V-ați gândit vreodată cum ar trebui utilizat pătrunjelul, pentru a oferi un gust unic mâncării? Chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre jurații MasterChef, a dezvăluit un secret pe care orice pasionat al universului gastronomic ar trebui să îl cunoască. Iată mai jos, în articol, recomandările celebrului bucătar.
Există o multitudine de mâncăruri care pot fi asezonate cu mărar, pătrunjel, leuștean, dar și alte plante care pot oferi un gust unic mâncării. De data aceasta, în atenție se află pătrunjelul – o plantă erbacee, aromatică, ușor de cultivat în propria gospodărie. Oferă o multitudine de beneficii organismului. De pildă, consumul acestei plante verzi poate proteja împotriva diabetului, ajută la reducerea balonării și poate contribui la menținerea unei bune sănătăți a inimii. Planta conține vitamina K, fier, fosfor, potasiu, calciu și betacaroten.
În anumite circumstanțe se recomandă consumul de ceai de pătrunjel, pentru a avea efect diuretic și să protejeze rinichii. De altfel, poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Însă, cum poate fi utilizat în mâncăruri și cum ar trebui tocat, pentru a beneficia de savoarea lui? Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit secretul.
Vezi și Cum să prepari o salată de ardei copți ca ”la mama acasă”. Secretul lui chef Orlando Zaharia
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum ar trebui tocat pătrunjelul, pentru a ne bucura de aromă și proprietățile sale. Multe persoane aleg să curețe frunzele, renunțând la cozi. Totuși, juratul de la MasterChef a precizat că acest aspect ar fi greșit, îndemnându-le pe gospodine să folosească și cozile plantei, atunci când gătesc. Pot oferi un gust unic mâncării.
„Cozile de la pătrunjel, vă rog frumos, nu le mai aruncați. Sunt senzațional de gustoase, jur. Vă spun din toată experiența mea de bucătar, că tot gustul pătrunjelului stă în codițele astea pe care mulți le aruncă. Așa că, hai să nu le mai aruncăm”, a spus Cătălin Scărlătescu în mediul online, în timp ce filma o rețetă.
Sursă foto: Pixabay / Antena 1