Zilele Bucureștiului 2024, dedicate aniversării a 565 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Două zile de VIS pentru bucureșteni

Zilele Bucureștiului 2024, dedicate aniversării a 565 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Două zile de VIS pentru bucureșteni
Publicat: 16/09/2024, 19:29

Bucureștiul se pregătește să-și sărbătorească istoria și diversitatea în cadrul evenimentului „Zilele Bucureștiului 2024”, ce va avea loc în perioada 21-22 septembrie.
Zilele Bucureștiului sunt dedicate aniversării a 565 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Acestea sunt sărbătorite anual, de obicei, în luna septembrie. Anul acesta, evenimentele sunt programate pe 21 și 22 septembrie, oferind un prilej de a celebra istoria, cultura și diversitatea orașului.

Se anunță un eveniment spectaculos, dedicat Zilelor Bucureștiului, organizat de Primăria Capitalei, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, bucură-te de un weekend vibrant și de experiențe de neuitat. Intrarea este liberă.

Așadar, vino pe 21 și 22 septembrie, în Piața Constituției, și bucură-te de un weekend efervescent, celebrând 565 de ani de București prin lumină, culoare, muzică, tehnologie, artă și gastronomie! Intrarea este liberă.

2024 marchează 565 de ani de la prima atestare documentară a capitalei

Organizat de Primăria Capitalei prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, evenimentul va aduce în prim-plan o serie de activități captivante, de la concursuri internaționale de video mapping, la zone de street food și muzică live.

Pe parcursul celor două zile, bucureștenii și turiștii vor avea ocazia să se bucure de un program variat care celebrează moștenirea culturală și vibrantele aspecte ale orașului. Fie că sunteți pasionați de tehnologie, gastronomie sau muzică, Zilele Bucureștiului 2024 promit să ofere ceva pentru fiecare.

Zilele Bucureștiului 2024
Zilele Bucureștiului 2024

Zilele orașului București

Sărbătoarea orașului este o oportunitate de a onora bogăția culturală a Bucureștiului și de a aduce împreună locuitorii și vizitatorii pentru a explora și a se bucura de multiplele fațete ale capitalei.

De asemenea, Zilele Bucureștiului oferă o platformă pentru a evidenția realizările artistice și tehnologice, cum ar fi concursul internațional de 3D video mapping iMapp Bucharest, un eveniment emblematic al sărbătorii.

Program Zilele Bucureștiului

Evenimentele din acest an promit să ofere o experiență vibrantă și diversificată, cu activități ce se întind pe parcursul celor două zile, atrăgând atât bucureșteni, cât și turiști.

De asemenea, Zilele Bucureștiului oferă o platformă pentru a evidenția realizările artistice și tehnologice, cum ar fi concursul internațional de 3D video mapping iMapp Bucharest, un eveniment emblematic al sărbătorii.

  • Programul din 21 septembrie începe cu iMapp Bucharest – Winners League, cel mai mare eveniment de video mapping din lume. Spectacolul va fi găzduit de fațada Palatului Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri administrative din Europa.
  • Ediția din acest an, având tema „LEGACY”, va celebra diversitatea culturală și tradițiile globale. Pe lângă acest eveniment principal, vizitatorii vor avea ocazia să exploreze zone de street food și lounge, unde vor putea savura preparate din bucătării internaționale variate.
  • Seara va fi animată de DJ sets, cu un DJ de renume internațional care va contribui la atmosfera de sărbătoare. La finalul serii, publicul va putea vota pentru lucrările preferate prin SMS, iar un juriu internațional va desemna câștigătorul Marelui Premiu.
  • Pe 22 septembrie, Ziua Bucureștiului va continua cu o varietate de activități, începând cu ora 11:00. Vizitatorii vor putea gusta preparate din peste 50 de food truck-uri, participând la activități interactive și bucurându-se de muzica live.
  • Atmosfera va fi completată de artişti stradali și de concerte live ce vor oferi ritmuri variate, atât din peisajul autohton, cât și internațional. DJ-ii vor mixa hituri care vor aduce oamenii împreună și vor contribui la închiderea festivităților într-o notă de veselie.

Ajuns la a 9-a ediție, iMapp Bucharest – Winners League este atât un eveniment de referință pentru specialiștii din domeniul audiovizual, cât și o celebrare a creativității, tehnologiei și a inovației, devenind un brand al Capitalei.

De la ora 21:30, evenimentul care transformă orașul într-o veritabilă capitală mondială a luminii!

În parteneriat cu cinci dintre cele mai importante festivaluri internaționale ale luminii din lume, concursul prezintă publicului cei mai buni și talentați artiști din domeniu, care concurează pentru Marele Premiu iMapp Bucharest 2024, prin lucrări video 3D care explorează creativ tema ediției, LEGACY.

După competiție, iMapp Bucharest – Winners League, cel mai important eveniment de video mapping din lume, și Mina Museum, primul muzeu de arte imersive din România, te invită la cea mai mare expoziție de arte vizuale de până acum, pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului.

Odată cu deschiderea porților, pe 21 septembrie, începând cu ora 16:00, Piața Constituției va vibra pe ritmuri electronice, DJ CS84 invitând publicul la dans printr-un mix antrenant și dinamic.

