Un bucureștean a murit în chinuri groaznice după ce a fost OPERAT, în Turcia, pentru micșorarea stomacului. Medicii români nu au putut să-l salveze

Publicat: 19/09/2024, 07:00

Un bărbat din București a murit, în urma a două infarcturi intestinale, la mai puțin de șase luni după ce și-a făcut, la o clinică din Turcia, o operație pentru micșorarea stomacului. Aflat pe patul de moarte, pacientul s-a căsătorit cu iubita lui chiar în secția de Terapie Intensivă și a spus „da” în ultimele sale clipe de luciditate.

Gelu Gavilă și Ioana Dronea s-au cunoscut în Piața de Flori din Sectorul 5, unde munceau cu ziua. Cu timpul, cei doi au dezvoltat o relație de iubire și începuseră să ia în calcul căsătoria. Totuși, Gelu avea o problemă de sănătate care nu mai putea aștepta, în condițiile în care ajunsese la o greutate de 225 de kilograme, iar viața lui era în pericol. Singura soluție rapidă era o operație de reducere a stomacului, însă pentru că prețurile din România erau prea mari pentru puterea lor financiară, s-au orientat către o unitate medicală din Turcia.

Așa au ajuns la Clinica Erdem, unde, după ce i-au văzut analizele, medicii l-au anunțat pe Gelu Gavrilă că nu poate fi operat, deoarece suferă de ciroză. Bărbatul a fost internat la Spitalul Militar București, unde, după ce a fost tratat o lungă perioadă și a ținut un regim strict, s-a pus pe picioare, iar doctorul care l-a îngrijit i-a comunicat că ciroza nu mai este activă.

Gavrilă a decis să încerce din nou să se opereze în Turcia, însă de această dată a optat pentru Clinica Apera, după ce a fost influențat de unele persoane din anturajul lui.

Medicii i-au pus pe pat bucata de stomac extirpată

„După data de 1 martie 2024, am plecat cu Gelu la Istanbul. Analizele au fost bune și a rămas să revenim pe data de 12 martie. Pentru că nu am mai avut bani de avion, am plecat cu autocarul, iar el era foarte obosit atunci când am ajuns la spital. Ca urmare, operația a fost amânată pentru a doua zi”, a spus, pentru Gândul, Ioana Dronea, soția pacientului.

După operație, Gelu Gavrilă a făcut o descoperire sinistră. Când s-a trezit, a găsit lângă el o pungă vidată în care era, sângerândă, bucata de stomac care îi fusese tăiată. Bărbatul a trecut repede peste acest amănunt, în condițiile în care, la foarte scurt timp după intervenția chirurgicală, s-a simțit mai bine decât se aștepta.

„După operație, cadrele medicale din Turcia i-au făcut un tratament cu un medicament anticoagulant și îi administrau câte 10 miligrame dimineața și alte 10 miligrame seara. Din ce am înțeles, ar fi fost nevoie de acest tratament să dureze trei zile, însă pentru că a fost operat cu o zi mai târziu, tratamentul a durat numai două zile”, a mai spus Ioana Dronea.

Ajuns în țară, Gelu Gavrilă a început să se simtă rău. Bărbatul avea dureri cumplite, care nu-i mai treceau cu nimic. Până la urmă, a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Urgență Floreasca, unde medicii au constatat că a suferit un infarct intestinal.

„Doamna doctor mi-a spus că îl operează, dar dacă prinde dimineața, este o minune de la Dumnezeu”, ne-a mai spus Ioana Dronea.

S-au căsătorit la ATI

Gelu Gavrilă a prins dimineața și chiar s-a trezit la ATI. Atunci, iubita lui a decis să-l ia de bărbat, pentru ca, în cazul unei nenorociri, să nu se sfârșească neînsurat. „Am adus acolo un preot din spital și nașii. El a fost lucid în permanență, iar starea lui s-a îmbunătățit”, a adăugat soția pacientului.

Pentru că analizele presupuneau costuri mari, femeia a decis să folosească o asigurare pe care o plătise în Turcia. „Operația la Apera costa 2.250 de euro. Cei de acolo mi-au spus că, dacă plătim cu 250 de euro în plus, ne fac o asigurare valabilă șase luni de la operație. Am sunat-o pe persoana care ține legătura cu pacienții români, iar aceasta mi-a spus că polița respectivă trebuie activată la un număr din Turcia, însă comunicarea se face doar în limbile turcă sau engleză. Din păcate, nu am reușit să mă descurc”, a mai spus Ioana Dronea.

Soțul ei a mai supraviețuit timp de patru luni. Un al doilea infarct abdominal avea să-i fie fatal. Gelu Gavrilă a murit în 28 august, la Spitalul de Urgență Floreasca, după ce medicii îi tăiaseră o bună parte din intestinul subțire, iar intestinul gros îi fusese extirpat.

Tânără din Capitală, salvată în ultimul moment la Spitalul ”Sfântul Ioan”

Gândul a prezentat, în 26 aprilie 2023, și cazul Ruxandrei Tănase, o bucureșteancă în vârstă de 32 de ani care a văzut moartea cu ochii după ce a suferit și ea o operație de micșorare a stomacului, pe care a ales s-o facă tot la Apera. Cu toate că se simțea rău după operație, medicii din Turcia i-au spus că nu are nimic și au trimis-o înapoi în România.

Aceasta a fost preluată atunci de o ambulanță direct de pe Aeroportul „Henri Coandă” și transportată, în stare gravă, la Spitalul ”Sfântul Ioan” din Capitală. Femeia a fost operată de urgență, iar chirurgii i-au scos din abdomen nu mai puțin de trei kilograme de puroi.


CITEȘTE ȘI:

„Talibanii“ din ȚĂNDĂREI. Înarmate cu puști de asalt Kalashnikov, clanurile așteptau Ziua Crucii

„Cămătarul fotbaliștilor”, judecat într-un dosar de șantaj. Temutul Vulpe a fost bodyguardul lui Giovanni Becali

Suma EXORBITANTĂ cerută de clinica privată care l-a tratat 22 de zile pe milionarul Sever Mureșan. Afaceristul, trimis în comă la un spital de stat

Ce condiții a avut Paul de România în închisoarea din Malta. Era cunoscută drept „temnița morții”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”