Adrian Năstase: Problema este dacă NU cumva Iohannis încearcă să obțină un anumit tip de imunitate. Sunt dosare care au fost suspendate

Publicat: 22/09/2024, 10:00
Actualizat: 22/09/2024, 13:42

Adrian Năstase, fost președinte al PSD, a declarat în emisiunea Gândul Exclusiv, cu privire la faptul că planul liberalilor de a-i face pârtie lui Klaus Iohannis către Senat, este de fapt o protecție pentru actualul șef de la Cotroceni, care a căutat imunitate pe plan internațional și a eșuat, în contextul în care acesta are dosare suspendate.

Adrian Năstase a reamintit faptul că: ,,ceea ce mi s-a părut de bun simț în ceea ce spunea la un moment dat Stolojan, un președinte după două mandate, în mod normal, având beneficiile date de guvernul Adrian Năstase.” Analistul și profilerul H.D Hartmann a completat că: ,,De fapt e discuția despre Emil Constantinescu trebuie să se spună acest lucru.”

Năstase a continuat: ,,Și în felul ăsta, pentru că altfel Emil Constantinescu trebuia să meargă într-un apartament din Drumul Taberei. … Am luat această decizie. Și a mai fost o rațiune, aceea de a găsi o soluție pentru Regele Mihai ca să poată să stea, având statutul de fost șef de stat și atunci am dat gratuit local.”

Sigur că noi n-am spus acolo că trebuie un palat pentru un fost șef de stat, totuși, cred că este o anumită exagerare. Eu cred că ar fi fost mult mai potrivit ca un fost șef de stat cum este și în putere încă să se ocupe, spre exemplu, de nu știu, să fie președintele Federației Internaționale de Golf sau să aibă o anumită preocupare, un pornit de la un anumit hobby și practic să circule, să fie un fel de Globe-Trotter, să prezinte imaginea României, o țară unde golful câștigă teren, a mai precizat fostul premier PSD.

Imunitate pentru Klaus Iohannis

Adrian Năstase a pus în discuție faptul că: ,,problema este dacă nu cumva Iohannis încearcă să obțină un anumit tip de imunitate. Sunt dosare care au fost suspendate … El a încercat probabil imunitate la nivel internațional nu i-a reușit și se întoarce spre zona internă pentru a obține un alt tip de imunitate și poziție politică de sprijin.”

HD Hartamann a reamintit faptul că după ce Iohannis a strigat că PSD e ciuma roșie, acum aplează la acest partid pentru imunitate. ,,Pentru un președinte care ne-a urlat și ne-a țipat că el luptă împotriva corupției, pentru valorile europene, pentru bla, bla, bla-urile cu care le-am măcănit un timp de 10 ani. Este o rușine pentru acest individ să apeleze, exact cum spuneți dumneavoastră, la ciuma roșie, la Partidul socialist aflat la guvernare, hai să dea o lege, o lege care este de fapt un privilegiu, nu este un drept. Primul ministru, lăsați, aici a clarificat, când dânsul a dat legi, a dat drepturi foștilor șef de stat. N-a dat privilegii. Ceea ce face astăzi PNL-ul este de fapt să dea un privilegiu.”, a spus

Dacă o lege poate să fie dată fără să aibă caracter general, legile trebuie să aibă caracter general. Nu poți să dai lege pentru o singură persoană. E greu de spus, pentru că deocamdată în această situație este vizată pentru o singură persoană problema, problema care se pune dacă Curtea Constituțională și-ar menține un punct de vedere dintr-o anumită perioadă.

CITEȘTE ȘI:

Adrian Năstase: După părerea mea, sondajul INSCOP dacă ar putea să ne arate că Geoană ar câștiga inclusiv alegerile împotriva lui Trump sau Kamala

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
UE a dat ORDIN! Mașinile pe benzină și motorină sunt INTERZISE! De când NU se...
Viața la bloc. Probleme foarte mari cu panourile fotovoltaice
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Care este cel mai mare vinovat pentru cazurile de cancer din lume?