Naționala României și-a aflat adversarele din GRUPA Campionatului Mondial, competiție la care s-a calificat după o absență de 43 de ani

Publicat: 17/09/2024, 10:32
Actualizat: 17/09/2024, 10:33

România va avea adversari puternici în grupa competiției care va avea loc anul viitor în Filipine: Polonia, Țările de Jos și Qatar. Meciurile vor avea loc în perioada 12-28 septembrie 2025.

Chiar dacă este o țară aflată la distanță de România, jucătorii noștri sunt siguri că vor avea susținători în tribune. Este vorba de membrii Ambasadei României în Filipine, care în frunte cu ambasadoarea Răduţa Dana Matache și-au anunțat deja prezența la meciuri.

Naționala României și-a aflat adversarele din grupa Campionatului Mondial, competiție la care s-a calificat după o absență de 43 de ani

„Am fost reprezentați la tragerea la sorți de ambasadoarea României din Filipine. Îi mulțumesc pentru faptul că ne-a contactat, ne-a reprezentat și ne-a transmis câteva idei cam unde se poate sta echipa și în ce condiții. Ne-a spus că abia așteaptă să cunoască echipa României și să strige, să vină cu drapelul României la acest Campionat Mondial. Deci avem deja o conexiune cu ce se întâmplă acolo, urmează mai departe să facem noi demersurile pentru a ajunge în Filipine”, a declarat Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei.

E o competiție unde nu cred că ajung echipe slabe, medii sau puternice. Toate sunt acolo pentru a câștiga fiecare joc. Suntem în fața unor echipe cotate superior, dar cum noi am reușit să facem față unor echipe puternice și la Campionatul European, meciuri câștigate cu campioana olimpică, Franța, cu Croația care era bine cotată, cu Turcia, înseamnă că și noi putem juca și, de ce nu, să și câștigăm – Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei

Avantajul echipei noastre este faptul că jucătorii sunt ca o familie, în care nu mai contează rivalitățile de la echipele de club. De altfel, tricolorii au urmărit împreună tragerea la sorți, ei aflându-se, majoritatea, la Cupa Arcada, acolo unde au participat cu echipele lor de club: Dinamo, Steaua sau Arcada. „Mă bucur foarte mult pentru că acești jucători, împreună cu selecționerul, au reușit să înțeleagă că până la urmă forța grupului e mult superioară individualităților, iar faptul că au stat împreună și au urmărit nu înseamnă decât că și-au dorit și că e un punct de plecare în pregătirea ce va urma pentru această competiție”, a mai spus Adin Cojocaru.

Turneul final al Campionatului Mondial masculin de volei este programat în Filipine, în perioada 12-28 septembrie. Echipa noastră va face parte din Grupa B, alături de Polonia, liderul clasamentului FIVB, vicecampioana olimpică și mondială și deținătoarea titlului european, Țările de Jos, ocupanta locului 13 în lume și Qatar, formația de pe poziția 21 în clasamentul mondial. Tricolorii sunt pe 26 în lume.

Conform șefului FRV, regula pe care a inițiat-o acum trei ani, alături de membrii Consiliului Director, ca pe teren la meciurile din prima divizie să se afle obligatoriu cel puțin doi jucători români, a contribuit la această calificare istorică a naționalei: Eu îmi voi menține declarația pe care am făcut-o dinainte de a apărea Legea Novak: cred că este extrem de utilă această folosire a jucătorului român în teren, pentru că am spus și mă repet nu poți realiza, nu poți creiona, nu poți antrena, nu poți performa cu niște jucători care să realizeze sau să formeze echipa națională, dacă în mare parte din timp doar se antrenează și sunt în zona rezervelor. 100% e un câștig și voi susține acest lucru, pentru că la noi, la volei, s-a demonstrat utilitatea ei”.

FOTO: CEV

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și...
Motivul pentru care Victor Slav a părăsit-o pe Selina. Ce s-a întâmplat la Asia Express...
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre...
„E o moarte fără sens”. Un soldat rus își îndeamnă camarazii să nu lupte pe...
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate...
Imagini cu bărbatul suspectat că a dat foc în Parlament, publicate de MAI. Autoritățile cer...
Nelson Mondialu NU este tatăl biologic al lui Livian. A invitat şi familia reală la...
Bilete de odihnă și tratament pentru pensionarii români. Acte necesare și cine beneficiază de ele
La 69 de ani, tanti Luţa şi-a salvat 20 de vecini din calea viiturilor. "I-am...
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
Breaking News | Incendiu în Parlamentul României. Un individ a aruncat cu benzină. 300 de...
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Codul Rutier 2024: Echipamente obligatorii pentru mașini. Șoferii pot primi amenzi usturătoare
Europa Centrală se pregăteşte pentru o nouă „apocalipsă" a inundaţiilor
MISTERUL de la Stonehenge se adâncește! Ce au găsit acum arheologii?
Putin a dat ordinul ISTORIC. Anunțul la care planeta nu se aștepta: Treceți la producția...
Eclipsa de Lună. Cum vor fi influențate zodiile
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre...
Scandal de proporții între Pepe și Raluca Pastramă! Motivul pentru care artistul și-a dat fosta...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge la birou și urlă: - Adu-mi repede o cafea, măi săracule!
Mormântul unui „vampir”, descoperit într-un fost palat din Polonia