatoriu în orașul Chitila. Dr. Cătălin Cârstoiu: „Conexiunea cu SUUB este imediată”

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și...
Supărare mare în familia CATENA după nunta de 3 milioane de euro! Cum au fost...
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre...
Care este planul lui Trump pentru Ucraina. Expert de la Washington: „sacrifică Ucraina și ne...
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate...
Imagini cu bărbatul suspectat că a dat foc în Parlament, publicate de MAI. Autoritățile cer...
Se întoarce vara în România. Pe ce dată exactă revin căldurile, potrivit meteorologilor Accuweather
Bilete de odihnă și tratament pentru pensionarii români. Acte necesare și cine beneficiază de ele
O comună din România are propriul serviciu de alertare. Cum sunt avertizați oamenii în caz...
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
Când vor primi pensionarii restul de bani din pensiile recalculate greșit. Anunțul făcut de Casa...
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Codul Rutier 2024: Echipamente obligatorii pentru mașini. Șoferii pot primi amenzi usturătoare
Europa Centrală se pregăteşte pentru o nouă „apocalipsă" a inundaţiilor
MISTERUL de la Stonehenge se adâncește! Ce au găsit acum arheologii?
Cutremur major în România. Harta roșie a țării. Pe aceste orașe scrie dezastru
Zodiile sortite să rămână singure toată viață. Nimic nu le poate face fericite
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre...
Scandal de proporții între Pepe și Raluca Pastramă! Motivul pentru care artistul și-a dat fosta...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge la birou și urlă: - Adu-mi repede o cafea, măi săracule!
Apple AirPods Pro 2 vor funcționa ca proteze auditive, fără să fie nevoie de prescripție...