DEZVĂLUIRI șocante ale unei studente despre ”jocurile” psihologice ale lui Alfred BULAI. Îi pipăia piciorul ca să vadă dacă are ”deficiență de calciu”

Publicat: 18/09/2024, 07:00

Sociologul Alfred Bulai avea, conform declarațiilor date în fața anchetatorilor de una dintre victimele sale, un comportament abuziv, cu vădită tentă sexuală. Pornind de la așa-zise „jocuri psihologice” în timpul cărora studenții și studentele treceau prin clipe descrise ca fiind de coșmar, Alfred Bulai a „plusat”, iar una dintre studente a fost constrânsă să își scoată tricoul în camera unde fusese chemată de cel care atunci era profesorul la SNSPA și superviza stagiul de practică. În zilele următoare, studenta a fost nevoită să accepte atingeri, mângâieri și alte gesturi care arătau „afecțiunea pedagogică” pe care i-o purta sociologul. 

Gândul continuă seria dezvălurilor halucinante, în exclusivitate, din dosarul penal întocmit pe numele sociologului Alfred Bulai, profesor universitar demis de la SNSPA în urma acuzațiilor aduse de foste și actuale studente ale sale, și prezintă, în acest nou episod, declarațiile cu puternic impact emoțional ale uneia dintre victimele fostului profesor de la SNSPA.

  • În timpul audierilor, Alfred Bulai ar fi încercat – potrivit informațiilor obținute, în exclusivitate, de Gândul – să „deruteze” anchetatorii, apelând la o strategie prin care să minimalizeze efectele acuzațiilor care îi sunt aduse. (mai multe informații AICI)
  • Totuși, interceptările telefonice ale discuțiilor purtate de sociolog cu persoane din anturajul său au scos în evidență faptul că Alfred Bulai nu neagă infracțiunile de care este acuzat.
  • Fostul profesor de la SNSPA ar fi suferit și un infarct, după ce s-a decis arestarea sa preventivă, pe care a contestat-o, fiind dus, în 6 septembrie, la Spitalul Militar din București.
  • Magistrații de la Tribunalul București au decis, definitiv, în data de 12 septembrie, ca profesorul Alfred Bulai să fie plasat în arest la domiciliu. (informații detaliate AICI)

La audieri, tânăra care ar fi fost etichetată de Alfred Bulai drept „un obiect sexual care vrea să fie folosit” le-a povestit procurorilor, cu lux de amănunte, ce s-a întâmplat în timpul stagiului de practică organizat în perioada 25 iunie – 5 iulie 2022, în comuna Sadova, din județul Suceava, dar și un episod la fel de alarmant care a avut loc în timpul stagiului de pregătire din Albac, județul Alba.

Jocurile „psihologice” ale lui Bulai: „Șarpele reprezenta penisul și relația cu penisul a celui care răspundea, apa reprezenta sexul…”

„Rețeta de succes” a sociologului Alfred Bulai, implementată în timpul întâlnirilor cu studenți și studentele sale din perioada în care a fost profesor universitar la SNSPA, era reprezentată de așa-zise „jocuri psihologice” în care tenta sexuală deținea un rol primordial.

Chiar dacă aceste jocuri induceau o stare de disconfort în rândul studenților săi, Alfred Bulai nu renunța la ele, dimpotrivă, dacă aceștia refuzau să participe, erau amenințați că vot fi dați afară.

Am descoperit tot feluri de jocuri, chiar dacă din auzite știam sunt opționale, cele de seară, psihologice, nu erau interpretate așa, deoarece eram certați dacă nu participam și, mai târziu, eram amenințați ne dădea afară, așa participa toată lumea.

Exemple de jocuri care se făceau la a doua ședință ar fi un joc în care ne punea întrebări ca ne cunoaștem, în care participa și domnul profesor (n.red. – Alfred Bulai). Noi puneam întrebări decente, ca ne cunoaștem, iar acesta întreba cu cine ar făcea sex cineva de la masa cu cei prezenți sau «ai face sex cu mine sau cu Satana?», astfel de întrebări incomode pe care i le punea asistentei lui.

