Cătălin Drulă acuză REPER că este coada de topor a PNL. Fostul lider USR răspunde în numele lui Lasconi la reproșurile Ramonei Strugariu

Cătălin Drulă acuză REPER că este coada de topor a PNL. Fostul lider USR răspunde în numele lui Lasconi la reproșurile Ramonei Strugariu
Publicat: 18/09/2024, 19:50

Cătălin Drulă, predecesorul Elenei Lasconi la vârful USR, a declarat miercuri, după atacul REPER la candidatul partidului la Cotroceni, privind diaspora, că el respectă opţiunea celor 300.000 de români care au votat Reper, dar se întreabă, dacă ar fi ştiut că Reper a primit zeci de mii de semnături de susţinere de la PNL pentru a putea candida. Ramona Strugariu a atacat-o fără echivoc pe Lasconi pentru o declarație scoasă din context prin care liderul USR i-ar fi făcut trădători pe românii care au ales pustiile Europei pentru o viață mai bună.

Ar mai fi votat la fel?, se întreabă retoric Drulă. El arată că şi pentru alegerile de acum, semnăturile de susţinere sunt promise tot de la PNL, Reper neavând capacitatea de a le strânge şi precizează că este evident că singura şansă de a opri PSD-PNL să stăpânească România încă cinci ani este susţinerea Elenei Lasconi şi a USR-ului.

”Atacul Reper la adresa Elenei Lasconi este bazat pe o afirmaţie evident răstălmăcită. M-aş fi aşteptat la mai multă decenţă. Eu respect opţiunea celor 300 de mii de români care au votat Reper în 9 iunie. Dar mă întreb, dacă ar fi ştiut că Reper a primit zeci de mii de semnături de susţinere de la PNL pentru a putea candida, ar mai fi votat la fel?”, a scris Cătălin Drulă într-o postare.

REPER, la mâna PNL, zice Drulă

”Oare s-ar simţi înşelaţi dacă ar şti că şi pentru alegerile de acum, semnăturile de susţinere sunt promise tot de la PNL (Reper neavând capacitatea de a le strânge)? Şi că acelaşi PNL va oferi (din nou) susţinere mediatică Reper, totul doar pentru a rupe cât mai multe voturi de la USR?”, continuă Drulă. Fostul lider USR arată că ”este evident că singura şansă de a opri PSD-PNL să stăpânească România încă 5 ani este susţinerea Elenei Lasconi şi a USR-ului”. ”Orice fragmentare a votului reformist face doar jocurile lor. Nu vă lăsaţi amăgiţi”, subliniază Cătălin Drulă.

Reacţia lui Cătălin Drulă vine după ce copreşedinta REPER, Ramona Strugariu, i-a trimis o scrisoare deschisă Elenei Lasconi în care o critică pentru că ar fi spus despre românii care au plecat în diaspora că sunt trădători.

Erata Elenei Lasconi

Elena Lasconi a venit cu explicaţii. ”Am citit cu atenţie interpretările pe care unii politicieni vechi au încercat să le dea unor declaraţii care au fost foarte clare. Am accentuat faptul că nu-mi trădez ţara, cu trimitere la vechii politicieni care au pus interesele de partid şi de grup deasupra intereselor românilor. Acesta este motivul pentru care avem un sistem politic marcat de corupţie şi proastă guvernare, acesta este motivul pentru care avem cea mai mare inflaţie şi cel mai mare deficit din Uniunea Europeană, acesta este motivul pentru care milioane de români au ales să plece din ţară în căutarea unui trai mai bun pentru ei şi pentru copiii lor”, a spus Lasconi.

Elena precizează că a spus în nenumărate rânduri că acest sistem politic corupt şi viciat nu o sperie şi că va încerca, cu toate forţele, să schimbe actuala paradigmă de funcţionare a statului, astfel încât să avem un stat care să asculte de cetăţeni, şi nu invers.

În acelaşi interviu, am spus foarte clar că diaspora este formată din oameni care îşi iubesc ţara şi că românii care trăiesc în afara graniţelor sunt cel mai mare investitor în economia României, drege busuiocul candidatul USR.

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Ce va căuta misiunea Europa Clipper de la NASA pe unul dintre sateliții lui Jupiter?