Americanii, tineri și vârstnici, sunt tentați să se mute în ROMÂNIA. Care sunt motivele

Publicat: 13/09/2024, 16:50
Actualizat: 13/09/2024, 17:25

Potrivit PRO TV, tot mai mulți americani pensionari aleg să-și petreacă bătrânețea în România. Țara noastră conduce în topul celor mai accesibile țări din Europa, scrie Forbes, numărul celor care se stabilesc dublându-se în ultimii ani. 

Majoritatea aleg să se mute în una dintre țările considerate drept cele mai sărace din Europa din anumite motive: peisaje spectaculoase și costuri reduse de trai raportate la veniturile lor americane.

Și tinerii americani părăsesc SUA și se mută în Europa, inclusiv în România. Ei se plâng pe rețelele de socializare de dispariția clasei mijlocii, de costurile mari ale vieții și tensiunile politice din SUA.

Pensionarii americani se mută în România

În Centrul Vechi, un grup numeros de americani a fost zărit de echipa de la Știrile PRO TV. Ghidul spune că turiștii sunt cuceriți de ce găsesc în București. În medie, pensionarii americani cheltuie lunar peste 4.000 $ în SUA. În România, ar da 1.700 $.

„Pare un loc minunat. Pentru cineva care ar vrea să se mute în altă țară, România ar fi o țară potrivită. Mă simt în siguranță, oamenii sunt prietenoși, mâncarea este delicioasă”, a spus o turistă.

„Această parte de lume este frumoasă. Da, sigur m-aș muta”, a afirmat o altă turistă.

„De obicei, oamenii în vârstă ca mine, se gândesc să se retragă, în locul unde au copilărit, dar dacă ai un buget restrâns, s-ar putea să cauți o țară în care să ai o valoare mai mare a banilor. Este sub medie la costuri”,  spune un turist american în vârstă.

Pensionarii iau în considerare să se mute în România, Cehia, Bulgaria și Spania pentru că au costuri mai reduse de trai, sisteme medicale mai accesibile și atracții turistice. Peste 700.000 de pensionari americani trăiesc în afara Statelor Unite.

Pentru tineri, „visul american” este mort


Un tânăr american, recent mutat în București, afirmă că visul american s-a transformat într-un iad, iar tot mai mulți tineri din Statele Unite se gândesc să părăsească țara.„Visul american a murit”, cred tot mai mulți tineri. Tânărul vlogger, cunoscut ca Bo Refec pe YouTube, având 19.000 abonați, spune că salariile din SUA nu le pot asigura tinerilor un nivel de trai decent. El mai spune că tot mai multe țări au egalat sau depășit SUA.

„Jumătate dintre americani cred acum că visul american a murit. Nu ar trebui să fie un șoc pentru nimeni, având în vedere cât de grea a devenit viața în ultimii doi ani. Nu este surprinzător faptul că oamenii caută o cale de ieșire. Deci, de ce cred că noul vis american devine din ce în ce mai mult părăsirea Americii și pensionarea sau începerea unei vieți noi în străinătate? Problema principală este că pur și simplu nu ne putem permite să trăim în America cu salariile actuale pe care le avem. Nu mai avem aceeași putere de cumpărare, deoarece restul lumii ne-a ajuns din urmă și o mulțime de facilități din străinătate au egalat sau depășit Statele Unite. Prin urmare, mulți americani își pun în mod firesc întrebarea: atunci ce rost mai are să rămânem aici?”, spune tânărul în clipul de pe YouTube.

Mai mulți tineri din SUA se plâng de inflație, de creșterea prețurilor la energie, a chiriilor, de taxele mari pe care trebuie să le plătească pentru studiile superioare ca să devină medici sau avocați. Tinerii se tem că Statele Unite nu se îndreaptă spre o direcție bună din cauza clasei politice polarizate. Nici tăierile de taxe  pentru corporații ale fostului președinte Donald Trump, inspirat după Ronald Reagan, nu ajută clasa mijlocie, susține Shelby Church, un alt vlogger.

Costurile din România pentru un tânăr american

Sierra Marie, vlogger de pe YouTube, s-a mutat temporar în România. Ea a lăudat țara pentru costurile de trai reduse. Este încântată că nu trebuie să plătească impozitele personal, ci companiile o fac. Ea trăiește la fel ca în SUA, într-o locuință de lux, în timp ce soțul ei muncește în aceeași poziție pentru aceeași companie din SUA.

În țara ei natală, plătea 1.800 $ pentru chirie, 250 $ pentru utilități și 1.600 $ pentru cumpărături alimentare. Cheltuia 3.650 $ pe lună ca să ducă un trai decent în Statele Unite.  În România, plătește 600 $ pentru chirie, 250 $ pentru utilități și 880 $ pentru cumpărături alimentare. Plata totală pe lună ca să ducă un trai decent în România ajunge la 1.730 $.

Juwan Gray, un american de culoare, s-a mutat cu partenera sa la Brașov și a fost încântat de apartamentul închiriat. Dar mai ales, a fost încântat să găsească baruri, restaurante, magazine alimentare cu produse la prețuri reduse.

Sursa Foto: Shutterstuck

Citește și:  Un american trăiește „Visul Românesc”: „Visul american a murit! Viața e tot mai grea în SUA”

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Culturistul „cel mai monstruos din lume” a murit la numai 36 de ani. Avea o...
Cine e femeia din casa lui Alexandru Ciucu. Afaceristul, vacanțe în Italia și Grecia alături...
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată...
Tensiuni în Canalul Mânecii. Navele de război ale Marinei Regale au urmărit nave militare și...
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda!...
Ce este ciclonul Boris și cum afectează România. „Sunt zone aflate deja în alertă meteorologică”
Fostă finalistă la Miss, ucisă ca în filmele de groază de soțul ei. Până și...
Avertizare meteo ANM de ploi torențiale de până la 80 l/mp. Harta zonelor afectate de...
Ciclonul Boris aduce val de frig şi ninsori în România. Va ploua în câteva ore...
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța!...
Descoperire macabră pe Someș. Cadavrul unei tinere a fost recuperat din apele râului, în zona...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Pe ce bandă circuli când întâlnești indicatorul „Inel principal”? Ce simbolizează acest semn
Tehnologie franţuzească de pe avioanele ruseşti Su-30SM, reparată de o firmă din Kazahstan, instruită de...
ULUITOR! Un posibil SEMNAL de la EXTRATEREȘTRI a ajuns pe Pământ
Bani dați înapoi din pensiile recalculate. Decizie pentru românii care au primit pensii prea mari
Facturile la întreținere, în iarna 2025. Românii care vor plăti dublu
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă...
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de...
Simona Gherghe, despre viața de mamă, cu doi copii. Ce reguli are prezentatoarea TV în...
Iulia Albu, ținuta ieșită din comun la un eveniment monden în Timișoara. Fashion editorul a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar...
A fost creată Inteligența Artificială care poate detecta materia întunecată