Alte jocuri ar fi teatrul, acesta alegea cine joace în fața tuturor, în mai multe reprize, și le dădea și o temă pe care o joace. De exemplu, un coleg a trebuit se prefacă, cu o colegă, au făcut sex și el este impotent, iar ea este dezamăgită și supărată. Eu am fost pusă alături de alte trei colege, în tot feluri de situații de acest tip, făcute în fața tuturor. Foarte stânjenitor, foarte deranjant, îmi era rușine. Dar nu puteam opune, nu o făcea nimeni.

Un alt joc ar fi testul psihologic cu șarpele. Eram toți la masă, el era în capul mesei, spunea «sunteți pe un drum, cum arată drumul?» și, pe rând, răspundeam unde duce drumul, «apoi întâmpini o cheie, căldare și un șarpe» (n.red. – spunea Alfred Bulai) și, pe rând, fiecare element descris de fiecare, ca apoi, la final, reluam povestea și după care ne explica el la final.

Șarpele reprezenta penisul și relația cu penisul a celui care răspundea, apa reprezenta sexul, peștera (n.red. – reprezenta) vaginul, ceasul reprezenta relația femeii cu menstruația, oribil (…)

Eram foarte stânjenită, dar nu puteam fac nimic. La mese, vrea menționez în prima zi, când am gătit sub critică și ceartă, sub această presiune, ne-am pus mâncam și am fost foarte certați nu am așteptat i se pună domnului profesor o farfurie plină, i se pună apa, așteptăm înceapă, clar am stat ca  nu fim certați.

De asemenea, menționa nu conta secția de alimentare, nu îi păsa ce mâncam, chiar dacă eram vegetariană, am menționat, dar a spus nu contează, m-a pus pe mine gătesc carnea, m-a pus fac niște cârnați, mi-a luat mâna pe tigaie și mi-a spus: «Haide, mami, poți mai bine, se fac cârnații mai bine», dar în principiu nu prea am mâncat, deoarece se punea carnea în orice tigaie”. (…)

La testul copacului, în funcție de existența unei scorburi, dacă exista trauma și la ce vârstă, ce fel de persoane suntem. La desenul meu mi-a zis sunt o fire foarte sexuală, atitudinea față de bărbați era una de frică și de neîncredere și justifica aceste răspunsuri față de toată lumea și nimeni nu putea spună nimic… unei colege i-a spus este schizofrenică”, a mai declarat martora în fața anchetatorilor.

„Îmi spunea că sunt o fire sexuală, că așa mă prezint eu, că nu vreau să fiu mai mult, că sunt un obiect sexual care vrea să fie folosit”

În ultima zi a stagiului de practică, în 4 iulie 2022, studenții au rămas la cazare pentru a redacta o lucrare bazată pe chestionarele și interviurile realizate, de altfel urmând să aibă loc și sesiunea de feedback individual cu sociologul Alfred Bulai, desfășurată pe balconul camerei acestuia.

La final ni s-a spus în ultima zi nu ieșim pe teren, deoarece urma scriem o lucrare bazată pe chestionarele aplicate, plus interviurile pe care le-am făcut, urma stăm la cazare, facem o lucrare. De asemenea, știam ne va lua la un feedback care se desfășura pe balconul din camera lui.

Am intrat în cameră, ocazie cu care am constatat că aceasta este plină de mizerie, în sensul de țigări și haine aruncate pe jos, pat nefăcut, sugerându-mi o lipsă de respect față de studenții cu care urma să interacționeze.

În acest context, l-am observat (n.red. – pe profesorul Alfred Bulai) că mă aștepta pe balcon, așa că am intrat, m-am așezat în fața lui, pe scaunul din fața lui. Era o mică măsuță între noi, și din prima, nici nu m-am așezat, a început să mă jignească, să îmi spună cine sunt. Din prima mi-a spus că sunt un nimeni, că, de exemplu, sunt un nimeni, un nimic, că nu este nimic interesant la mine, că nu știe ce caut acolo, că nu o fiu un sociolog bun sau un student bun. Nu eram descrisă fiind un om, în primul rând.”

Îmi spunea că sunt o fire sexuală, că așa mă prezint eu, că nu vreau să fiu mai mult, că sunt un obiect sexual care vrea să fie folosit, că ceva mai bun nu am despre mine. Îmi spunea toți profesorii așa mă văd, că nu vede în mine un potențial, că vreau fiu sexoasă, îmi dicta cum mă simt, cine sunt, dar sub o formă de critică pe care nu am auzit-o în viața mea și nu mă așteptam să aud asta de la un profesor sau, în general, de la nimeni.

