RĂZBOI Israel-Hamas, ziua 350. Iranul amenință Israelul cu o „distrugere completă” după exploziile din Liban: „Vor primi un răspuns zdrobitor”

RĂZBOI Israel-Hamas, ziua 350. Iranul amenință Israelul cu o „distrugere completă” după exploziile din Liban: „Vor primi un răspuns zdrobitor”
Război Israel / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 20/09/2024, 10:05
Actualizat: 20/09/2024, 11:42
11:29

Comandantul teroriștilor din Cisiordania se numără printre cei 7 bărbați înarmați uciși joi de forțele israeliene

Comandantul unei rețele teroriste locale din orașul Qabatiya din Cisiordania se numără printre cei șapte bărbați înarmați palestinieni uciși ieri de trupele IDF, afirmă armata israeliană.

În timpul raidului din Qabatiya, lângă Jenin, trupele unității de comando Duvdevan au ucis patru bărbați înarmați într-un schimb de focuri.

Trei puști de asalt și alte arme au fost confiscate de pe cadavrele acestora, transmit Forțele Armate Israeliene (IDF).

Câteva ore mai târziu, un alt grup de bărbați înarmați a deschis focul asupra trupelor care operează în oraș.

IDF mai transmite că a efectuat un atac cu dronă împotriva atacatorilor care se aflau într-o mașină, ucigând trei dintre aceștia.

„Vehiculul teroriștilor avea arme și explozibili care au provocat o explozie secundară”, transmite armata, potrivit The Times of Israel.

Printre cei uciși în atacul cu dronă se numără Shadi Zakarneh, pe care IDF și Shin Bet îl identifică drept șeful unei rețele teroriste din Qabatiya, responsabil pentru dirijarea a numeroase atacuri în nordul Cisiordaniei.

Șapte palestinieni căutați au fost, de asemenea, reținuți în timpul raidului, afirmă armata

10:21

Trump sugerează că ar putea pierde alegerile dacă mai mulți evrei americani nu îl susțin

Fostul președinte american Donald Trump sugerează că, dacă nu va câștiga alegerile din noiembrie, ar putea fi din cauză că nu îl susțin suficienți alegători evrei, una dintre cele mai mai reprezentative comunități din SUA.

Vorbind în cadrul unui eveniment organizat la Washington de Consiliul israeliano-american, Trump citează sondaje nespecificate care indică un sprijin de 40% în rândul alegătorilor evrei.

„Știu ei ce naiba se întâmplă dacă nu câștig aceste alegeri? Poporul evreu ar avea într-adevăr mult de a face cu asta dacă se întâmplă, pentru că… 60% din oameni votează pentru inamic”, spune el.

După ce a declarat la începutul acestei luni că Israelul va fi anihilat dacă vicepreședintele Kamala Harris va câștiga în noiembrie, el ridică și mai mult miza, spunând mulțimii IAC că Israelul va fi distrus în doi ani dacă va pierde.

El susține că Iranul va obține rapid o armă nucleară și că „escadroanele morții teroriste vor efectua raiduri constante pe teritoriul israelian din toate părțile, mergând din ușă în ușă și torturând, violând, răpind și masacrând civili nevinovați… Tel Aviv și Ierusalimul vor deveni zone de război invizibile, în timp ce atacurile sinucigașe vor opri viața”.

„I-am spus astăzi (finanțatoarei IAC) Miriam Adelson: „Trebuie să treacă printr-o mică dragoste dură astăzi aici, pentru că trebuie să le spunem faptul că Israelul nu va exista în doi ani dacă Harris devine președinte””, declară Trump.

10:05

SUA îndeamnă gruparea Hezbollah să înceteze atacurile teroriste împotriva Israelului

Diplomaţia americană a îndemnat, joi, Hezbollahul să înceteze “atacurile teroriste” împotriva Israelului, după seriile de explozii ale unor dispozitive de comunicaţii folosite de mişcarea şiită libaneză, pe care aceasta din urmă le-a atribuit Israelului.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, „ar putea pune capăt atacurilor teroriste asupra Israelului şi vă garantez că, dacă ar face asta, am insista pe lângă Israel asupra necesităţii de a păstra calmul de partea sa”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

„Ceea ce trebuie reţinut este că el nu a oprit aceste atacuri teroriste”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Şeful Hezbollah a recunoscut joi că formaţiunea pro-iraniană a primit o lovitură „fără precedent”, după exploziile mortale ale dispozitivelor sale de comunicaţii în Liban, promiţând un răspuns “teribil” la acest atac spectaculos pe care îl atribuie Israelului.

„Atâta timp cât Hezbollah lansează atacuri teroriste peste frontiera sa (cu Israelul), desigur că Israelul va lansa acţiuni militare pentru a se apăra, aşa cum ar face orice altă ţară”, a adăugat Matthew Miller, notează AFP.

În 1997, Statele Unite au plasat Hezbollah pe lista sa de organizaţii „teroriste”, supuse sancţiunilor economice şi bancare. Din 2013, Uniunea Europeană a considerat, de asemenea, aripa armată a mişcării drept o organizaţie “teroristă”.

Iranul amenință Israelul cu o „distrugere completă” după exploziile din Liban: „Vor primi un răspuns zdrobitor”

Gardienii Revoluţiei din Iran, armata ideologică a regimului de la Teheran, au declarat joi că Israelul va primi “un răspuns zdrobitor din partea frontului rezistenţei” după exploziile din Liban ale dispozitivelor de comunicaţii folosite de mişcarea şiită Hezbollah, pe care aceasta din urmă le-a atribuit Israelului.

Sute de pagere şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah, organizaţie susţinută de Iran şi un aliat al Hamasului palestinian, au explodat marţi şi miercuri în Liban, într-un atac fără precedent, soldat cu 37 de morţi şi aproape 3.000 de răniţi.

Atacul a exacerbat tensiunile în Orientul Mijlociu, deja marcat de războiul din Fâşia Gaza între Israel şi gruparea Hamas.

Hezbollah, Hamas şi Iran au acuzat pentru acest atac Israelul, care însă nu a confirmat că s-ar afla în spatele exploziilor din Liban.

„Aceste acte teroriste, care se datorează, fără îndoială, disperării şi eşecurilor succesive ale regimului sionist, vor primi în curând un răspuns zdrobitor din partea frontului rezistenţei”, a avertizat generalul Hossein Salami, liderul Gardienilor Revoluţiei, citat de agenţia oficială de presă IRNA.

„Frontul rezistenţei” împotriva Israelului, sau „axa rezistenţei”, reuneşte mişcări susţinute de Iran în regiune, precum Hamas, Hezbollah, rebelii houthi din Yemen şi chiar grupuri irakiene.

De la începutul războiului în Gaza, Hezbollah a deschis un front împotriva Israelului în sprijinul mişcării islamiste palestiniene, iar armata israeliană ripostează lansând atacuri ţintite sau vizând depozite de arme şi structuri militare ale organizaţiei şiite libaneze, notează AFP, citat de Agerpres.

În mesajul său către liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, generalul Salami a „condamnat” atacurile de marţi şi miercuri şi a declarat că Israelul se va confrunta în curând cu o “distrugere completă”, conform IRNA.

Iranul ameninţă Israelul cu represalii de la asasinarea, pe 31 iulie, la Teheran, a liderului Hamas, Ismail Haniyeh, atribuită Israelului.

Denis Andrei
Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Inteligența Artificială poate face „81 de ani de muncă de detectiv în 30 de ore”