Suma EXORBITANTĂ cerută de clinica privată care l-a tratat 22 de zile pe milionarul Sever Mureșan. Afaceristul, trimis în comă la un spital de stat

Publicat: 14/09/2024, 08:00

O clinică privată la care milionarul Sever Mureșan a stat internat timp de 22 de zile a transmis familiei acestuia o factură uriașă, care se ridică până la prețul unui apartament. Rudele fostului proprietar al Băncii Dacia Felix iau în calcul să se judece cu reprezentanții unității medicale.

Sever Mureșan a fost internat de urgență, la Spitalul Militar din București, după ce, în noaptea de 4 spre 5 iulie, a suferit un atac cerebral.

Fostul proprietar al Băncii Dacia Felix era în stare foarte gravă, iar medicii au evaluat că șansele sale de supraviețuire sunt aproape de zero. Totuși, după ce a stat la Terapie Intensivă o bună bucată de timp, pacientul a început să dea semne de însănătoșire.

În acest context, medicii militari au anunțat familia că Mureșan are nevoie de un program de recuperare medicală, motiv pentru care fiul și fiica acestuia au decis să-l mute într-o clinică privată din București.

Cei doi ar fi înțeles de la responsabilii clinicii că ziua de recuperare ar fi trebuit să coste 300 de euro pe zi, sumă pe care ar fi fost de acord s-o achite.

Prețul inițial a crescut de zece ori

Stephane Mureșan, fiul omului de afaceri, a declarat, pentru Gândul, că tatăl său a fost internat la Enayati Medical City.

„Tata trebuia să fie la recuperare, dar m-au anunțat că l-au băgat la terapie intensivă. Prețul pentru ATI era de 1.000 de euro. Am zis că, dacă trebuie, dau oricât, numai să-l facă bine. Nu a trecut mult și m-au anunțat din nou că este nevoie urgentă de un tratament foarte scump, cu un antibiotic pentru care ei au exclusivitate, iar prețul a ajuns, dintr-o dată, la 3.000 de euro pe zi”, a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, fiul lui Sever Mureșan.

Acesta a spus că reprezentanții clinicii ar fi cerut bani în avans și ar fi spus că, în cazul în care sumele solicitate nu vor fi virate de urgență, pacientul va fi dat afară din spital.

„Eu le-am explicat că sunt plecat din țară și figurez în România ca urmărit internațional, motiv pentru care nu este așa de ușor să le virez banii. Le-am mai spus că eu am doar euro, iar conturile lor sunt în lei, așa că este posibil ca banii să nu ajungă.

Reprezentanții clinicii au răspuns că este în regulă și m-au încurajat să trimit oricum. Ca urmare, am făcut două plăți, una de 5.000 de euro și unde de 6.500 de euro, însă, așa cum am presupus de la început, banii s-au întors în contul meu”, a mai spus Stephane Mureșan.

Totodată, sora acestuia a trimis și ea, tot în prima zi, 1.500 de euro și încă 5.000 de lire sterline, bani care au fost încasați de clinica respectivă.

Familia milionarului ar face plângere penală

Fiul omului de afaceri a menționat că, în timp ce i se cereau alți bani, starea lui Sever Mureșan a devenit critică și a fost transferat, fără știrea rudelor, la Spitalul CF 2.

La Spitalul CF2, pacientul a ajuns în șoc septic sever, cu insuficiență multiplă de organe, pe ventilație mecanică și noradrenalină. Statistic, șansele sale de supraviețuire erau din nou sub 1 %.

În plus, dacă, după internarea de la Spitalul Militar, pacientul a fost externat fără nici o escară, ceea ce s-a consemnat în foaia de primire de la spitalul privat, la momentul sosirii la Spitalul CF2, acesta avea escare întinse în regiunea sacrală, călcâi, gambe, urechi, coate, majoritatea sângerânde.

Stephane Mureșan a mai spus că Enayati Medical City i-a transmis, pentru cele 22 de zile în care tatăl său a stat internat acolo, o nouă factură, în valoare de 241.352 lei, adică aproape 50.000 de euro.

Acesta susține că nu intenționează să achite o asemenea sumă, mai ales că tatăl lui era să-și piardă viața și a angajat un avocat prin intermediul căruia va formula o plângere penală.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Fiul urmărit internațional al milionarului Sever Mureșan s-a predat în Franța. Ce au descoperit procurorii de la Paris

EXCLUSIV | Viața secretă a milionarului asasinat la Sibiu. Cine moștenește firmele și averea fabuloasă a lui Adrian Kreiner

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Efectele ciclonului Boris. A plouat în Galați într-o noapte cât în 3 luni. Meteorologii anunță...
Cine e femeia din casa lui Alexandru Ciucu. Afaceristul, vacanțe în Italia și Grecia alături...
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată...
Pacostea ce se răspândește pe zi ce trece și afectează viața românilor. „Nu e deloc...
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda!...
VIDEO Războiul dronelor. Ucrainenii au devenit atât de buni piloți, încât doboară dronele rușilor folosind...
Fostă finalistă la Miss, ucisă ca în filmele de groază de soțul ei. Până și...
Avertizare meteo ANM de ploi torențiale de până la 80 l/mp. Harta zonelor afectate de...
Ciclonul Boris face prăpăd în România. Potop în Galaţi, Vaslui, Bacău și Neamț. A plouat...
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța!...
Ciclonul Boris a făcut deja primele victime în Galați: „Doamne ferește!” Vineri seară, viitura a...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Este legal să depășești coloana de mașini? Cum se face, corect, o depășire?
MApN: Programul de înzestrare a Forţelor Aeriene Române cu avioane F-35 intră în linie dreaptă
Oamenii de știință au găsit FORME de VIAȚĂ deasupra Pământului!
Intră banii pe carduri. Ajutor de 1.200 de lei pentru români. Cine va beneficia
Nicolae Ceaușescu a stabilit un record mondial imposibil de bătut, dar a trișat. De unde...
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă...
Inundații catastrofale, la Galați: patru oameni au murit, iar străzile au fost măturate de ape....
Simona Gherghe, despre viața de mamă, cu doi copii. Ce reguli are prezentatoarea TV în...
Ciclonul Boris face prăpăd în România! Patru persoane și-au pierdut viața și mai multe zone...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar...
De ce totul în spațiu este mereu în mișcare?