A durat vreo jumătate de oră, în care nu aveam loc spun nimic și probabil și dacă aveam, eram atât de blocată, speriată, nu aș fi știut ce să zic”, le-a mai povestit tânăra anchetatorilor.

„Haide în cameră să-mi arăți”

Studenta lui Alfred Bulai a mai spus că, după ce profesorul a încetat să o umilească verbal, aflându-se în continuare pe balcon, acesta i-ar fi solicitat, sub forma unei provocări, să se dezbrace în fața lui.

Inițial, studenta ar fi refuzat, fiind șocată de întrebare, însă când Alfred Bulai a repetat „provocarea”, de data aceasta propunându-i să se dezbrace în cameră, fata – aflată, încă, într-o stare de șoc, a crezut că, de fapt, ar fi vorba despre un alt joc psihologic al profesorului său, în sensul de întrebare ipotetică menită să îi testeze reacțiile.

Aflându-se în această stare de confuzie și teamă, studenta a răspuns afirmativ acestei „provocări”, totodată sperând că, finalmente, este vorba doar de un joc și că nu va fi necesar să se dezbrace. În continuare, Alfred Bulai i-ar fi spus „haide în cameră să-mi arăți”, iar studenta, copleșită atât de circumstanțele în care se afla, cât și de autoritatea cadrului didactic, s-a ridicat mecanic de pe scaun și l-ar fi urmat pe profesor în cameră.

Informațiile aflate în posesia Gândul arată că studenta ar fi declarat și că, ajunsă în dreptul ușii dintre cameră și balcon, s-a oprit, sprijinindu-se de ușă, moment în care Alfred Bulai s-ar fi apropiat de ea, însă fata i-ar fi cerut să nu facă nimic și să se oprească.

Mi-am dat jos tricoul, am stat cu el în mâini vreo 2 secunde… El avea, așa, un rânjet mulțumit, părea amuzat”

În acel moment, Alfred Bulai ar fi făcut un pas înapoi, moment în care studenta, ținând privirea în jos, și-a dat jos tricoul pentru câteva secunde, fără să se uite la profesorul său, iar apoi l-a pus înapoi, moment în care a ridicat privirea și a observat că acesta avea un rânjet amuzat, spunându-i că „a văzut mai mult pe plajă, fiind însă suficient pentru moment”.

… după acest moment înfricoșător, mi-a zis, mi-a pus-o (n.red. – întrebare) sub formă de provocare, dacă m-aș dezbrăca în fața lui. Inițial, i-am spus nu, eram și pe balcon, eram șocată că mă întreabă așa ceva. M-a întrebat iar dacă m-aș dezbrăca în cameră, și eu, după atâta critică, am crezut că este alt joc psihologic, altă întrebare ipotetică în care el trage niște concluzii. Am sperat că este asta și am zis «da», s-a ridicat și a zis «haide în cameră să îmi arăți», eu m-am ridicat ca un robot… pentru că are autoritate.

Nu erau decât câțiva pași, m-am lipit de ușă pentru că nu știam ce se poate întâmpla sau, în continuare, am crezut că este o întrebare ipotetică și vrea doar să îi demonstrez că m-aș ține de cuvânt, dar să mă oprească. De pe balcon până în cameră, cum am spus, erau doar 2-3 pași. Știu că aveam telefonul în cameră și se apropia de mine, știu că eu, lipită de ușă, am întins mâinile așa, am zis să nu se apropie, să nu se atingă, l-am rugat să nu facă asta, și el a făcut un mic pas în spate și a spus «ok».

Purtam niște pantaloni largi, negri, și un tricou larg, și un sutien pe dedesubt. Cu privirea în jos, nici eu nu știam ce fac, îmi era foarte frică, mi-am dat jos tricoul, am stat cu el în mâini vreo 2 secunde, fără să mă uit în sus, mi-am pus imediat tricoul înapoi și m-am uitat la el. El avea, așa, un rânjet mulțumit, părea amuzat, a râs și a zis că l-am păcălit și că «a văzut mai mult la plajă, dar este de ajuns până acum».

