U Cluj i-a stricat debutul lui Marius Șumudică pe stadionul din Giulești. Rapid, eșec pe teren propriu. „Nu se poate să arătăm așa! Nu accept”

Publicat: 17/09/2024, 08:40
Actualizat: 17/09/2024, 08:42

U Cluj, liderul Superligii, a învins pe Rapid, 2-0, în Giuleşti, în ultimul meci din etapa a 9-a. A fost primul meci al lui Marius Șumudică pe teren propriu.

Au marcat Berto (30) și Dan Nistor (60 – penalty). Rapid a pierdut primul său meci acasă în acest sezon și are doar o victorie în Superliga, iar U Cluj rămâne neînvinsă.

Au jucat echipele:

Rapid: Siegrist – Manea, Săpunaru, Paşcanu, Braun – Grameni (Emmers – 46), Hromada (Kait – 46), Christensen (Jambor – 70) – Micovschi (Pop-46), Burmaz (Hassani – 81), Petrila. Antrenor: Marius Şumudică.

Universitatea Cluj: Gertmonas – Boboc, Masoero, I. Cristea (Codrea – 81), Chipciu – Silaghi (Raţă – 69), Ov. Popescu (Simion – 46), Bic, Pereira (Blănuţă – 66) – D. Nistor – Thiam (Mitrea – 80). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

U Cluj i-a stricat debutul lui Marius Șumudică pe stadionul din Giulești

Marius Șumudică a fost nervos după meci și a explicat, la Digi Sport: „N-am făcut nimic din ceea ce am lucrat în ultimele două săptămâni. O scuză între ghilimele, ar fi că am avut zece jucători plecați la lot, nu am putut face un cantonament. Nu putem fizic, pierdem dueluri multe. Am întâlnit o echipă bună, ne-au pasat, mijlocul nu l-au schimbat niciodată. Noi am avut posesia peste 50%, cred că e prima dată când Rapidul domină așa. Nu știm să atacăm pozițional, i-am plimbat ca la handbal și degeaba. Nu găsim soluții pe atacul pozițional. În momentul de față pierdem toate duelurile 1 la 1. Trebuie să lucrăm, nici nu pot să-i încarc foarte mult pe jucători, sunt mai multe de discutat”.

Ce rost are să discutăm ce a fost în urmă? Îmi asum tot, deciziile au fost ale mele. Am încercat pe final cu doi atacanți. Ne-a lipsit prospețimea, luciditatea, când joci pe Giulești nu se poate așa ceva. Este de meditat fiindcă eu nu pot să accept așa ceva! La primul gol am avut lovitură liberă, pleacă Chipciu 80 de metri, ne eliminăm unul câte unul și ei ajung să înscrie. Trebuie să faci un fault tactic, ei ar trebui să știe să facă asta, nu trebuie să-i învăț eu, trebuie să simți ca jucător, nu pot să le strig în fiecare secundă ce să facă, nu se poate așa ceva! Pe Grameni l-am scos fiindcă am vrut ceva mai rapid la jumate. Hromada mi-a zis la pauză că are probleme musculare, am jucat cu Kait număr 6, n-am avut altă soluție. Avem nevoie de Boupenda și N’Jie, echipa va arăta altfel cu ei – Marius Șumudică

Șumudică: „Mi-am cerut scuze în fața suporterilor”

Antrenorul echipei Rapid a continuat: „Mi-am cerut scuze în fața suporterilor, este în totalitate greșeala mea. Nu se poate să arătăm așa, nu se poate să nu fim agresivi, joci acasă și nu faci o alunecare. Meciul se câștigă cu sacrificiu, nu să intrăm așa doar să mai bifăm un meci în campionat, eu nu accept așa ceva. Nu pot să accept atitudinea. Vreau să văd datele fizice, dacă e neputință sau e altceva, interpretare și să vedem unde am greșit. Nu pot controla să faci un fault tactic, să îl lași pe Chipciu să urce 50 de metri, e strigător la cer, dar oricum e tardiv acum.

Am văzut 6-7 pase de doi metri pe care le-au dat afară, asta nu poate fi antrenată, dar să nu vezi pic de dorință, asta nu se poate. Mă așteptam la mai mult de la unii jucători și am pierdut la modul de interpretare a jocului și de agresivitate.

Acești suporteri minunați merită mult mai mult, sunt multe de vorbit și prefer să le vorbesc cu elevii mei. Dacă cineva nu suferă pentru clubul ăsta și i-au găsit pe domnul Șucu și pe domnul Angelescu și la ora 12 le intră banii în cont, le spun tuturor, cu mine nu e loc de așa ceva, cu orice risc.

Eu nu am venit la Rapid să mă îmbogățesc, ci pentru că iubesc acest club, din dragoste, iar dragostea mea pentru Rapid ma face să iau cele mai drastice decizii și nu voi accepta niciun rabat de la nimeni, fiindcă primul judecat sunt eu, mereu e antrenorul. Eu nu dorm de când am venit la Rapid, încerc să dau tot din ceea ce știu, din experiență, dar dacă nu poți să alergi și nu poți să dai totul pe teren, ce să zic, asta e”.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și...
Motivul pentru care Victor Slav a părăsit-o pe Selina. Ce s-a întâmplat la Asia Express...
FOTO. Cea mai sexy fotbalistă din lume crede că e discriminată! Cum arată
Paradoxul litoralului românesc: stațiuni ca acum 30 de ani, la prețuri de actualitate: „Mergem la...
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate...
VIDEO: Dezastrul lăsat în urma inundațiilor. Un drum național este închis. Ciobani cu o turmă...
Nelson Mondialu NU este tatăl biologic al lui Livian. A invitat şi familia reală la...
Ilie Dumitrescu, secretele care îl mențin în formă la 55 de ani. Ce consumă fostul...
Un pensionar a rămas fără 400.000 de euro după ce a primit "o ofertă de...
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
”Şacalul”, bărbatul acuzat că a omorât două tinere în Constanţa, cere de pe patul de...
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Codul Rutier 2024: Echipamente obligatorii pentru mașini. Șoferii pot primi amenzi usturătoare
Europa Centrală se pregăteşte pentru o nouă „apocalipsă" a inundaţiilor
MISTERUL de la Stonehenge se adâncește! Ce au găsit acum arheologii?
Ordinul vine direct de la Comisia Europeană. Noile zone în care va fi interzis fumatul
Se schimbă totul la actele de identitate. Ce trebuie să faci de acum înainte
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre...
”Nu aș fi crezut că o să trădeze în halul ăsta” A iertat-o Ozana Barbancea...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge la birou și urlă: - Adu-mi repede o cafea, măi săracule!
Rock Hudson, viața publică și privată celui mai mare idol gay de la Hollywood