Ani la rând, soții Ceaușescu au preferat să respecte anumite obiceiuri. Printre aceste se numără și dorința de a consuma doar anumite tipuri de alimente, fiind vorba despre produsele românești. Desigur, exista un anumit aliment care lipsea cu desăvârșire de la masă. Fostul bucătar al soților executați în ’89 la Târgoviște a dezvăluit ce obicei alimentar aveau. Iată detaliile mai jos, în articol.
Elena și Nicolae Ceaușescu au reprezentat, ani la rând, subiect de discuție în spațiul public. Printre subiecte s-au numărat, desigur, modul în care dictatorul aplica legile, călătoriile cu soția sa în străinătate, dar și cele legate de viața personală. Ion Lăpușneanu, fost bucătar al soților Ceaușescu, a făcut dezvăluiri legate de obiceiurile alimentare pe care le aveau.
Ion Lăpușeanu a dezvăluit, în emisiunea „Viața fără filtru”, ce obicei alimentar respecta dictatorul și soția lui. Printre preferințele culinare se aflau, desigur, produsele românești. De altfel, existau și câteva alimente pe care nu le consumau niciodată. Printre acestea se numărau și fructele de mare. În plus, nu făceau risipă alimentară. De asemenea, fostul bucătar susținea că dictatorul îi solicita pe securiști să le trimită „resturile” grădinarilor.
„Sincer, ei nu își comandau decât ce mâncau. Nu erau cu fructe de mare, nu. Pește românesc cu saramură, pâine de casă pe care o făceam acolo. Luau exact cât mâncau, nu era jaf. Nu exista ca acum. El voia o porție de antricot de vită cu floare, ea o porție de șalău, atât se făcea. După ce mâncau, ce rămânea, chema securiștii și îi trimitea să dea la grădinari. Noi toate platourile pe care le făceam le sigilam și semnam pe ele. Stăteam cu frică atunci când serveam și apoi ne suna colonelul și ne spunea că e ok”, a dezvăluit fostul bucătar al familiei Ceaușescu.
Vezi și Ce AVERE aveau Nicolae și Elena Ceaușescu, de fapt. Câți bani ar fi avut, în zilele noastre
Când au fugit din București, cu elicopterul, l-au rugat pe fostul bucătar să le facă un pachet.
„A venit la palat cu elicopterul și a venit Suzana și mi-a zis să-i pregătesc repede ceva. Un kilogram de zahăr, trei lămâi, o bucată de brânză, două pâini, niște roșii, ardei gras, să le ia cu ei. Le-am pus în folie, nu am mai stat să sigilez”, a povestit fostul bucătar.
Sursă foto: Mediafax Foto