Ne-am întors pe balcon, unde au fost zeci de minute de validare, în care spunea s-a înșelat n-am potențial, l-am surprins, ce enigmă sunt eu, el a fost singurul care a votat pentru mine, știa aveam potențial și ce bine a votat în favoarea mea, de fapt sunt un student bun, o am o cariera strălucită și dacă continui cu așa surprize.

Apoi m-am dus în camera mea pentru a îmi scrie lucrarea mea finală și asta am făcut. Eram pur și simplu blocată, am scris lucrarea, nu am mai interacționat unu la unu și apoi am ajuns în București”, a mai dezvăluit tânăra.

„M-a descălțat îmi pipăie piciorul, sub pretextul așa și-ar da seama dacă am deficiență de calciu…”

Tânăra a mai povestit procurorilor și un alt episod sugestiv despre comportamentul abuziv al lui Alfred Bulai, acuzat acum de agresiune sexuală și plasat de magistrați în arest la domiciliu, după ce procurorii ceruseră arestarea preventivă.

După ce (n.red. – colega) a fost dusă cu ambulanța la spital, noi eram afară, noi colegii și profesorii, și eu hiperventilată, pentru atât eram de speriată, eu credeam o mor, nu mai puteam respir (…) și a început atingă, de față cu ceilalți, eram afară, îmi punea mâna pe picior, mângâia și sus, și spre genunchi, freca pe spate, îmi făcea masaj, mângâia pe cap, punea îi strâng mâna și îl țin de mâna și m-a descălțat îmi pipăie piciorul, sub pretextul așa și-ar da seama dacă am deficiență de calciu.

M-am simțit foarte inconfortabil față de ceilalți colegi, dar simțeam și foarte în pericol, deoarece până atunci bariera aceasta de atingere fizică, de contact fizic, a fost ruptă mult mai puțin. Însă din punctul acela nu s-a mai abținut, știu eram atât de panicată cu ce se întâmplă, încât m-am ridicat și m-am dus vomit în curte, iar în Sadova, în momentul în care el m-a pus dezbrac, eram în cameră, și eu nu am probleme de acest gen, mi-a venit ciclul cu două săptămâni mai devreme în momentul acela.

Cu toate nu am așa probleme, dar probabil de la acest stres, panică, corpul meu a reacționat așa (…) Da, și după acest atac de panică eu am decis dorm în cameră cu alte două colege, deoarece nu mai puteam, nu am mai întrebat dacă am voie, nu puteam accept un refuz, am rămas acolo, iar după ceva zile își permitea foarte multe, pe lângă glume, își permitea multe atingeri, lua de o parte, vorbim și țină în brațe, punea îl țin în brațe, mângâia mult mai des, chema mult mai des îmi povestească lucruri, amintiri din armată”, le-a mai povestit tânăra anchetatorilor.

„Eu încercam îndepărtez și se uita cu o privire înfricoșătoare: «Te bat, te bat, vrei te bat?»”

Un alt episod marcant care a fost dezvăluit în fața procurorilor a avut loc în timpul stagiului de practică desfășurat în satul Albac, județul Alba.

Aceeași studentă ar fi fost chemată de profesorul Alfred Bulai în foișor, în timp ce aceasta se afla afară și gătea împreună cu o colegă.

„…eu eram afară, ajutam o colegă gătească, pentru eram de serviciu, și m-a chemat în foișor, unde m-am dus. El era în capul mesei, pe o canapea, m-a pus așez, m-am așezat la o distanță rezonabilă de el, m-a pus vin mai aproape, a început îmi spună eu trebuie fiu bătută, eu merit bătaie, evoluez prea încet, câtă răbdare mai aibă el cu mine, da, evoluez, dar nu cât trebuie, el vrea mai multe și el întreabă cum o fac asta, evoluez, cum propun fac asta.

Eu eram panicată, nu îmi venea cred el lua cu această critică, simțeam prinsă, nu aveam ce spun. Am spus «vreți spuneți metaforic, nu știu la ce referiți despre cum evoluez», nu știam ce îi răspund. Și știu m-a tras spre el, m-a luat de umăr, apoi mi-a luat capul în mâna lui și strângea de cap, și îmi forța capul în fața lui, fețele noastre fiind la câțiva centrimetri una de alta.

