DEZBATERE TRUMP-HARRIS | Donald Trump: Imigranții mănâncă pisicile și câinii oamenilor. America, pe cale să devină un stat eșuat

DEZBATERE TRUMP-HARRIS | Donald Trump: Imigranții mănâncă pisicile și câinii oamenilor. America, pe cale să devină un stat eșuat
Publicat: 11/09/2024, 09:21
Actualizat: 11/09/2024, 11:48

Dezbaterea dintre Kamala Harris și Donald Trump a avut loc marți seara (miercuri dimineața, ora României, n. red.), iar printre subiectele abordate în cadrul acesteia s-a numărat și imigrația ilegală în Statele Unite.

Întrebată de moderator de ce Administrația Biden a așteptat până în iunie, cu șase luni înainte de alegeri, pentru a impune noi reguli privind azilul, Kamala Harris a declarat că a susținut un proiect de lege, sprijinit inclusiv de unii dintre cei mai conservatori membri ai Congresului, care ar fi permis alocarea a 1.500 de alți agenți la frontieră, pe lângă cei care “fac ore suplimentare acum”, și că această măsură ar fi permis oprirea fluxului de fentanil care intră în Statele Unite.

“Știu că sunt atât de multe familii care ne urmăresc în această seară și care au fost afectate personal de valul de fentanil din țara noastră. Acest proiect de lege ar fi alocat mai multe resurse pentru a ne permite să urmărim în justiție organizațiile criminale transnaționale pentru trafic de arme, droguri și ființe umane”, a spus Harris.

Kamala Harris: Trump a blocat un proiect de lege care ar fi alocat resurse suplimentare la graniță și ar fi oprit imigrația ilegală

Harris a explicat că Trump ar fi luat legătura cu anumiți membri ai Congresului ca să blocheze proiectul de lege privind securitatea frontierei, pentru că preferă să aibă o problemă care să poată fi exploatată în scop electoral, în loc să o rezolve.

“Donald Trump a vorbit la telefon, a sunat niște oameni din Congres și a spus să omoare proiectul de lege. Și știți de ce? Pentru că a preferat să exploateze problema pentru scopuri electorale în loc să o rezolve. Fostul președinte este cineva care ar prefera să exploateze problema pentru scopuri electorale în loc să rezolve problema. Și vă spun ceva, el va vorbi mult despre imigrație în seara asta, chiar și atunci când imigrația nu este subiectul discutat”, a spus Harris.

“Oamenii din țara noastră au nevoie de un lider care să se angajeze în găsirea de soluții, care să abordeze cu adevărat problemele discutate”, a spus Harris, adăugând că Trump vorbește mult, despre orice, până când oamenii ajung să plece de la mitingurile lui de plictiseală și oboseală. „Singurul lucru despre care nu-l vei auzi pe Trump vorbind ești tu. Nu-l vei auzi vorbind despre nevoile tale, visele tale și dorințele tale. Și vă spun, cred că meriți un președinte care să te pună pe primul loc. Și vă promit că eu voi face asta”, le-a promis Kamala Harris alegătorilor.

Trump: America este pe cale să devină un stat eșuat

Ca răspuns, Trump a declarat că americanii sunt pe cale să își piard țara, și că America este un stat pe cale de a eșua, un proces care a început acum trei ani și jumătate. Trump a dat vina pe Administrația Biden pentru că a permis să se întâmple asta, “permițând acestor milioane și milioane de oameni să vină în țara noastră”.

“Uitați-vă la ce se întâmplă cu orașele din Statele Unite. Multe orașe nu vor să vorbească – nu vor să fie Aurora sau Springfield. Multe orașe nu vor să vorbească despre asta pentru că sunt atât de jenați de asta. În Springfield, imigranții mănâncă câinii. Oamenii care au venit. Mănâncă pisicile. Mănâncă – mănâncă animalele de companie ale oamenilor care locuiesc acolo. Și asta se întâmplă în țara noastră. Și este păcat”, a spus Trump.

“Americanii vor să-și ia țara înapoi. Avem cele mai mari mitinguri, cele mai incredibile mitinguri din istoria politicii. Oamenii vin la mitingurile mele pentru că le place ceea ce spun. Vor să aducem țara înapoi. Vor să facă America măreață din nou. Este o frază foarte simplă. Faceți America măreață din nou”, a spus Trump.

Foto: Profimedia

CITIȚI ȘI:

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezbaterea Harris-Trump: Vânătoare de voturi, cu două luni înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. România, pomenită...
Pepe, TERORIZAT de Raluca Pastramă. Ce îi face soția, deși au divorțat. Așa se răzbună...
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată...
Ciobănia și barbaria ne-au făcut români. Factorii suprinzători și decisivi în formarea poporului român
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte...
Cine a câștigat dezbaterea? Care sunt reacțiile după marea confruntare dintre candidații la prezidențialele americane
E OFICIAL! Românca se iubește cu nepotul ex-președintelui Uzbekistanului! Cum i-am surprins pe cei doi...
Cum a reușit să slăbească Tudor Ionescu de la Fly Project. Dieta cu ajutorul căreia...
Câți bani de buzunar primesc adolescenții din România. Principala cheltuială: ieșitul în oraș
VIDEO Concubina Șacalului, bărbatul care le-ar fi ucis pe cele două tinere în Constanța, a...
Un cunoscut cântăreț de muzică populară din România s-a stins din viață la doar 49...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Sforăitul te poate lăsa fără permis auto? Boli care duc la anularea dreptului de a...
Ce au spus Harris şi Trump când microfoanele lor au fost oprite
Ce s-a întâmplat înainte? Momentul în care primul avion lovește pe 11 septembrie
Elena Merișoreanu a ajuns la spital. Ce s-a întâmplat cu artista de muzică populară
Chinuri cumplite pentru pacienții din România. Problema a ajuns în tribunale
Ce mesaj a transmis Iustina Loghin de la Insula Iubirii sezonul 8 către fiica ei...
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale suspectului crimelor din Constanța sunt de-a dreptul...
VIDEO Alin Oprea, despre durerea de a crește fără tată. Cât de tristă a fost...
VIDEO. Grigore Leșe, internat la spital: "Cum știu când îs bine?". Gestul de pe patul...
BANCUL ZILEI. Bulă vorbește la telefon cu soția: - Acum sunt în pat cu o...
Noi antibiotice promițătoare s-ar putea ascunde chiar în microbiomul uman