Hunedoreanul acuzat că a AGRESAT un câine ar putea fi judecat pentru zoofilie. ”Tot ce a dovedit el a fost sfidare și nepăsare”

Hunedoreanul acuzat că a AGRESAT un câine ar putea fi judecat pentru zoofilie. ”Tot ce a dovedit el a fost sfidare și nepăsare”
Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul ar putea ajunge în spatele gratiilor pentru că a abuzat-o sexual pe cățelușa Ara
Publicat: 16/09/2024, 08:00

Un caz halucinant se judecă de aproape un an la Hunedoara. Un bărbat este acuzat că a agresat sexual o cățelușă labrador. A.D. o răpea pe Ara în toiul nopții, pentru a o abuza sexual. La percheziții, polițiștii au găsit în locuința acestuia o adevărată cameră a ororilor, destinată patrupedelor. Bărbatul a recunoscut în fața polițiștilor că mai violase și alte cățelușe, dar în fața judecătorilor și-a retras declarația. 

  • La ultimul termen de judecată, procurorul a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei din rănirea și schingiuirea animalelor în zoofilie și condamnarea pentru această acuzație, iar săptămâna aceasta, magistrații vor da o soluție.
  • Dacă instanța va admite schimbarea încadrării și va fi găsit vinovat, hunedoreanul va fi al treilea român judecat pentru zoofilie, după Revoluție.
  • Din 2022, odată cu modificarea Legii privind protecția animalelor, zoofilia este considerată cruzime față de animale și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Doi tineri din Hunedoara au încercat să dezlege un mister, care i-a condus-o către o situație incredibilă. Tinerii care locuiesc cu chirie au grijă de cățelușa labrador a proprietarilor casei. La scurt timp după ce s-au mutat în noua locuință, au constatat că Ara dispărea zile întregi și se întorcea plină de sânge, speriată și tristă.

Cum a ajuns cazul în atenția Poliției

Îngrijorați de suferința cățelușei, au dus-o la medicul veterinar, care i-a făcut un consult. Tinerilor nu le-a venit să creadă atunci când medicul le-a spus că Ara a fost supusă abuzurilor sexuale.

Revoltați și bulversați în același timp, aceștia au făcut repede legătura între disparițiile nocturne ale Arei și agresiunile suferite. Cei doi au montat camere de supraveghere, iar ce au văzut pe imagini întrece orice imaginație: un vecin își făcuse un obicei să vină în toiul nopții și să o răpească pe Ara, pe care o ținea captivă câteva zile. Individul făcuse o gaură în gardul proprietății, prin care o scotea pe Ara din curte.

Când au văzut ce se întâmplă cu cățelușa labrador, Ioana B. și partenerul său nu au stat cu mâinile în sân, ci l-au reclamat pe individ la poliție. Oamenii legii au făcut percheziții în locuința acestuia, unde au dat peste o adevărată cameră a groazei destinată patrupedelor.

Hamuri de câini atârnate în dormitor, lângă pat

Bărbatul de 49 de ani, care este muncitor în construcții, avea hamuri de câini atârnate în dormitor, chiar lângă pat, mai multe saltele pline de păr de animale, dar și perne și cearșafuri pătate de sânge. Luat ca din oală de polițiști, A.S. și-a recunoscut înclinațiile spre zoofilie și a mărturisit că Ara nu ar fi fost singura cățelușă pe care a abuzat-o.

La domiciliul acestuia, polițiștii au mai găsit și trei câini de talie medie, două femele și un mascul. Bărbatul a fost acuzat de rănirea și schingiuirea animalelor, dar și de distrugere și violare de domiciliu, iar procesul a început anul trecut.

În fața judecătorilor, A.D. s-a încurcat în declarații, dar nu a mai admis că este violatorul Arei, cerând să fie internat la Psihiatrie, pe motiv că ”în mintea lui este ceva care îl controlează și îi zice ce să facă”. Cu toate acestea, cele trei expertize psihiatrice au arătat că bărbatul ”are discernământ, are un comportament violent și simulează adevărul”.

Am înțeles de la proprietari că Ara dispărea de când avea patru luni, dar ei credeau că rod câinii gardul și pleacă prin pădure. Acum are patru ani și jumătate. Au fost perioade când acest individ a fost plecat din țară, iar în această perioadă nu venea nimeni la noi în curte, că stăteam la pândă. Pe urmă, am pus cap la cap toate aceste lucruri și am înțeles de ce nu mai venea nimeni. Pe Ara a luat-o ultima dată pe 10 iulie 2022, a venit ziua în curte, când eram plecați, că peste noapte o băgam în casă, nu o mai țineam afară tocmai ca să o protejăm”, a spus, pentru Gândul, Ioana B.