Eu, neputând dau în spate, am încercat, eu încercam îndepărtez și se uita cu o privire înfricoșătoare: «Te bat, te bat, vrei te bat El tot repeta asta și eu nu știam ce fac, și încercam în continuare: «ipotetic, vreți spuneți». Tot continua, nu îmi răspundea, el continua: «te bat, te bat, tu vrei te bat?» și sub forma de întrebare, dar și sub forma de afirmație. Și, până la urmă, am zis spun da, ca  lase plec, ceea ce s-a și întâmplat.

Am zis «da, da» și el a zis «da, gagico, ne vedem la cină». Am plecat și m-am speriat, și m-am speriat atât de tare pentru mai aveam câteva zile pentru a le termina. Și faptul a rupt în halul ăsta fizic, pe lângă abuzul emoțional, psihologic, era o problemă de siguranță fizică, am început panichez în cameră. Am încercat liniștesc, nu voiam atrag atenția asupra acestui lucru (…) părea că vrea să mă sărute, pentru că se uita și la buzele mele…

Da, adică se uita la buzele mele în timp ce mă întreba asta și după la ochii mei, asta fiind interpretat în general ca fiind un semnal de așa intenții… Și îmi tot apăsa capul, repet, simțeam cum îmi tremură capul meu și mâna lui că mă opuneam, și îmi tot repeta asta, și se tot apropia… adică era clar o poziție de sărut inițiată de el.

Însă nu l-a făcut, adică nu a făcut, până la urmă, normal că am răspuns… dar era unul din gândurile pe care le avem, că el încearcă să mă sărute în acea secundă, că încearcă să forțeze un sărut. Dacă nu, violență, nu știu. Despre asta era vorba”, le-a mai declarat tânăra anchetatorilor, potrivit informațiilor obținute, în exclusivitate, de Gândul


CITEȘTE ȘI:

STRATEGIA la care ar fi recurs Alfred Bulai, acuzat de agresiune sexuală, pentru a-i deruta pe procurori. Concluzie-șoc în urma interceptărilor!

Cristian Pîrvulescu, dezvăluiri șocante după audierile în cazul „Alfred Bulai”: O studentă a fost înfometată în timpul practicii, într-un experiment

Alfred Bulai a fost dus de urgență la Spitalul MILITAR. Sociologul arestat în dosarul agresiunilor sexuale de la SNSPA ar fi suferit un INFARCT

O fostă STUDENTĂ a lui Alfred Bulai a fost audiată 7 ore de anchetatori. Profesorul este acuzat de hărțuire sexuală

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Au făcut un pact cu diavolul”. O companie uriașă a plătit „taxă de protecție” grupării...
Supărare mare în familia CATENA după nunta de 3 milioane de euro! Cum au fost...
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre...
Care este planul lui Trump pentru Ucraina. Expert de la Washington: „sacrifică Ucraina și ne...
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate...
„A fost un moment de acum ori niciodată”. Motivul pentru care Israelul a decis să...
Se întoarce vara în România. Pe ce dată exactă revin căldurile, potrivit meteorologilor Accuweather
Bilete de odihnă și tratament pentru pensionarii români. Acte necesare și cine beneficiază de ele
O comună din România are propriul serviciu de alertare. Cum sunt avertizați oamenii în caz...
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
Bărbatul care a dat foc în Parlamentul României a explicat gestul. Ce a vrut să...
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Codul Rutier 2024: Echipamente obligatorii pentru mașini. Șoferii pot primi amenzi usturătoare
Europa Centrală se pregăteşte pentru o nouă „apocalipsă" a inundaţiilor
Un om de știință spune ADEVĂRUL! Universul nu a început așa cum credem
Anunț pentru cei care stau la bloc. Se verifică de miercuri, 18 septembrie. Este obligaţia...
Dani Boy de la Insula Iubirii a uitat-o pe Mădălina. Vrea deja să își refacă...
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre...
De ce Eliza Iliescu nu mai ține legătura cu nașul ei? Ce spune doctorul Bogdan...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge la birou și urlă: - Adu-mi repede o cafea, măi săracule!
Test de cultură generală. Cu ce viteză cad fulgii de zăpadă?