Profesorul de la „Sf. Sava”, acuzat că a violat doi minori, ar putea ajunge, din nou, după GRATII. Alte potențiale victime sunt așteptate cu sesizări

Profesorul de la „Sf. Sava”, acuzat că a violat doi minori, ar putea ajunge, din nou, după GRATII. Alte potențiale victime sunt așteptate cu sesizări
Publicat: 12/09/2024, 18:54

Informații noi în dosarul în care profesorul de la Liceul  „Sf. Sava” este acuzat că a violat doi minori. Mai exact, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus extinderea acțiunii penale împotriva profesorului Sorin Spineanu Dobrotă, cercetat sub control judiciar. Alte potențiale victime sunt așteptate cu sesizări către procurori, la adresa de mail: [email protected].

Joi, procurorii au formulat propunere de înlocuire a măsurii controlului judiciar luată față de inculpat, cu măsura arestării preventive, dosarul fiind înaintat la judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 3 București.

Reamintim că profesorul Sorin Spineanu Dobrotă, acuzat de agresiuni sexuale asupra unor minori – a predat Economie la Colegiul Național „Sf. Sava” din București și a fost secretar științific la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație din Ministerul Educației –  este din nou în centrul, atenție, după ce procurorii au descoperit alte două violuri asupra unui minor.

”În data de 16.02.2019, în timp ce se afla la locuința sa din mun. București, sector 3, și acorda meditații persoanei vătămate – un băiat în vârstă de 14 ani la data respectivă, profitând de poziția sa de autoritate și încredere, fiind profesor al persoanei vătămate, inculpatul a luat-o pe aceasta în dormitorul locuinței, unde a exercitat asupra acesteia acte de natură sexuală, fără permisiunea persoanei vătămate. 

Cu o altă ocazie, în cursul lunii februarie 2019, în aceleași împrejurări, inculpatul a exercitat din nou acte de natură sexuală asupra aceluiași minor, fără permisiunea acestuia”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În cursul zilei de joi, procurorii au formulat propunere de înlocuire a măsurii controlului, cu măsura arestării preventive, dosarul fiind înaintat la judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 3 București.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale.

Este posibil ca, în cazul său să existe mai multe victime, fapt pentru care potențialele victime pot sesiza autoritățile.

Pe 26 iulie, magistrații au decis să-l pună sub control judiciar pe profesorul Sorin Spineanu Dobrotă

Inițial, acesta a fost reţinut de poliţişti fiind acuzat de viol asupra unui minor și agresiune sexuală asupra unui băiat de 16 ani.

Potrivit anchetatorilor, faptele comise au avut loc în anul 2021. Prima faptă s-ar fi petrecut în iunie 2021, într-un apartament din sectorul 3 al Capitalei, unde bărbatul ar fi întreținut relații sexuale cu un băiat de 17 ani, iar agresiunea asupra adolescentului în vârstă de 16 ani a avut loc în luna decembrie a aceluiaşi an.

Dobrotă a apărut în mai multe emisiuni școală, inclusiv în celebra emisiune „Teleșcoală” de pe TVR 2 şi este autor al volumului „Homosexualitatea, Normal sau Patologic.”

Sorin Spineanu-Dobrotă, profesor de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București a fost reținut, joi, de procurori, fiind acuzat că a violat și agresat sexual doi adolescenți de 16 și 17 ani. Bărbatul predă Economie la „Sava” și a apărut și în proiectul „Teleșcoala” difuzat pe TVR, conform surselor Gândul.

CITIȚI ȘI:

UPDATE: Profesorul Colegiul „Sfântul Sava” acuzat de viol, în stare gravă la spital, după ce a încercat să se sinucidă / Poliția a deschis o anchetă

Profesor de la Colegiul Sfântul Sava, acuzat că a violat doi elevi. Dascălul, REȚINUT după 3 ani de la agresarea sexuală a unor băieți de 16 și 17 ani

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ciucă e pe locul 6 într-un sondaj comandat de USR și pe locul 2 în...
Alertă în penitenciar! Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu, de la Puterea Dragostei, după ce...
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată...
Experiență de coșmar pentru un român care a dat mii de euro pe o vacanță...
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda!...
ANALIZĂ Cum stau principalii candidați pentru Cotroceni în sondajele de opinie din ultimele două luni
Ce mesaje avea Ana-Maria de la Gabriel Vasiliu! Ce o încuraja pe propria soție să...
Data la care intră banii pe voucherele de alimente pentru români
"Şacalul", bănuit că a ucis mai multe femei. Gafe colosale făcute de anchetatori, înainte ca...
"S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică...
Cine este Andrei, pilotul de off road care a plătit cu viața pe Drumul Morții...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Dacă descarci marfă, poți parca mașina în zona cu oprire sau staționare interzisă?
Oportunitate unică: buncăr nuclear din Anglia, construit în anii 1950, scos la vânzare
Premieră ASTRONOMICĂ! Ce au observat pe suprafața unei stele gigantice?
Apare o nouă putere mondială. Vladimir Putin a anunțat: Deja 34 de țări şi-au exprimat...
Plecarea fulger din televiziune a unei vedete. I-au găsit deja înlocuitor
Muncitorii din Vaslui săpau pentru a construi un spital, dar când au văzut ce era...
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de...
Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu...
Gheorghe Turda iubește din nou la 76 de ani! Cine este misterioasa femeie care i-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Doctore, doctore, toată lumea îmi spune că sunt urât!
Activitatea vulcanică de pe Lună, mai recentă decât se credea