Alo? Diaspora? | PAMFLET

Alo? Diaspora? | PAMFLET
Publicat: 19/09/2024, 15:11
Actualizat: 22/09/2024, 11:13

Alo, diaspora? Vă mulțumesc că sunteți și voi ”În Opoziție”. Nu, nu fiți supărați pe doamna Lasconi. Știu că ar putea fi insultător ce a spus, iar nuanțarea de după este ca un fel de… nu sunt homofob, am prieteni gay… Știu și că va doriți să auziți un plan real din partea dumneai. Am auzit că doamna Lasconi își va anunța planul curând. Sigur după gafa asta o să aibă un capitol mare despre diaspora. Citim și vedem! Aveți grijă de voi!

Oricum, valul de reacții stârnit de această declarație a fost atât de mare încât doamna Lasconi a fost nevoită să-și nuanțeze imediat poziția: că diaspora este cel mai mare investitor în România, că are și dânsa familie plecată în străinătate, mai ales pe fiica sa, că are prieteni în toate colțurile lumii.

Și pentru că tot am vorbit despre doamna Lasconi… Știți ce mă gândeam azi? Ce păcat că USR nu are un Ion Iliescu al său care să aibă talent la pus porecle. Pentru că doamna Lasconi sigur ar primi o poreclă, asortată cu cea lui Mircea Geoană, un alt candidat la prezidențiale în 2024.

Poate doamna Lasconi ar face bine să fie mai atentă la ce spune. Pentru un profesionist media a făcut mai multe gafe de presă decât un candidat începător la funcția de consilier local de comună și dacă vrea să fie luată în serios, drept candidat, trebuie să înceapă să vorbească și serios despre lucruri serioase, nu doar despre emoții, energii și empatie. Pentru că oamenii vor vota președintele României, nu empatul-șef.

Doamna Lasconi nu este, însă, o timidă, și-l folosește pe Ilie Bolojan drept bățul pe care-l bagă prin gardul liberalilor. Nu că ei nu s-ar lăsa agitați sau că domnul Bolojan este nemulțumit să fie folosit pe post de unealtă politică. Nu că nu ar fi curente în PNL mai ceva ca în oceanele lumii. Nu că PNL nu ar fi plin de biserici și bisericuțe de zici că e reuniunea Sinodului, nu Biroul Politic.

Colegii mei de la ”În Opoziție” au încercat să-l contacteze pe dl Bolojan pentru că speram că vrea să lămurească dacă oferta pe care doamna Lasconi i-a făcut-o este doar un măr otrăvit sau o ia în considerare în mod real. Ne-a răspuns că nu vrea să participe la dezbatere. INTERESANT.

Alo, dl Bolojan? Oare de ce nu vreți să lămuriți acest lucru atât de simplu legat de oferta doamnei Lasconi? România are nevoie de conducători care să fie curajoși în poziționarea lor publică, nu insinuanți. Da, da, am văzut că veți candida din partea PNL la parlamentare, probabil la Senat. Da, o să fiți coleg cu dl Iohannis. Cum? Să nu interpretez candidatura dvs. la parlamentare drept un semnal că ați fi de acord cu oferta dnei Lasconi? Vă aștept ”În Opoziție”. Succes în alegeri!

ȘI ACUM! DE DEPARTE INFORMAȚIA POLITICĂ A ZILEI!

Independentul original fake.

Cine merge în bazarul de la Istanbul aude cum negustorii de produse contrafăcute își atrag clienții cu acest mesaj: Original fake! Original fake!

Ei bine, Klaus Iohannis și PNL aduc original fake-ul din Marele Bazar direct în politica din Micul Paris, printr-o găselniță românească care o să facă istorie, dar nu în sensul bun: modifică legea ca să permită celor care vor să candideze pe listele unui partid politic, dar ca independenți. Cum adică independenți pe listele unui partid? Da, exact. Nici noi nu înțelegem. Cum ar veni, fast-food cu topping de vitamine.

Dar nu trebuie să înțelegem noi, cei care votam în toamnă. E suficient că înțelege Klaus Iohannis care vrea, astfel, să ajungă senator. Senator de București, că doar nu de Sibiu. Pe listele PNL.

Omul care ne promitea România lucrului bine făcut, omul care ne promitea România Educată, omul care voia să conducă acum câteva luni NATO și, deci, cea mai mare armată din istoria lumii, se mulțumește cu un mandat de senator, exact ca Ion Iliescu. E un fel de pensionare activă, dacă vreți, pensionare în sensul irelevanței politice; activă în sensul cel mai direct, al încasării pensiei speciale ȘI de parlamentar.

Eu sunt fericită căci sper ca dl Iohannis, din scaunul său de senator tapițat cu piele de Cordoba, va răspunde totuși presei la telefon.

Alo, dl Iohannis? SIGUR o să ne vedem prin Parlament. Eu și numeroși colegi din presă avem multe întrebări pentru dumneavoatră. Le păstrăm de 10 ani. Da, da, le avem notate. Abia așteptăm!

Vreau să vă explic de ce am folosit artificiul telefonului în acest editorial. Pentru că telefonul este mijlocul prin care sute de mii de părinți și copii țin legătura unii cu alții, în condițiile în care România este prima țară, după Siria, în topul migrației. Iar sacrificiul părinților de a-și lăsa copiii în urmă merită să fie tratat cu respect de către candidații la președinție. Pentru că cine va ajunge la Cotroceni va fi președintele TUTUROR ROMÂNILOR, inclusiv celor din afara granițelor.

Gânduri bune!

În Opoziție
„În Opoziție cu Denise Rifai” este o emisiune online difuzată exclusiv pe Gândul.ro și pe canalul de YouTube Gândul. Într-un an electoral crucial mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce ar face Ungaria dacă ar fi atacată de Rusia. Răspunsul șocant dat de un...
Filmul crimei din Mehedinți! Și-a ucis tatăl, apoi a sunat la 112 să anunțe dispariția...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Femeia din Bacău aflată în comă, care și-a revenit brusc și a început să cânte....
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
De ce furtuna care va lovi România la final de săptămână se numește “Ashley”! Ce...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din...
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare...
Vremea se transformă în București. Se anunță fenomene extreme
Ea este femeia care și-a ”pedepsit” soțul pentru infidelitate cu o nouă iubită, care e...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Cum încearcă Alin Oprea să "elimine" și să evite controversele scandalului în care este implicat
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Cercetătorii au creat „mătasea de păianjen” care vindecă rănile diabetice