Final festiv la Sport Arena Streetball 2024: Andrei Pavel și Anghel Damian în duel cu campionii Europei din 2014. Toma Brenciu, coșul decisiv

Publicat: 10/09/2024, 20:04

Meciul demonstrativ în care Andrei Pavel, Anghel Damian și Virgil Stănescu au jucat împotriva campionilor Europei din 2014 a încheiat cu fast sezonul 2024 al circuitului național de baschet 3×3, BCR Sport Arena Streetball. Evenimentul a avut loc în weekend, pe terenurile din Universitatea Politehnică București.

Peste 570 de echipe și peste 2.500 de jucători au evoluat de-a lungul acestui sezon în cele șase turnee BCR Sport Arena Streetball, care au programat 950 de meciuri de baschet 3×3.

Ultimul eveniment a avut loc exact la un deceniu de la câștigarea Campionatelor Europene de baschet 3×3, iar Angel Santana, Bogdan Popescu și Cătălin Vlaicu, componenți ai naționalei României în 2014, au fost celebrați pe terenurile unde au pregătit această performanță.

Final festiv la Sport Arena Streetball 2024: Andrei Pavel și Anghel Damian în duel cu campionii Europei din 2014. Toma Brenciu, coșul decisiv

Momentele de bucurie și de distracție au fost molipsitoare, iar copii prezenți în tribune au intrat la rândul lor pe teren pe finalul partidei demonstrative. Coșul decisiv a fost marcat de fiul lui Horia Brenciu, Toma, practicant al acestui sport la clubul Fan Baschet.

Santana, Popescu și Vlaicu, medaliații cu aur din 2014, au fost premiați la finalul partidei de către Albini Prassa cu un ceas Tissot ediție specială „Săgeata Orientului”, ceas-omagiu creat pentru a sărbători povestea Companiei Franco-Română de Navigație Aeriană.

S-au stabilit campioanele din 2024

Sezonul 19 al BCR Sport Arena Streetball și-a stabilit campioanele la toate cele 14 categorii de vârstă, începând cu cei mai mici baschetbaliști de la sub 10 ani, până la veteranii de la categoria plus 35 de ani. Sportul Studențesc a reușit marea surpriză la Open Feminin, învingând la limită în finala, scor 14-13, pe CS Vâlcea 1924, echipă care câștigase patru turnee în acest sezon.

Echipa ucraineană Here for Beer s-a impus la Open Masculin după un turneu fără înfrângere și o finală câștigată înainte de limită, scor 21-15, în fața celor de la Agro Squad.

Anisia Pușcașu și Vladylslav Frolov au fost desemnați cei mai buni jucători ai competiției la categoriile de elită, în timp ce David Bănică a fost ales Horizon Rising Star MVP, cel mai bun tânăr jucător.

Valoarea totală a premiilor în bani acordate la toate categoriile a fost de 15.000 de euro, iar echipele campioane la Open au intrat în posesia unui cec în valoare de 1000 de euro.

Sărbătoare a sportului în aer liber

Ultimul eveniment marca Sport Arena Streetball din 2024 a oferit trei zile de activități sportive pentru toată familia. În zona fanilor s-au desfășurat concursuri cu tematică baschet, dar cei prezenți au putut încerca și pickleball, un nou sport care a devenit viral în Statele Unite.
De pe terenul de baschet s-a trecut rapid și pe cel cu fileu, iar Andrei Pavel a schimbat câteva mingi cu Virgil Stănescu și Anghel Damian. Pickleball este practicat frecvent de legende ale tenisului precum Andre Agassi sau Steffi Graf iar actorul Jamie Foxx organizează regulat petreceri de pickleball.

Jurnalistul Emil Hossu-Longin și-a prezentat cartea Air Majesty – Michael Jordan, la 40 de ani de când legendarul sportiv american a semnat primul său contract cu Nike, iar toți cei care au cumpărat în weekend cartea de la standul amenajat la terenuri au intrat în tombola pentru o pereche de Air Jordan.

S-a jucat baschet nu doar în realitate ci și în mediul virtual, în zona de gaming unde duelurile la NBA2K pe console Nintendo au fost aprige. Câștigătorii competițiilor de baschet pe consolă au fost premiați cu licențe NBA2k25 oferite de către CD Media.

Nu au lipsit nici concursurile de slam-dunk, acolo unde Kyril Panfilov s-a impus pentru a treia oară în acest sezon, respectiv de mini-dunk, în cadrul căruia cei mai mici baschetbaliști s-au putut bucura de cel mai spectaculos procedeu din baschet.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul evenimentelor în cazul crimelor de la Constanţa. Cum și-a ales criminalul victimele
2 români, stabiliți în Italia, au avut parte de șocul vieții lor într-un supermarket din...
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată...
Pensiile militare nu vor mai fi impozitate sub 3.000 de lei. De când se aplică...
Soția fostului finalist de la ”Puterea Dragostei”, Gabriel Vasiliu, ucisă în Olanda! Tragedia de nedescris...
Un elev s-a aruncat de la etajul al treilea al unui liceu din Bacău. A...
Mormântul Denisei Răducu a ARS ca o torță!!! Imagini șocante de la cimitirul din Ștefănești,...
Cum a reușit să slăbească Tudor Ionescu de la Fly Project. Dieta cu ajutorul căreia...
Logan-ul a împlinit 20 de ani. Cât costa primul model şi povestea românului care a...
VIDEO Concubina Șacalului, bărbatul care le-ar fi ucis pe cele două tinere în Constanța, a...
„Tanti a stat la noi în casă, moartă.” Informații halucinante despre „Șacal”, presupusul dublei crime...
A murit legendarul actor al Generației de Aur! Toată lumea i-a iubit vocea
Este bine să ții piciorul pe frână când stai la semafor, sau nu?
Coreea de Nord anunţă că va creşte „exponenţial” numărul de arme nucleare. Pe cine dă...
Puțini îi ȘTIU NUMELE! PRIMUL aviator ROMÂN care a...
Mașinile interzise în București. Se pun restricții tot timpul, orele 07-10 și 16-19
Rețetă de toamnă. Bărcuțe de vinete umplute cu carne tocată
Ce mesaj a transmis Iustina Loghin de la Insula Iubirii sezonul 8 către fiica ei...
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de...
VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost...
Ilinca Vandici, complice pentru un eveniment emoționant!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
BMW recheamă în service 1,5 milioane de mașini