”Era cu coada între picioare, apatică”

Cazul l-a șocat până și pe medicul veterinar care tratat-o pe cățelușă după ce întâmplate și a depus mărturie în instanță.

Ca să o ia pe Ara, el îl ademenea pe Thor, celălalt labrador al nostru. Medicul a spus că nu a văzut în viața ei așa ceva, un câine atât de traumatizat, încât nici procedura de ecograf nu s-a putut face din cauza durerilor. Era cu coada între picioare, apatică și nu era vorba despre o cauză medicală, ci o cauză externă care i-a provocat trauma”, a mai spus Ioana B.

La ultima înfățișare, procurorul a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei din rănirea și schingiuirea animalelor în zoofilie și pedeapsa maximă. Magistrații vor da săptămâna viitoare o soluție, celelalte două capete de acuzare fiind violare de domiciliu și distrugere de bunuri.

”Tot ce a dovedit el a fost sfidare și nepăsare”

Dacă magistrații vor admite schimbarea încadrării juridice, iar hunedoreanul va fi găsit vinovat, el va fi al treilea român judecat și condamnat pentru zoofilie, care, din 2022, odată cu modificarea Legii privind protecția animalelor, este considerată infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani. Până acum, cei care comiteau abuzuri sexuale împotriva animalelor erau acuzați de rănirea și schingiuirea animalelor, pedeapsa fiind cuprinsă între 2 și 5 ani de închisoare.

Avocata noastră a cerut, pe lângă executare, ca acesta să nu mai aibă dreptul de a deține animale, menționând și faptul că nu ar avea dreptul la o pedeapsă cu suspendare, deoarece inculpatul nu s-a mai prezentat deloc în instanță, iar pentru a primi o pedeapsă cu suspendare, un acuzat trebuie să fie prezent în instanță, să ajute organele competente în rezolvarea cazului și să arate remușcare. Tot ce a dovedit el a fost sfidare și nepăsare”, ne-a mai spus Ioana B.

Doi români, condamnați la închisoare după ce au abuzat animale

În februarie 2023, un pensionar de 74 de ani din Iași a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare pentru că și-a agresat sexual câinele și porcul din ogradă, dar și calul vecinilor.

Aceeași pedeapsă a primit-o chiar în vara aceasta și un bărbat din Câmpina, condamnat tot pentru zoofilie. Spre deosebire de pensionarul din Iași, acesta nu și-a recunoscut faptele.


CITEȘTE ȘI:

Ireal ce animal de companie avea un bărbat din Rădăuți! Garda de Mediu l-a amendat cu 25.000 de lei

Bunic de 74 de ani pedofil și zoofil, prins abia după ce a violat o găină. Bărbatul este acuzat că și-a abuzat sexual nepoata minoră, dar și porcul, câinele și calul vecinilor

Claudia Voicu
Absolventă a Facultății de Jurnalism a Universității ”Hyperion”, și-a început cariera ca prezentator de știri radio, apoi s-a îndreptat către mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ligia Deca, contre cu primarul din Slobozia Conachi. „Şcoala nu a fost afectată de inundaţii,...
Livian, fiul lui Nelson Mondialu, e FURIOS! Câte plicuri goale a primit după nunta mega-luxoasă...
FOTO. Cea mai sexy fotbalistă din lume crede că e discriminată! Cum arată
Cutremur în România. Director INFP: „Trebuia să vină unul mai mare în zona Vrancea. Ultimul...
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate...
VIDEO: Dezastrul lăsat în urma inundațiilor. Un drum național este închis. Ciobani cu o turmă...
Lovitura de la Paris dată de Cristina ICH celei mai bune prietene, după ce i-a...
Nadia Comăneci, secretele siluetei de invidiat la 63 de ani. Cele trei alimente pe care...
CALCUL. Profitul obținut astăzi de un român care ar fi cumpărat un lingou de aur...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Acesta este satul uitat de lume, în care mai locuiesc doar 5 familii! Dezastrul care...
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut...
Dacia testează un nou SUV cu 7 locuri în România. Va fi cea mai scumpă...
Kirilo Budanov: Rusia vrea să câştige războiul până în 2026. În Kursk, ruşii sunt în...
Veste BOMBĂ! Ce vrea să facă China pe Lună? Are și parteneri!
Viața la bloc. Toții proprietarii de apartamente sunt obligați. Poți chiar să îți pierzi apartamentul
Pensionarea anticipată, schimbată de noua lege. Condiții mult mai aspre
Ce a putut să facă un român în scara blocului, chiar la ușa apartamentului său....
Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă...
VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la...
Cine este sora Ozanei Barbancea și de ce a renegat-o: ”Încerc să mă iert”
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge la birou și urlă: - Adu-mi repede o cafea, măi săracule!
Un studiu a arătat în premieră ce se întâmplă în creierul femeilor în timpul sarcinii