Petrecerea în aer liber va continua, de la ora 18:30, cu un set electrizant back-to-back oferit de Adrian Șaguna și Deny, cei doi DJ creând atmosfera perfectă prin ritmuri captivante, melodii groovy și un meshup de Afro, Deep și Tech-House, înainte ca Mahmut Orhan să urce pe scenă.

Partenerul Bucharest Street Food Festival, cel mai mare de acest tip din Europa, asigură, prin această ediție specială by iMapp Bucharest, din peste 50 de food truck-uri, savoarea internațională a evenimentului și bună dispoziție, într-o rețetă unică și spectaculoasă pentru un weekend memorabil.

Zilele Bucureștiului 2024
Zilele Bucureștiului 2024

Peste 60 de lucrări vor prinde viață într-o experiență imersivă care îmbină tradiția, patrimoniul și tehnologia

Expoziția „Cei mai faimoși pictori clasici români”, o producție Mina Studios, creație și adaptare Les Ateliers Nomad, aduce în prim-plan capodoperele maeștrilor Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian și Nicolae Tonitza, reinterpretate prin animații spectaculoase.

Peste 60 de lucrări vor prinde viață într-o experiență imersivă care îmbină tradiția, patrimoniul cultural și tehnologia, fiind admirate de publicul larg într-un format modern și plin de energie! Selecția operelor de artă provine din colecțiile unor muzee naționale pe care le poți descoperi pe: https://shorturl.at/6iXSP .

Program duminică 22 septembrie, ora 11:00 – 22:00

Duminică, 22 septembrie, de la ora 20:30, bucureștenii și turiștii sunt invitați să sărbătorească orașul cu una dintre cele mai iubite trupe românești, Subcarpați.

  • Weekend-ul festiv se continuă perfect cu un concert de #undergroundfolclor în Piața Constituției. Subcarpați este cea mai mare grupare muzicală independentă din România, care s-a născut în urmă cu aproape 15 ani, la inițiativa lui Bean MC, fiind compusă dintr-un grup de prieteni mânați de pasiunea pentru muzică și folclor.
  • Din 2009 până în prezent, trupa Subcarpați a lansat 7 materiale discografice prin care a cucerit inimi, reinterpretând folclorul în manieră proprie și aducând în prim-plan ideea că este important să ne conectăm la originile noastre.
  • Înainte de concertul lor, începând cu ora 14:00, Paul Damixie, DJ cunoscut internațional pentru remixul piesei „Hello”, va îndemna publicul îndemnând publicul să se bucure, prin muzică și ritmuri vibrante, de fiecare moment.
  • De la ora 16:30, Sylvio, DJ îndrăgit pentru seturile sale care poartă ascultătorii de la piese clasice electronice și până la înregistrări de nișă, condimentate cu fragmente de hituri globale remixate în manieră proprie, va transforma Piața Constituției într-un spațiu al energiei pozitive.
  • După ora 19:00, trupa Floare de Maidan va încălzi atmosfera la #Bucharest565, pregătind scena pentru Subcarpați și creând o experiență memorabilă pentru toți cei prezenți.

Programul weekend-ului aniversar al orașului este completat, și duminică, de atracții de neratat: spectacole interactive și street food – cele mai renumite preparate, din peste 10 bucătării internaționale, sunt pregătite pentru prietenii care se întâlnesc în Piața Constituției de Bucharest Street Food Festival.

Restricții de trafic în proximitatea evenimentului:

  • În perioada 14 septembrie, ora 18:00 – 24 septembrie, ora 23:00, restricţionarea traficului rutier se va face pe prima bandă a Bulevardului Libertăţii sensul de mers dinspre Bulevardul Naţiunile Unite către Calea 13 Septembrie;
  • În perioada 20 septembrie, ora 18:00 – 23 septembrie, ora 07:00, se va restricţiona traficul rutier pe Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Bulevardul I.C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei (pentru Bulevardul Unirii – segmentul de drum cuprins între Bd I.C. Brătianu şi Splaiul Independenţei – restricţiile de trafic vor fi aplicate în afara intervalului orar 19:30 -21:30) şi pe Bulevardul Libertăţii – segmentul cuprins între Calea 13 Septembrie şi Bulevardul Naţiunile Unite, pe ambele sensuri;
  • În perioada 18 septembrie, ora 22:00 – 23 septembrie, ora 07:00, restricţionarea traficului rutier se va face pe următoarele segmente ale primei benzi a Bulevardului Libertăţii, sensul de mers dinspre Calea 13 Septembrie către Bulevardul Naţiunile Unite: segmentul primei benzi (între locurile de parcare) delimitat de Calea 13 Septembrie şi alveola Parchet adiacentă Pieţei Constituţiei, respectiv segmentul primei benzi delimitat de alveola Ministerului de Finanţe adiacentă Pieţei Constituţiei şi breteaua din Bulevardul Libertăţii către Bulevardul Naţiunile Unite;
  • În perioada 18 septembrie, ora 08:00 – 23 septembrie, ora 23:00, restricţionarea traficului rutier pe banda a treia adiacentă Pieţei Constituţiei, aferentă celor două bretele, respectiv bretea Parchet şi bretea Ministerul de Finanţe.

CITIȚI ȘI:

5 locuri din București ce merită VIZITATE într-un weekend

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Ce va căuta misiunea Europa Clipper de la NASA pe unul dintre sateliții lui Jupiter?